Sezai Temelli’den tezkereye ‘Evet' diyen muhalefete: 'Bir türlü akıllanmıyorlar'

Sezai Temelli’den tezkereye ‘Evet' diyen muhalefete: 'Bir türlü akıllanmıyorlar'

Sezai Temelli’den tezkereye ‘Evet' diyen muh... HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik başlattığı harekat için tezkereye "Evet" diyen CHP'yi eleştirerek,

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik başlattığı harekat için tezkereye "Evet" diyen CHP'yi eleştirerek, "Türkiye'deki muhalefet bir türlü akıllanmıyor" dedi.

Temelli, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nün dünya direniş tarihine yazıldığını söyleyerek, “2014’ü hatırlarsak; aslında o direnişin ne kadar güçlü bir direniş olduğunu, o direnişin dünya tarihinin seyrini nasıl değiştirdiğini biliriz. O gün ‘Kobani düştü düşecek’ diyenler ve düşmesinden medet uman politikalarını bunun üzerinden biçimlendirmeye çalışan bugün ki iktidar, Kobani düşsün diye DAİŞ ile birlikte neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Belgeleri ortadadır" ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindeki heyet, İstanbul Bahçelievler’de bulunan Batman İli Kozluk İlçesi ve Köyleri Dayanışma Derneği’nde yöre dernekleriyle bir araya geldi.

"Eleştiriyi sonuna kadar hak ediyorlar"

“31 Mart yerel seçimlerine bakarak belediyelerin ittifakımızla el değiştirmiş olmasına rağmen bugün yaşananlar karışışında sessiz kalanlara yönelik sitemlerimiz ve eleştirilerimiz var” diyen Temelli, şöyle devam etti:

“Evet, bu sessiz kalanların, tezkereye ‘evet’ diyenlerin ya da bugün bu halkı yalnız bırakanların vebali de büyüktür. Eleştiriyi sonuna kadar hak ediyorlar. Eleştireceğiz de. Bazen çok daha büyük bedeller ödemeden akıllanmak mümkün olmuyor. Türkiye’deki muhalefet bir türlü akıllanmıyor. Türkiye toplumu, halkları, Kürtler, bu ülkede yaşayan emekçiler, kadınlar bunca bedel ödemesine rağmen muhalefet hala iktidarın çağrısıyla yan yana gelip bir hamaset ve yoz milliyetçilik yapıyor. Diyorlar ki; ‘siz 31 Mart’ta CHP’yi desteklediniz, işte sonuçları böyle oldu’. Biz CHP’yi falan desteklemedik. Biz AKP-MHP faşist iktidarını yıkmak için bir adım attık. Bundan nasiplenenler bunun karşılığında bir feraset göstermiyorsa, o onların ayıbıdır. Ama biz başta halkımız olmak üzere Türkiye’de yaşayan tüm ezilenler için yapılması gerekeni yaptık.”

"1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nü dünya direniş tarihine yazıldı"

Temelli, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nün dünya direniş tarihine yazıldığını söyleyerek, “2014’ü hatırlarsak; aslında o direnişin ne kadar güçlü bir direniş olduğunu, o direnişin dünya tarihinin seyrini nasıl değiştirdiğini biliriz. O gün ‘Kobani düştü düşecek’ diyenler ve düşmesinden medet uman politikalarını bunun üzerinden biçimlendirmeye çalışan bugün ki iktidar, Kobani düşsün diye DAİŞ ile birlikte neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Belgeleri ortadadır. Daha geçen gün Bağdadi’nin öldürülmesinde bile Türkiye sınırındaki gözetleme noktasına bu kadar yakın bir yerde bulunması, Kobani sürecinde ‘Kobani düştü düşecek’ diyen zihniyetin başka bir tezahürüdür” diye konuştu.

‘Bugün tüm dünya öğrendi ki, ‘Kürtlere rağmen’ değil, ‘Kürtler ile beraber’ siyaset yapılır’

Ortadoğu’da yaşayan halkların Kürtler ile birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden Temelli şunları söyledi: “Evet, iddialı bir şey söylüyoruz. Çünkü bizim bir iddiamız var. Bugün dünya siyaseti Ortadoğu’da şekilleniyor. Ve dünya siyasetini, küresel siyaseti bugün şekillendirenler Kürtlerdir. Bunu kimse yadsıyamaz. Bugün Türkiye’nin bu hale sürüklenmesinin yegâne nedeni bu gerçekliğin farkında olmamasıdır. Bugün iktidar yapmaya çalıştığı siyaseti hala ‘Kürtlere rağmen’ yapmaya çalışıyor. Buna muhalefette dahil. Fakat bugün tüm dünya öğrendi ki, ‘Kürtlere rağmen’ değil. ‘Kürtler ile beraber’ siyaset yapılır. Yani Kürtler ile beraber siyaset yapacaksınız. Hem Kürt meselesinin çözümü hem Ortadoğu’daki savaşların çözümü için Kürtler ile beraber olmanız gerekiyor. Bunun için yapmanız gereken Kürtlere ile anlaşmaktır.”

HDP Eş Genel Başkanı Temelli, Suriye’nin kuzeyindeki harekatı ‘işgal’ diye niteleyerek, “Ne vardı Rojava’ya saldıracak? Rojava’da barış vardı. Bir arada yaşama isteği vardı. Yani halkların bir arada yaşama iradesine verilmiş, dünyada örneği olmayan bir çözüm vardı” dedi. (MA)

"Sezai Temelli’den tezkereye ‘Evet' diyen muhalefete: 'Bir türlü akıllanmıyorlar'" haberi, 01 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Sezai Temelli’den tezkereye ‘Evet' diyen muhalefete: 'Bir türlü akıllanmıyorlar' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sezai Temelli’den tezkereye ‘Evet' diyen muhalefete: 'Bir türlü akıllanmıyorlar' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  2. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  3. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  4. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  5. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  6. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  7. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  8. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  9. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  10. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  11. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  12. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  13. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  14. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  15. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  16. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  17. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  18. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  19. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  20. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
Politika Haberleri