Sıfır otomobil fırsatçıları nasıl çalışıyor

Sıfır otomobil fırsatçıları nasıl çalışıyor

Sıfır otomobil fırsatçıları nasıl çalışıyor Son dönemde 2. el otomobil fiyatlarının artmasına bir de sıfır otomobil fırsatçıları eklendi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Son dönemde 2. el otomobil fiyatlarının artmasına bir de sıfır otomobil fırsatçıları eklendi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Sıfır otomobil fırsatçıları nasıl çalışıyor. Özellikle son 2 yıldır ülkemizdeki otomobil fiyatları hatırı sayılır derecede arttı. Hatta 2020’ye girmemizle birlikte en ucuz sıfır otomobillerin fiyatı 100.000 TL sınırına dayandı. Bu durum kullanıcıları genel itibariyle 2. el otomobillere yöneltti.

Fakat 2. el otomobil fiyatları da son 1 yılda adeta uçuşa geçti. Sadece bir yıl içerisinde fiyatını neredeyse 2’ye katlayan otomobillere rastlamak mümkün.

Bu durumun temel sebebi ise al – sat yapanlar diyebiliriz. Elinde belli miktarda nakdi bulunanlar araç satın alarak bu aracı fiyatına bakmaksızın 3 – 4 bin TL üzerine koyarak satıyorlar. Normal vatandaşlar da benim aracımın bundan neyi eksik diyerek 1 – 2 bin üzerine ilan açıyor. Dolayısıyla 2. el otomobil fiyatları da bu şekilde artmış oluyor.

Sıfır otomobil alıp satıyorlar

Fakat al – sat yapanların tek adresi 2. el otomobiller değil. Son dönemde kampanyalı olarak satın aldığı otomobili sıfır olarak satan vatandaşlar da türedi.

Bu vatandaşlar kampanya dahilinde bayiden normalin altına aldıkları otomobilleri, bir süre sonra galeri fiyatından satmaya çalışıyorlar. Peki sistem nasıl işliyor?

Malum, her marka belli dönemlerde çeşitli kampanyalar düzenliyor. Örneğin Ocak ayının ilk haftasında Renault Clio’da bir kampanya vardı. Bu kampanya ile en boş model yaklaşık olarak 80.000 TL’ye geliyordu.

Kampanya bitiminde ise otomobilin fiyatı 90.000 TL’yi buldu. İşte bu vatandaşlar otomobilleri bu kampanyalı fiyatlardan alarak, kampanya sonrası normal fiyattan satıyorlar. Aracı galeriden çekici ile alıyorlar ve kapalı garajlarda muhafaza ediyorlar. Böylece otomobil ilanını da sıfır olarak açıyorlar.

Garanti süresi erken bitiyor

Fiyatı da normal bayiden bir tık aşağıda tutarak müşterilerini buluyorlar. Fakat bu tarz alış verişlerde satın alanların da dikkat etmesi gereken unsurlar mevcut. Her ne kadar araç sıfır kilometre olsa da garantisi ilk satışla birlikte başlıyor. Nasıl mı?

Örneğinde al – satçı otomobili Ocak ayında alıyor. Sonra kampanya Şubat’ta bittiğinde satışa sunuyor. Siz de aracı Mart’ta satın alıyorsunuz. Lakin aracın garanti süresi Ocak ayı ile başlamış oluyor. Aynı şekilde trafiğe çıkış tarihi de Ocak ayı olarak belirtiliyor. Muayne süresi de Ocak’ta doluyor.

Özetlememiz gerekirse, bu şekilde sıfır araçları satın alırken dikkat etmenizde fayda var diyebiliriz. Yine de tercih sizlerin.

Uygun fiyatlı iPhone 9 Mart ayında tanıtılabilir!

"Sıfır otomobil fırsatçıları nasıl çalışıyor" haberi, 25 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Sıfır otomobil fırsatçıları nasıl çalışıyor haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sıfır otomobil fırsatçıları nasıl çalışıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Teknoloji Haberleri