Silah doğrulttuğu üniversiteye asistan olmuştu… Dekandan bir tuhaf savunma

Silah doğrulttuğu üniversiteye asistan olmuştu… Dekandan bir tuhaf savunma

Silah doğrulttuğu üniversiteye asistan olmuş... Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde silahla fotoğraf paylaşan ve daha sonra üniversiteye asistan olarak atandığı ortaya çıkan Mustafa Anıl Varol ...

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde silahla fotoğraf paylaşan ve daha sonra üniversiteye asistan olarak atandığı ortaya çıkan Mustafa Anıl Varol isimli öğrenciyi savunmaya çalışan Siyasal Bilgiler Fakültesi vekaleten atanmış dekanı Prof. Dr. Orhan Çelik, "Olay göründüğü gibi değil, kendisi açıklama yapacak" ifadelerini kullandı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiyken 31 Aralık 2016 tarihinde, elindeki silahı Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne doğrultmuş halde verdiği pozu sosyal medya hesabından “AÜHF2016YılınKaresi” etiketiyle paylaşan Mustafa Anıl Varol silah doğrulttuğu Mülkiye’ye asistan olarak alınmasına tepkiler çığ gibi büyürken Gazete Duvar’dan Özlem Akarsu Çelik’in atanmayı doğrulamak ve yorumunu almak için aradığı dekan, "Biz, bu arkadaşın o kişi olduğunu teyit ediyoruz ancak olayın farklı geliştiğini biliyoruz. Arkadaşımız sanıyorum bugün bir açıklama yapacak. Ondan önce bizim bir açıklama yapmamız, kişilik hakları açısından doğru olmaz" diyerek skandal bir açıklamada bulundu.

SBF Dekanı Çelik, söz konusu kişi hakkında, 2017 yılındaki o sosyal medya paylaşımı nedeniyle açılmış bir soruşturma olduğunu hatırlatıldığında ise, "Evet, daha önce yapılmış bir soruşturma var. Ancak soruşturma sırasında olayın görüldüğü gibi olmadığı yönünde bilgiler geldi. Kendisi bunları açıklayacaktır sanıyorum. Biz de o açıklamayı bekliyoruz" dedi.

ÖĞRENCİLER: YILIN EN UTANÇ VERİCİ OLAYI

Öte yandan, Siyasal Bilgiler Fakültesi Mülkiye’nin geleneksel İnek Bayramı’nda okunacak fermanları hazırlamak için öğrenciler tarafından oluşturulan gruplar adına da açıklama yapıldı. Öğrenciler, yaptıkları açıklamada atamanın "yılın en utanç verici olayı" olduğu belirtildi.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, Uluşlararası İlişkiler Bölümü, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, İşletme Bölümü, Maliye Bölümü ve İktisat Bölümü ferman ekipleri yaptıkları ortak açıklamada, Mülkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiğine dikkat çektiler. “Türkiye’nin en köklü kurumlarından birinde eğitim almakta olan Mülkiye öğrencileri olarak, bu şahsın “akademisyen” olarak kapılarımızdan girmesini, silah tutan ve bu silahı Mülkiye’ye doğrultan bir elin amfilerimizde kalem tutmasını kabul etmiyoruz” denilen açıklamada, anabilim dalının ve okul yönetiminin gereğini yaparak Mülkiye tarihinden bu utanç verici lekeyi ivedilikle silmeleri talep edildi.

"Silah doğrulttuğu üniversiteye asistan olmuştu… Dekandan bir tuhaf savunma" haberi, 13 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Silah doğrulttuğu üniversiteye asistan olmuştu… Dekandan bir tuhaf savunma haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Silah doğrulttuğu üniversiteye asistan olmuştu… Dekandan bir tuhaf savunma 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Haberleri