'Şimdiden uyarayım, Ekrem İmamoğlu’nu hafife almayın'

'Şimdiden uyarayım, Ekrem İmamoğlu’nu hafife almayın'

'Şimdiden uyarayım, Ekrem İmamoğlu’nu hafife... Şimdiden uyarayım. Ekrem İmamoğlu’nu hafife almayın. Uzun bir yolun henüz başında olduğunun, büyük bir geleceğe dönük ilk adımları attığının

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, dün mazbatasını alarak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevine başlayan Ekrem İmamoğlu ile ilgili olarak "Şimdiden uyarayım. Ekrem İmamoğlu’nu hafife almayın. Uzun bir yolun henüz başında olduğunun, büyük bir geleceğe dönük ilk adımları attığının farkında olan birisi" dedi.

Abdulkadir Selvi, "İmamoğlu ile yeni dönem" başlığıyla yayımlanan yazısında "Ekrem İmamoğlu, 17 gün sonra dün mazbatasını alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu" hatırlatmasında bulundu.

Selvi şöyle devam etti:

"Bu sıradan bir başarı değil. İstanbul’da artık yeni bir dönem başlıyor. 25 yıl aradan sonra Ankara ve İstanbul, CHP’li belediye başkanları tarafından yönetilecek. 1989 yılında SHP’li Nurettin Sözen de ANAP’a karşı böyle bir fırsat yakalamıştı. Ama İSKİ rezaleti nedeniyle SHP’nin başarısı Pirus zaferine döndü. Ama 1994 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Erdoğan, AK Parti iktidarına giden taşları orada döşedi. Ekrem İmamoğlu da siyasi kaderini kendi belirleyecek.

Seçim kampanyası sırasında Ekrem İmamoğlu’nu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Türk siyasetine kazandıran Kasımpaşa’yı gezmiştim. İzlenimlerimi, ’Şunu gördüm ki Ekrem İmamoğlu klasik bir CHP’li değil. Farklı birisi’ diye bitirmiştim.

BAŞARININ MİMARI

Yerel seçimler bir anlamda İstanbul seçimleriydi. İstanbul’u kazanarak CHP bu seçimlerde büyük bir başarıya imza attı. Burada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hakkını teslim etmek gerekiyor. Bu başarının başmimarı Kemal Kılıçdaroğlu. Partisinin karşı çıkmasına rağmen Ekrem İmamoğlu’na inandı ve onu aday gösterdi. Kılıçdaroğlu, bu seçimlerde iki önemli başarıya imza attı.

1- İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’yla, Ankara’da Mansur Yavaş’la, Antalya’da Muhittin Böcek’le, Adana’da Zeydan Karalar’la, Mersin’de Vahap Seçer’le yeni bir aday profili ortaya koydu. Klasik CHP’li olmayan, merkez sağdan da oy alabilecek isimlerle seçimi kazandı.

2- Kılıçdaroğlu, CHP’lilerle milliyetçileri, Kürt oylarını ve Milli Görüş’ü bir araya getirmeyi başardı. İYİ Parti’yle seçim ittifakı yapan Kılıçdaroğlu, bir yandan milliyetçileri, diğer taraftan geri planda tuttuğu HDP ile Kürt oylarını, Saadet Partisi’yle Milli Görüş’ü CHP’nin havuzunda toplamayı bildi. Bu strateji başarılı oldu, CHP İstanbul ve Ankara’yı aldı.

EKREM İMAMOĞLU İZLENİMLERİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldıktan sonra Ekrem İmamoğlu’nu izledim. Saraçhane meydanına toplanan CHP’liler coşkuluydu. İmamoğlu ise tarihi bir anın yaşandığının farkındaydı. Ama zafer sarhoşu değildi. Kucaklayıcı bir konuşma yaptı.

’Hiçbir insanımı, hiçbir hemşehrimi ayırt etmeyeceğim. Bana oy versin, vermesin herkesin belediye başkanıyım’ dedi. Şimdiden uyarayım. Ekrem İmamoğlu’nu hafife almayın. Uzun bir yolun henüz başında olduğunun, büyük bir geleceğe dönük ilk adımları attığının farkında olan birisi. AK Parti’nin YSK’ya yaptığı iptal başvurusu nedeniyle Ekrem İmamoğlu’nun önünde aşılması gereken engeller duruyor ama büyük fotoğrafa odaklanmakta yarar var. İmamoğlu göreve başladıktan sonra YSK kararıyla mazbatası iptal edilip başkanlığı düşürülürse, büyük bir mağduriyet oluşturacağı hesaba katılmalı. Seçimlerde Türk halkının mağdurun yanında yer alacağı akıldan çıkarılmamalı.

Dün sadece seçimler açısından değil, Türk demokrasisi için önemli bir adım atıldı.

Seçimle gelenin seçimle gittiği ortaya çıktı. ’Bunlar seçimi kaybetse de gitmezler’ diyenler bir kez daha yanıldı, seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu hak ettiği koltuğa oturdu.

Bir kez daha milli iradenin dediği oldu, sandıktan darbe değil, demokrasi çıktı."

"'Şimdiden uyarayım, Ekrem İmamoğlu’nu hafife almayın'" haberi, 18 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan 'Şimdiden uyarayım, Ekrem İmamoğlu’nu hafife almayın' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Şimdiden uyarayım, Ekrem İmamoğlu’nu hafife almayın' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:08 ABD dolarında 34 yıl sonra bir ilk yaşadı!
  2. 16:59 Ünlü Yapımcı: Bruce Willis set çalışanlarına ekstra cebinden para verirdi!
  3. 16:55 İsrail Savunma Bakanı: Lübnan'da Hizbullah Komutanlarının Yarısı Öldürüldü
  4. 16:52 Türkiye Çöl Tozları ve Sıcak Hava Dalgasıyla Mücadele Ediyor
  5. 16:48 EURO 2024: Portekiz ve Türkiye, F Grubu Liderliği İçin Kıyasıya Mücadele Ediyor
  6. 16:47 Kısa vadeli dış borçta yeni rekor belirlendi! Merkez Bankası verileri paylaştı
  7. 16:45 Dolandırıcılar kara para aklamak için her şeyi denedi: Kiralık hesap oyunu
  8. 16:39 Mustafa Keser'e İbrahim Tatlıses'ten Ağır Sözler: "Kör Ol Fakat Nankör Olma!"
  9. 16:38 Yeni Mercedes-Benz G 580, ziyaretçileri ile buluşacak!
  10. 16:38 Gazze'deki Hastanede toplu mezar! Ellerini arkadan bağlayıp infaz etmişler
  11. 16:38 25 Nisan 2024 günlük burç yorumarı
  12. 16:32 Kireç Kalıntılarına Doğal Çözüm: Limon Tuzu ve Suyla Parlaklık Kazanın!
  13. 16:30 İrfan Can Kahveci'ye Dev Bir Teklif Geldi!
  14. 16:30 Yargıtay'da belirsizlik devam ediyor: 30 gündür başkan seçilemedi
  15. 16:29 İngiltere Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri, Polonya Ziyaretinde Güçlü Savunma Taahhüdünde Bulundu
  16. 16:28 Dışişleri açıkladı: 1915 olayları hakkındaki tek taraflı açıklamaları reddediyoruz
  17. 16:25 BDDK'dan bankalara "limitleri artırmayın" talimatı geldi
  18. 16:25 Gazze'de Toplu Mezar Dehşeti: Elleri Bağlı Cesetler Nasır Hastanesi'nde Bulundu
  19. 16:23 Damacana su fiyatlarına rekor zam! Bir bardağı 2 buçuk liraya içiyoruz
  20. 16:20 Beyaz ette yeni kriz: 5 ayda yüzde 200 zam geldi
Politika Haberleri