‘Siyasi iradenin emri ile tutuklandım’

‘Siyasi iradenin emri ile tutuklandım’

‘Siyasi iradenin emri ile tutuklandım’ Tutuklu Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi Eren Erdem sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu. eren erdem tutuklu...

Tutuklu Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi Eren Erdem sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu.

Tutuklu Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi Eren Erdem sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada yargılama ve tutuklanma süreci hakkında bilgi verdi.

Eren Erdem'in sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle oldu:

1-) Sevgili arkadaşlar, esaretimin 400. günü nedeniyle yapılan basın açıklamasına Silivri’ye gelen il, ilçe yöneticilerimiz, milletvekili ve PM üyelerimiz ve partililerimize teşekkür ederim.

2-) Aynı akşam Halk TV’de, sevgili dostum @fatiherturk62, milletvekilimiz @AvTuranAydogan ve değerli hukukçular @onurcingil ve @omerlutfuavsar, esaretime neden olan süreci konuştular.

3-) Bu nazik program için Halk TV ailesine ve katılımcılara teşekkür ederim. Ancak sanırım zaman nedeni ile konuşulamayan bazı hususları size aktarmam, hakikat namına önem arz ediyor.

4-) Öncelikle ben, CHP Milletvekili olarak yaptığım siyasi faaliyetler nedeniyle tutukluyum. Tutuklu olduğum dosya sadece bir bahanedir. Esas neden siyasi faaliyetlerimdir.

5-) Bu dosya 2016’da açıldı(Ben henüz milletvekiliyken). İddianamesi, 24 Haziran 2018 seçimleri milletvekili listelerinin açıklandığı hafta yazıldı.

6-) Şöyle ki, “ baktılar tutuklanabileceğim bir dosya yok” kabak 2016’da açılan bu dosyaya patladı. Zaten dosya bir acelecilik ürünü. Gizli tanık, tahliye olmam ve hemen tekrar tutuklanmam bu aceleciliğin eseri...

7-) Acelecilik ise şöyle, “ dosya, iddianameye dönüşebilecek kıvama gelmeden yalnızca milletvekili listeleri sürecine endekslenerek açıldığından bu şekilde patladı. Çünkü siyasi iradenin acelesi vardı.

8 -) Yani eğer erken seçim olmasaydı, zamanla 1-2 sahte delil üretip, dosyayı daha tutarlı hake getirebilirlerdi. Seçim endeksli olunca sadece “gizli tanık” beyanıyla sınırlı kaldı.

9-) Peki dosya ne diyor? Dosyada 1 gizli tanık var. Başka birşey yok delil olarak. Ek’lerde de birşey yok. Bu gizli tanık, aynı zamanda açık tanık ve sanık. Tıpkı ergenekon kumpasında olduğu gibi. @drdursuncicek

@ilhancihaner

10-) Özetle, gizli tanık ilk duruşmada dedi ki; “Eren Erdem’e iftira atmam için bana telkinde bulundular” Telkini yapan Fuzuli Aydogdu ve Varank’ın adamı. Yani siyasi irade.

11-) bu, “gizli tanığın” beyanıdır. Bunu söyleyince heyet beni OY BİRLİĞİ ile tahliye etti. Sonrası malum, tekrar tutuklama ve dosyama hiç bir yeni belge bilgi girmemiş olmasına rağmen tahliye eden heyetin 4 yıl ceza vererek tutukluluğun devamı kararı..

12-) Ve şuan istinaf’ta adalet bekliyoruz. Özet budur. Halk TV’de hukukçular değerlendirmeler yaptılar. Peki bu işin siyasi nedeni ve sorumluları kim? Bunu anlatayım.

13-) Eğer tutuklanmama vesile olabilecek başka bir dosyam olsaydı o dosyadan tutuklanacaktım. Yani ben dosya bazlı tutuklanmadım. Siyasi iradenin emri ile tutuklandım...

14-) 24 Hazitan seçimlerinin hemen ertesinde (29Haziran) tutuklanmam, iddianamenin “milletvekili liste belirleme” haftası yapılmış olması, tahliye edilip kapının önünde tekrar tutuklanmam.. Bunlar siyasidir. ALENİDİR!

15-) Cezaevinde olmamın yegane nedeni, CHP’li muhalif bir milletvekili olarak, başta IŞID olmak üzere birçok konuda mecliste yaptığım konuşmalardan hükümetin duyduğu rahatsızlıktır.

16-) Altını çizmek isterim ki eğer @MSTanrikulu

ve yine bazı vekil arkadaşlarım, 24 Haziran’da tekrar milletvekili yapılmasalardı, simdi yan kogusumda belki cok sayida CHP’li vekil daha olacakti.

17-) Yine sayin @ccanannnnnn

‘nun 6-7 yil once attigi tweetlerden yargilanmasida, ayni benin gibi birsey bulamamaktan kaynakli bir “bahane” yargilamasidir.

18-) Hepimiz cok iyi biliyoruz ki @ccanannnnnn

tweet attigi icin degil, il baskanimiz olarak Istanbul zaferine sundugu katki sebebi ile yargilaniyor.

20-) Özetle, hükümet milletvekilliğimin sona ermesini fırsat bilerek benim üzerimden, “bahane” bir dava ile CHP’ye zarar vermek istedi. Ben ne dün ne de bugün buna alet olmadım. Olmam...

21-) Politik görüş, tavır ve hassasiyetleri belirgin bir siyasetçiyim. Bugün demokrasi ve CHP adına verdiğim mücadele için bedel ödüyorum. Ödediğim bu bedel, siyasidir. Hukukla açıklanması zordur.

22-) Ancak tek gayem, kimsenin bir daha böyle bedeller ödemediği, barış ve adalet ülkesi olarak anılacak demokratik Türkiye’yi, ödenen bedellerle inşa etmektir.

23-) Aynı şekilde @hdpdemirtas

‘tan @FreeOsmanKavala

‘ya, Sirri Sureyyda’dan @S_Kozagacli

’ya ve Cumhuriyet gazetesinin emekcilerine, haksiz yere bedel odeyen herkese adalet icin, herkesin ortak bir vicdani duyarlilik gostermesi geregine inaniyorum.

24-) Adaletin irki, siyasi gorusu yoktur. Konusanin yazanin terorize edildigi yerde teror; konusan yazan bir nesneye donusur. Bu basta demokrasiyi, akabinde barisi yok eder.

25-) Bu duygularla, arkadaslarim disarida ben iceride, 2 yil once Sayin @kilicdarogluk

‘ nun baslattigi adalet yuruyusunu surdururken, dayanisan herkesi ictenlikle, saygiyla selamlarim...

"‘Siyasi iradenin emri ile tutuklandım’" haberi, 08 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan ‘Siyasi iradenin emri ile tutuklandım’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘Siyasi iradenin emri ile tutuklandım’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
    2. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
    3. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
    4. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
    5. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
    6. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
    7. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
    8. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
    9. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
    10. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
    11. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
    12. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
    13. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
    14. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
    15. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
    16. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
    17. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
    18. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
    19. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
    20. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
    Politika Haberleri