Şoför arızayı bildiği halde yola çıktı, yolcular 6 saat mahsur kaldı

Şoför arızayı bildiği halde yola çıktı, yolcular 6 saat mahsur kaldı

Şoför arızayı bildiği halde yola çıktı, yolc... Golden Turizm firmasına ait 31 Temmuz 18:00 saatli İstanbul'dan Trabzon yönüne hareket eden araç arıza yapınca, yolcuların eşyaları ile birlik tamire

Golden Turizm firmasına ait 31 Temmuz 18:00 saatli İstanbul'dan Trabzon yönüne hareket eden araç arıza yapınca, yolcuların eşyaları ile birlik tamire çekildi. Başka firmayla devam etmek istediklerini söyleyen yolculara ise eşyaları teslim edilmedi. 1 Ağustos sabah 06.00 saatlerinde firmanın ayarladığı başka bir araç ise koltuk yetersizliği sebebiyle ayrı bir skandala imza attı. Ayakta yolculuk yapmak zorunda kalan yolcular esir kaldıkları tesisten jandarma eşliğinde çıkabildiler.

31 Temmuz akşamı 18.00 Golden Turizm firmasına ait aracın ertesi gün hareket etmesine kadar süren skandallar zinciri saatlerce soğukta bekletilen yolcuların isyan etmesiyle ortaya çıktı. Tele 1.com.tr'ye konuşan yolcular saatlerce eşyalarını alamadıklarını ve firma görevlisi kimseye ulaşamadıklarını belirttiler.

''OTOBÜS DENEME SÜRÜŞÜ YAPACAK' DENİLDİ''

Yolcuların mağduriyeti 18.00'da kalkması gereken 19.00'da hareket etmesiyle başladı. Gece yarısı Bolu'da bulunan Unova Dinlenme Tesislerinde mola veren otobüsün muavini bir sorun olduğunu ve herkesin 15 dakikalığına aşağı inmesi gerektiğini söyledi. Kimliklerini, çantalarını, telefonlarını ve kıyafetlerini almadan aşağıda bekleyen yolculara otobüsün deneme sürüşü yapacağı söylendi. Ancak tesisten çıkan otobüs ise bir daha geri dönmedi.

Yolcular tesiste bulunan başka bir firmaya ait araçla devam etmek istediklerini, herhangi bir para talebinde bulunmadıklarını, sadece eşyaların kendilerine verilmesini istediklerini söylediklerinde ise herhangi bir yanıt alamadılar. Bir yolcu taksi tutup tamir edildiği söylenen otobüse gidip eşyalarını almak istediğinde ise aracın götürülmediğini ve 45 dakika içinde başka bir aracın geleceğini söyledikleri için biraz daha bekletildiklerini belirtti. Ayrıca araçtaki arızanın yola çıktıktan hemen sonra meydana geldiği halde şoförün İstanbul'dan Bolu'ya kadar devam ettiği aktarıldı.

Başka bir yolcu olanları şöyle anlattı:

''Saat gece 2 olunca bu söylediklerinin de yalan olduğu anladık. Artık yolculuktan ziyade canımızı düşünmeye başladık. Bolu soğunda gece yarısı ince bir bluzla soğukta bekletildik aslında resmen esir alındık. Saatler ilerlediğinde bacaklarımı ve belimi hissetmiyordum. Böbreklerime de ağrı girmişti. Başta hava sıcak olduğu için çok azımızın üzerinde ceket vardı. Soru sorduğumuzda ise firma çalışanları üzerimize yürüyüp 'şov yapıyorsunuz, biz de mağdur kaldık' diye tepki gösterdiler. Biz kimseyle iletişim kuramayınca şoförün numarasını aldık, istediğimiz halde eşyalarımızın teslim edilmemesi açık alıkoymaydı çünkü her şey bir yana kimliğimiz olmadan hiç bir yere gidemezdik. Kısa bir süre sonra şoför de numaramızı engelledi.

Çaresiz kalınca polisi aradık, polis bölgenin jandarma bölgesi olduğu için jandarmaya yönlendirdi. Jandarma firma ile ilgili şikayetleri dinlerken saat sabahın 5'ini bulmuştu. Tutanak işlemleri halledilirken gece 1'de Düzce'den geleceği söylenen diğer bir araç geldi. Ben şikayetimi yazarken otobüste kıyamet koptu. Herkes birbirine girdi. Meğer 53 kişiye 44 kişilik araç göndermişler ve 9 kişinin ayakta gitmesini bekliyorlardı. Jandarma duruma müdahil oldu ve jandarma komutanı otobüse binerek kendi araçları eşliğinde tamirde olan araca gidilmesini söyledi. Yarımız ayakta otobüse gittik eşyalarımızı aldık. Eşyalarımızı aldıktan sonra ise başka bazı yolcular haklı olarak yeni gelen araca binmek istemediklerini söylediler. Bunun sebebi sadece firma güvensizliği değil, çalılşanlarının şikayetçi olanlara tehditkar yaklaşımıydı.

'EŞYALARIMIZ SABAHA KADAR ALIKONULDU'

Bu firmanın yetkilerinin acilen alınması gerekmektedir. Biz sadece tutanak tutturmadık CİMER'de Ulaştırma Bakanlığına da durumu ilettik. Dün gece açık bir şekilde eşyalarımız sabaha kadar alıkonuldu ve başka firmayla seyahatimize devam etmemize engel olundu. Her şey bir yana soğuğu hala hissediyorum ve böbreğimdeki ağrı devam ediyor.

'ARIZAYI BİLE BİLE DEVAM ETTİLER'

Araba daha İstanbul'dan çıkmadan arıza anlaşıldı. Sesler gelmeye başladığı halde araç yola devam etti. Molada aracı çalıştırdıklarında araçtan dumanlar çıkmaya başladı. Belki de daha kötü sonuçla karşılaşabildik. Canımızı tehlikeye attılar resmen."

'AYNI BİLETLERİ FARKLI KİŞİLERE SATMIŞLAR'

Başka bir yolcu ise iki kişilik biletlerinin başka kişilere de satıldığını söyleyerek, "Kendi koltuklarımıza oturamadık. Ve herhangi bir kaza durumunda hiç bir hak talep etme durumumuz da söz konusu değil. Yönetmeliğe aykırı olduğunu bildikleri halde bizi farklı koltuk sattılar" dedi.

FİRMANIN İLK SKANDALI DEĞİL

Firma adına yapılan tek şikayet bu olaydan ibaret de değil. Benzer şekilde bir çok şikayet ekşi sözlük ve başka şikayet sitelerinde de yer aldı. Yolcular sıklıkla kandırıldıklarından ve aynı koltukların farklı kişilere satıldığından şikayet ettiler.

"Şoför arızayı bildiği halde yola çıktı, yolcular 6 saat mahsur kaldı" haberi, 03 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Şoför arızayı bildiği halde yola çıktı, yolcular 6 saat mahsur kaldı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şoför arızayı bildiği halde yola çıktı, yolcular 6 saat mahsur kaldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  2. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  3. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  4. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  5. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  6. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  7. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  8. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  9. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  10. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  11. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  12. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  13. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  14. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  15. 14:20 Hz. Meryem olduğunu iddia eden kişiden açıklama geldl!
  16. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  17. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  18. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  19. 14:08 İmamoğlu’ndan ‘torpil’ konuşması: "Akrabam yönetici olduğum yerde kapıdan giremez"
  20. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
3. Sayfa Haberleri