Son araştırmalardan sürpriz sonuçlar: Yunuslar da orgazm olabiliyor

Son araştırmalardan sürpriz sonuçlar: Yunuslar da orgazm olabiliyor

Son araştırmalardan sürpriz sonuçlar: Yunusl... Yunuslar üzerinde yapılan son araştırmalarla, klitorisin yunuslarda oldukça büyük ve sanılandan çok daha kompleks olduğunu öğrenilirken, yunusların da orgazm olabildiği ortaya kondu.Dişilerin cinsel birleşmeden duyduğu haz,...

Yunuslar üzerinde yapılan son araştırmalarla, klitorisin yunuslarda oldukça büyük ve sanılandan çok daha kompleks olduğunu öğrenilirken, yunusların da orgazm olabildiği ortaya kondu.

Dişilerin cinsel birleşmeden duyduğu haz, büyük oranda insan türü ile ilişkilendirilir. Fakat, kadınlarda orgazm ve haz ile ilişkilendirilen ve son derece hassas bir organ olan klitoris, aslında tüm memeli dişilerinde bulunur.

Şimdilerde ise klitorisin memelilerde cinsel buluşmalara nasıl dahil olabildiğini yavaş yavaş açmaya çalışan araştırma sayısı daha da artmış durumda. Experimental Biology’nin Nisan ayındaki 2019 yılı konferansında sunulan bir araştırma makalesi, klitorisin yunuslarda oldukça büyük ve sanılandan çok daha kompleks olduğunu gösterdi.

İster dişi, ister erkek olsun Dünya’ya gelen bütün bebekler, rahimdeki gelişimlerine genital tüberkül denilen küçük bir çıkıntı ile başlar.

Eğer ki, gelişen fetus erkek olacaksa; fetal testisler, erkeklik hormonu testosteron üretecek ve genital tüberkül denilen çıkıntı penis olarak gelişecektir. Öte yandan, eğer ki, fetus dişi olacaksa; fetal yumurtalık herhangi bir hormon üretmeyecek ve genital tüberkül, klitoris olarak gelişecektir. Her iki yapı da, gebeliğin ilk günlerinde birbirine oldukça benzerdir. Yani, penis ve klitoris esasında aynı yapıdan gelişmiştir ve çok fazla benzerlikler taşır.

İnsan dişisindeki klitoris; erkeklerdeki “sünnet derisiyle” benzer bir başçık bulundurur. Bununla birlikte; klitoris de, erkek penisinin baş kısmıyla aynı yapıda olan “glabella” ismi verilen bir uç kısma sahiptir. Hem penis hem de klitoris, uyarıldığında kan ile dolar. Her iki yapı, en azından insanlarda, uyarıldığında zevkli bir his sağlayan sinirlerle doludur.

Ancak penisle kıyaslandığında, insandaki klitoris üzerine pek çalışma yapılmamıştır. Şaşırtıcı bir biçimde, 1990’ların sonlarına kadar insan klitorisinin tüm anatomisine ilişkin doğru bir tanımlama yapılmamıştır ve ilk doğru tanımlama 1994 yılında Avustralya’nın ilk kadın üroloğu Helen O’Connell tarafından yapılmıştır. O’Connel’in çalışmaları, klitorisin ayrıntılı şeklini ve işlevini anlama noktasında, cinsiyetle ilgili bazı temel biyolojik sorulara cevap vermiştir. Bu tür araştırmalar, doktorların cinsel işlev kaybını önlemek için bu bilgileri kullanabilecekleri pelvik bölge ameliyatında da ilerlemeler yaratmıştır.

Bianet'ten Gürkan Akçay'ın derlemesine göre; bütün memelilerin orgazm deneyimini yaşayıp yaşamadıkları tam olarak bilinmiyor. İnsan dışındaki primatların bunu deneyimlediğini biliyoruz ancak hayvanlardaki haz seviyesini ölçmek çok zordur.

SÜRE, HAMİLE KALMA OLASILIĞINI ARTIRIYOR

Kesin olan şey, çiftleşme eylemi sırasında daha uzun süre bekleyen dişilerin, hamile kalma ve daha fazla yavru üretme olasılıklarının daha fazla olduğudur. Öyleyse; eğer bir klitoris zevk hissini güçlendiriyorsa; dişinin çiftleşme esnasında daha uzun süre kalmasını da sağlayacaktır diyebiliriz. O halde bunun dişi açısından yavru üretme şansını arttıracağından yola çıkarak bu özellik, doğal seçilim sürecinden başarıyla geçmiş olmalıdır.

Ne var ki; klitoris üzerine çok fazla çalışma yapılmamıştır. Ancak seksin, ilişkilerin inşasında önemli bir rol oynadığı hayvanlarda, klitorisin daha büyük olduğunu biliyoruz. Örnekler arasında, matriarkal sırtlanlar, bonobolar, insanlar ve son zamanlarda eklenen yunuslar bulunur.

SON ARAŞTIRMADAN SÜRPRİZ SONUÇLAR

Experimental Biology 2019 konferansında sunulan araştırma makalesi, dişi şişe burunlu yunusların da insanlara benzer bir klitoris yapısı bulundurduğunu ve bu dişi yunusların cinsel haz deneyimliyor olabileceklerini ortaya koydu.

Araştırmacılar, 3D taramalar ve diseksiyonlarla dişi yunusların cinsel organlarını detaylıca inceledi. İncelemeler neticesinde, yunusların klitoris yapısının ve şeklinin insanlardakine çok benzer olduğu görüldü. Her iki hayvanda da, klitoral başın daha büyük ve geniş erektil doku bölgelerine sahip olduğu ortaya koyuldu. İnsanlardakine benzer bir biçimde, yunuslardaki klitoral başın altındaki deri de, dişi yunuslar için cinsel birleşmenin zevkli olma olasılığını güçlendiren, hassasiyeti artırabilecek sinir demetleri içerir.

Bununla birlikte, klitorisin vajinal açıklığa ve bunun cinsel birleşme sırasında nasıl uyarılacağına ilişkin olarak da bazı farklılıklar söz konusudur. Bu karşılaştırmalı çalışmalar, cinsel organın fonksiyonunu ve türler arasında cinsel bağın gelişimini öğrenmemize yardımcı oluyor. Bilim, memelilerde, dikenli karıncayiyendeki dört başlı bir penisten, pek çok keseli hayvanda bulunan iki başlı penise kadar tuhaf bir penis şekli dizisi ortaya çıkardı. Klitorisin bizim için hazırladığı sürprizlerin neler olduğu görülmeye devam ediyor.

"Son araştırmalardan sürpriz sonuçlar: Yunuslar da orgazm olabiliyor" haberi, 26 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Son araştırmalardan sürpriz sonuçlar: Yunuslar da orgazm olabiliyor haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Son araştırmalardan sürpriz sonuçlar: Yunuslar da orgazm olabiliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Haberleri