Soruları ‘saray’ yanıtsız bıraktı

Soruları ‘saray’ yanıtsız bıraktı

Soruları ‘saray’ yanıtsız bıraktı Birinci yılı geride kalan TBMM’nin 27’nci Dönemi’nde CHP’li milletvekillerinin soru önergelerini en çok Cumhurbaşkanlığı yanıtsız bıraktı.Birinci yılı geride kalan TBMM’nin 27’nci Dönemi’nde CHP’li milletvekillerinin...

Birinci yılı geride kalan TBMM’nin 27’nci Dönemi’nde CHP’li milletvekillerinin soru önergelerini en çok Cumhurbaşkanlığı yanıtsız bıraktı.

Birinci yılı geride kalan TBMM’nin 27’nci Dönemi’nde CHP’li milletvekillerinin soru önergelerini en çok Cumhurbaşkanlığı yanıtsız bıraktı. Bakanlar Berat Albayrak, Hulusi Akar ve Zehra Zümrüt Selçuk ise hiçbir soruya zamanında yanıt vermedi

Haziran 2018 seçimlerinin ardından başlayan TBMM’nin 27’nci Dönemi’nin ikinci yasama yılı önceki gün yapılan Genel Kurul toplantısının ardından sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilen 27’nci Dönem’de Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlar, muhalefet milletvekillerini soru önergelerini Anayasa gereği yanıtlaması gerekirken çoğunlukla yanıtsız bıraktı.

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberine göre CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’nin önergesine verilen yanıta göre,

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP’li milletvekilleri tarafından verilen hiçbir soru önergesine süresi içerisinde yanıt vermedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise yalnızca birer soru önergesini süresi içerisinde yanıtladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca üç, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy sekiz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da dokuz soru önergesini süresi içerisinde yanıtlayabildi.

EN ÇOK YANITSIZ SORU SARAY’A

Bir yıl içerisinde CHP milletvekillerinin TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergelerinin sayısı 9 bin 982 olurken bu önergelerin 4 bin 778’si cevapsız kaldı. Bin 703 soru önergesi Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı tarafından yanıtsız bırakıldı.

KRİZİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle birlikte yasamanın yürütme üzerindeki tek denetim yolunun soru önergeleri olduğunu ancak bunun da yanıtsız bırakıldığını ifade eden CHP’li Tutdere, “Yürütme, yasama üyelerini önemsemiyor” dedi.

Anayasa gereği soru önergelerine 15 gün içerisinde yanıt verilmesi gerektiğini hatırlatan Tutdere, “Yürütmenin denetlenemediği bir sistemin Türkiye’ye katacağı hiçbir şey olamaz. Türkiye’de ekonomik ve siyasi bir kriz yaşanıyor. Bu krizi örtmeye çalışıyorlar ancak bu bir nafile çabadır" dedi.

<>

"Soruları ‘saray’ yanıtsız bıraktı" haberi, 20 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Soruları ‘saray’ yanıtsız bıraktı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Soruları ‘saray’ yanıtsız bıraktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  2. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  3. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  4. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  5. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  6. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  7. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  8. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  9. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  10. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  11. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  12. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  13. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  14. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  15. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  16. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  17. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  18. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  19. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  20. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
Politika Haberleri