Sosyalistlerden Kadıköy’e 23 Haziran çağrısı: İstanbul için, kazanmak için buluşuyoruz!

Sosyalistlerden Kadıköy’e 23 Haziran çağrısı: İstanbul için, kazanmak için buluşuyoruz!

Sosyalistlerden Kadıköy’e 23 Haziran çağrısı... Sosyalistlerin, demokratların İstanbul halkının özne olduğu bağımsız bir seçim çalışması yapmak üzere bir araya geldiği İstanbul Seninle Kazanacak, 16 Haziran’da Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda büyük bir buluşma düzenliyor.“İstanbul...

Sosyalistlerin, demokratların İstanbul halkının özne olduğu bağımsız bir seçim çalışması yapmak üzere bir araya geldiği İstanbul Seninle Kazanacak, 16 Haziran’da Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda büyük bir buluşma düzenliyor.

“İstanbul için, kazanmak için buluşuyoruz” çağrısıyla, 16 Haziran’da Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda saat 17.00’da gerçekleşecek buluşmaya Cahit Berkay ve Mustafa Kemal Çokşen ile bandosu da müzikleri ile katılacak. Buluşmaya ayrıca İstanbul milletvekilleri Oya Ersoy, Erkan Baş, Hayat Milletvekili Barış Atay, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, oyuncu Volkan Yosunlu’nun yanı sıra, İstanbul’da süren kent ve doğa mücadelelerinden, emek hareketinden, adalet mücadelesinden, kadın hareketinden, mühendis, mimar, şehir plancıları ve plaza çalışanları inisiyatiflerinden, gazetecilerden katılım olacak.

Sosyalistlerin, demokratların bağımsız, İstanbul halkının özne olduğu bir seçim çalışması yapmak üzere İstanbul Seninle Kazanacak sloganı etrafında bir araya geldiği ve gönüllü katılımlarla ilerleyen inisiyatif İstanbul’un yaklaşık 25 ilçesinde 23 Haziran seçimleri için çalışmalarını sürdürüyor. İnisiyatifin düzenlediği, 16 Haziran’da Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda saat 17.00’da gerçekleşecek “İstanbul için, kazanmak için buluşuyoruz” etkinliğinde seçimlerin son haftasının planı çıkarılacak, kazanımların nasıl korunacağı birlikte tartışılacak. Buluşma, Cahit Berkay’ın ve Mustafa Kemal Çokşen ve bandosunun katılımı ile gerçekleşecek.

23 Mayıs’ta Levent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen forumla kendisini duyuran ve çalışma planını oluşturan İstanbul Seninle Kazanacak inisiyatifi 23 Haziran öncesi CHP ve İstanbul gönüllüleri organizasyonu dışında sahada gönüllü katılımla ortak bir çalışma örgütleyerek İmamoğlu’na oy çağrısı yapan tek inisiyatif.

CHP’li olmayan, Millet İttifakı destekçisi olmayan ancak İstanbul halkının seçiminin tanınmadığı, 31 Mart seçimlerinden sonra “Demokrasi mücadelesinin bir gereği olarak” 23 Haziran’da sandıkta İmamoğlu’na oy verme çağrısı yapan sosyalistlerden ve çağrıya yanıt veren gönüllülerden oluşan inisiyatif 25 ilçede mahalle mahalle kapı kapı dolaşarak, pazar yerlerinde, kent meydanlarında açtığı stantlarla çalışmalarını sürdürüyor.

Gönüllü kayıtları internet üzerinden formla yapıldığı gibi, açılan stantlardan da gerçekleştirilebiliyor. Online gönüllü olmak için tıklayınız.

"SADECE OY VERMEK YETMEZ"

Seçim dengeleri ve ittifak hassasiyetleri nedeniyle dile getirilmeyenler, CHP programında yer almayan ancak yıllardır İstanbul’da AKP yönetimine karşı kentte süren mücadelenin gündemleri İstanbul Seninle Kazanacak çalışması tarafından dile getiriliyor. Özellikle sandığa katılımın az olduğu bölgelere yönelen, 31 Mart seçimlerinde oy vermemiş sol-demokrat seçmene sadece oy vermeleri değil harekete geçip aktif tutum almaları üzere çağrı yapan inisiyatif, seçim sürecinde YSK hukuksuzluklarını anlatıyor, adalet mücadelesine çağırıyor. Kent-doğa ve kadın hareketinin taleplerini, halkçı-demokratik bir yerel yönetim için yapılması gerekenleri, ulaşımdan suya, enerjiden barınma hakkına İstanbul halkının ve emeğin haklarını dile getiriyor, sadece İstanbul halkının iradesinin çalınmasını değil Kürt illerinde KHK’lı başkanların mazbatalarının YSK kararı ile ellerinden alınmasının da aynı hukuksuzluğun bir parçası olduğunu seçim çalışmalarında vurguluyor.

{{unknown}}

Saha çalışmaları dışında farklı toplumsal mücadele alanlarından ve kesimlerden gönüllüler de sesini, sözünü, taleplerini bu süreçte görünür kılmak için İstanbul Seninle Kazanacak inisiyatifi ile birlikte harekete geçmiş durumda. Üniversite öğrencileri, hukukçular, sanatçılar, gazeteciler, kadınlar, beyaz yakalılar inisiyatif içinde kendi özgün çalışmalarını yürütüyorlar.

BEYAZ YAKA BULUŞMASI

Mimar mühendis şehir plancıları ve plaza çalışanları “İstanbul dayanışma ile kazanacak” diyerek kendi özgün çalışmalarını gerçekleştiriyor. 13 Haziran’da İstanbul Maçka Parkı’nda bir etkinlikte buluşuyorlar.

"KADINLAR BULUŞUYOR"

“İstanbul kadınlarla kazanacak” diyen kadınlar 14 Haziran’da Kadıköy’de gerçekleştirecekleri etkinlikte 25 yıldır AKP kadroları ile yönetilen İstanbul’da kadın politikalarının teşhirini yapmak üzere bir araya geliyor.

{{unknown}}

"Sosyalistlerden Kadıköy’e 23 Haziran çağrısı: İstanbul için, kazanmak için buluşuyoruz!" haberi, 13 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Sosyalistlerden Kadıköy’e 23 Haziran çağrısı: İstanbul için, kazanmak için buluşuyoruz! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sosyalistlerden Kadıköy’e 23 Haziran çağrısı: İstanbul için, kazanmak için buluşuyoruz! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:54 Kızılaycı müteahhide sessiz tahliye: 70 kişinin öldüğü sitenin müteahhidi tahliye oldu
  2. 09:50 Ankara Emniyeti'nde operasyon skandalı: 'Yanlışlıkla' bir hakimin evine baskın yapıldı
  3. 09:44 BUDO'nun bugünkü 8 seferi yapılamayacak
  4. 09:40 Erdoğan, Şimşek 10 ayda ekonomiyi düzeltir, hazine tekrar düzelir diye hesap yaptı ama olmadı
  5. 09:34 10 bin dolarlık nafaka krizi devam ediyor: Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtuğ'a gönderme
  6. 09:27 Max Verstappen 2024 'Time 100' listesinde yer aldı
  7. 09:22 Şamil Tayyar'dan çok konuşulacak 'kabine' iddiası: Genel Merkez'le sınırlı kalmayacak!
  8. 09:18 Prof. Dr. Naci Görür’den "halkı tedirgin ediyorsun" yorumlarına sert tepki
  9. 09:15 AKP'li vekilin yanlış yere park ettiği aracını ihbar eden 2 kişiye, 2'şer yıl hapis cezası verildi
  10. 08:56 Ataşehir Belediyesi'nde 30'dan fazla işçi isteği dışında emekli ediliyor
  11. 08:51 Ali Yerlikaya duyurdu: 41 ilde uyuşturucu operasyonu: 268 gözaltı
  12. 08:47 AK Parti hükümeti, kültür hizmetleri için 4, din hizmetleri için 23,5 milyar TL harcadı
  13. 08:44 AK Partililer sarayın müdavimi olmuş
  14. 08:41 Suzuki modellerinde nisan ayına özel kampanyalar
  15. 08:38 Kızılcık Şerbeti’nin Görkem’i Özge Özacar’dan Sıla Türkoğlu açıklaması
  16. 08:35 Tokat'ta peş peşe depremler
  17. 08:28 Verdiği pozlar olay olmuştu: Uraz Kaygılaroğlu özür diledi
  18. 08:24 Seçimi kazandı, 3 gazeteye aboneliği iptal etti: Yıllık 426 bin TL
  19. 08:14 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın korkusu teşkilatların çözülmesi
  20. 08:10 İsmail Saymaz: Sopayla döverek öldürmüşler
Haberleri