Şov için alelacele açmışlardı: Bir skandal daha ortaya çıktı

Şov için alelacele açmışlardı: Bir skandal daha ortaya çıktı

Şov için alelacele açmışlardı: Bir skandal d... AKP'nin "mega proje" olarak pazarladığı İstanbul Havalimanı’nda pist ısıtma sisteminin de olmadığı ortaya çıktı..............

AKP'nin "mega proje" olarak pazarladığı İstanbul Havalimanı’nda pist ısıtma sisteminin de olmadığı ortaya çıktı.

Kolin, Limak, Kalyon, Cengiz ve MNG şirketlerinin oluşturduğu İGA’ya yaklaşık 20 milyar avroya 25 yıl boyunca işletme hakkı devredilen yeni İstanbul Havalimanı’nda pist ısıtma sisteminin de olmadığı ortaya çıktı. Daha önce havalimanın kötü yere yapıldığını itiraf eden Bakan Turhan, buzlanma ve kara karşı, kar küreme araçlarının pistleri açacağını söyledi.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, İstanbul Havalimanı’na ilişkin CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygün, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Havalimanında özellikle buzlanma durumunda uçakların iniş, kalkış ve park esnasında ciddi tehlikelerin doğabileceğini ifade eden Aygün, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan’a bu konuda alınan önlemleri sordu.

KAR KÜREME ARAÇLARI MÜDAHALE EDECEK

Soru önergesini yanıtlayan Bakan Turhan, “İstanbul Havalimanı ihale eki, sözleşme, proje ve şartnamelerinde pistlerde ısıtma sistemi öngörülmemiş olup yapımı tamamlanan ve hizmete açılan pistlerde de ısıtma sistemi yer almamaktadır. Projenin büyüklüğü ve vizyonu doğrultusunda kapsamlı bir ekip ve ekipman oluşturulmuştur” dedi. Turhan, kış aylarında yolların buzlanması ve karla kaplanması durunda kar küreme araçlarının müdahale edeceğini ifade etti.

YHT İÇİN GEREK YOK DEMİŞLERDİ

CHP’li Aygün , makas hatası nedeniyle yaşanan ve 9 kişinin öldüğü Ankara-Konya yüksek hızlı tren faciasını anımsattı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın kazadan sonra makas değiştirme için kullanılan sinyalizasyon sistemi için “olmazsa olmaz değil” dediğini ifade eden Aygün, “O kazada dokuz kişi öldü, böyle bir nedenden ötürü yaşanacak bir uçak kazasında ise bilanço çok daha ağır olur. Bilimle desteklenen projeler yerine tam tersini yapıyorlar” dedi.

İLKEL YÖNTEM

Avrupa ülkelerinde karayollarının bile ısıtma sistemiyle donatıldığını ifade eden Aygün, “Teknolojiyi kullanmak yerine ilkel yollarla kar küreme işleminin yapılacağı söyleniyor. Bu kadar büyük bir yerde bu işlemi nasıl yapacaklar? Hava şartları sertleştiğinde, ısı belirli bir derecenin altına düştüğünde kar küreme araçları asla fayda etmez. Tehlikeli bir durumla karşı karşıyayız. Bakanlığın bu konuda derhal önlem alması ve kış ayları gelmeden iyileştirme çalışması yapması gerekiyor” diye konuştu.

BAKAN DAHA ÖNCE HAVALİMANIN KÖTÜ YERE YAPILDIĞINI İTİRAF ETMİŞTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, THY’ye ait uçağın kuş sürüsüne çarpıp hasar görmesine ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin soru önergesine yanıt vermişti. Turhan, İstanbul Yeni Havalimanı ve yakın çevresinde özellikle ilkbahar ve sonbahar gibi mevsim geçişlerinde kötü hava şartları meydana geldiğini itiraf ederek bu dönemde trafik akışında uzun süreli beklemeler, pas geçme ve devamında yaşanan divertler (uçuşların yedek meydana yönlendirilmesi) gibi olumsuzluklar yaşanacağını açıklamıştı. Havalimanının düşük kamulaştırma bedeli nedeniyle mevcut yerde yapıldığını ifade eden Turhan, proje alanın hem denize hem de şehir merkezine yakın olduğunu, seçilen yerde maden, kum ve kil ocaklarının bulunduğunu bu nedenle de kamu dışında başka bir yatırımın kolay olmayacağını savunmuştu. Bakan Turhan’ın açıkladığı verilere göre İstanbul Havalimanı’nın iniş ve kalkışlara açıldığı nisanda 59, mayısta 89, haziran ayının ilk 15 gününde 31 olmak üzere toplam 179 uçak iniş esnasında çeşitli sebeplerle pisti pas geçmek zorunda kalmıştı.

"Şov için alelacele açmışlardı: Bir skandal daha ortaya çıktı" haberi, 02 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Şov için alelacele açmışlardı: Bir skandal daha ortaya çıktı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şov için alelacele açmışlardı: Bir skandal daha ortaya çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Politika Haberleri