İzmir'de yaşanan yangın felaketinin gerçek bilançosu!

İzmir'de yaşanan yangın felaketinin gerçek bilançosu!

İzmir'de yaşanan yangın felaketinin gerçek b... Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde yaşanan yangın felaketiyle ilgili açıklama yaptı. Soyer yanan alanın 5 bin hektar olduğunu belirtti....

Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde yaşanan yangın felaketiyle ilgili açıklama yaptı. Soyer yanan alanın 5 bin hektar olduğunu belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, seçimlerden önce verdiği karar alma süreçlerine İzmirlilerin katılımı sözünü yerine getirmek üzere İzmir Buluşmaları’nın üçüncüsünü düzenledi.

Üçüncü buluşma, “Ulaşım ve Toplu Taşıma” başlığıyla İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Birgün'den Berkay Sağol'un haberine göre, buluşmanın moderatörlüğünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer üstlendi. Toplantıya ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Turgay Akkaya, ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Kader Sertpoyraz, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel'in yanı sıra Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon da katıldı.

"İZMİR CİĞERLERİNİ KAYBETTİ"

İzmir'de çıkan orman yangınlarının İzmir tarihinde yaşanan en büyük felaketlerden biri olduğunu söyleyen Soyer, "İşin kokusu hala burnumuzda, çok büyük felaket yaşadık. Bu felaket belki de İzmir'in en büyük yangınlarından biri. Yaptığımız gözlemlerden sonra yaklaşık 5 bin hektar alanın yandığını gözlemledik. İzmir tarihinin en büyük yangınıydı. İzmir ciğerlerini kaybetti. Bu kentte yaşayan insanların ağaçlara sahip çıkma kültürüne kadar adım atılması gereken bir hikâye aslında. İzmir olağanüstü heyecanla katkı vermek istiyor. Biz 30 Ağustos'ta yanan alanda İzmirlilerle bir yangın buluşması yapacağız. Aynı yerde halk buluşmasından sonra bir olağanüstü Meclis toplantısı yapacağız. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi İzmir'le ilgili en yüksek karar alma organıdır. Biz orada kararı alarak büyük bir seferberliği, kampanyayı başlatacağız. Bu büyük felaketi fırsata dönüştürerek kalıcı, sürdürülebilir kararlar almak istiyoruz. 30 Ağustos'u iple çekiyoruz" dedi.

Konuşmadan sonra sözü yurttaşlara veren Soyer, gelen önerileri dinledi. Ayrancılar Yavuz Sultan Selim Ortaokulu'nda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan görme engelli bir öğretmen söz alarak dolmuşlardan şikâyet etti. Görme engelli öğretmen, "Ben Ayrancılar'daki dolmuşları kullanmak istemiyorum. Dolmuş şoförleri bize istenmeyen insan muamelesi yapıyorlar. Ben ESHOT kullanmak istiyorum. ESHOT'lara bedava bindiğim için değil yanlış anlaşılmasın. Ben öğretmenim ulaşım masrafımı karşılayabilirim ancak ben engelli olduğum için dolmuş şoförleri beni istemediğim yerlerde indiriyorlar. Ben bu insanların araçlarına binmek istemiyorum. Bu yüzden Ayrancılar'a olan ESHOT seferlerinin sıklaştırılmasını istiyorum" dedi. Konferans sırasında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) öğrencileri de "Biz çok yol problemi çözdük sıra başkanda. İzmir-İYTE arası 2 saat" diye pankart açarak sorunlarını dile getirdiler.

"İzmir'de yaşanan yangın felaketinin gerçek bilançosu!" haberi, 22 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan İzmir'de yaşanan yangın felaketinin gerçek bilançosu! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İzmir'de yaşanan yangın felaketinin gerçek bilançosu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:58 Efsanevi film "Oldboy"un dizi versiyonu yolda!
  2. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  3. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  4. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  5. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  6. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  7. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  8. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  9. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  10. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  11. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  12. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  13. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  14. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  15. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  16. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  17. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  18. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  19. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  20. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
Haberleri