'Soylu’nun başında olduğu soruşturmaya güvenmiyoruz'

'Soylu’nun başında olduğu soruşturmaya güvenmiyoruz'

'Soylu’nun başında olduğu soruşturmaya güven... CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı hakkında konuştu. Özel, eski savcı ve hukukçuların da aralarında yer aldığı bir heyet kurduklarını, bu heyetin saldırıyı araştırdığını...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı hakkında konuştu. Özel, eski savcı ve hukukçuların da aralarında yer aldığı bir heyet kurduklarını, bu heyetin saldırıyı araştırdığını belirtti, suçluların cezasını çekmesini istedi.

CHP'ye Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 25 yıl sonra seçim kazandıran Belediye Başkanı Çetin Akın'a, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa milletvekilleri Bekir Başevirgen ve Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan CHP'li Özel, "Turgutlu'muz 1989- 1994 döneminde müthiş hizmetler yapan, hepimizin çok sevdiği, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Başkanımız İsmail Kırdar'dan sonra sosyal demokrat belediyeciliğe hasret kalmıştı. Belediyenin içinden, belediyede emeği olan, partimizin çok sevdiği, Turgutlu'nun benimsediği değerli Çetin Başkanımızı, başkan adayı olarak gösterdiğimiz gün Turgutlu'da büyük bir rüzgar esmeye başladı. Ona sadece bizler inanmadık. Ona ailesi, bütün Turgutlu inandı" dedi. Belediye Başkanı Akın ise "Biz Turgutlu'ya hizmet etmek için aday olduk. Çok güzel projelerimiz var. Bu projelerimizi hayata geçirmek için ekip olarak bütün gayretimizi göstereceğiz. Turgutlu'nun kamu kaynakları hiçbir şekilde hovardaca kullanılmayacak. O hovardalığa müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu. Milletvekilleri Bekir Başevirgen ve Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu da Başkan Akın'ı tebrik etti.

'DETAYLAR PARTİMİZ TARAFINDAN YAYINLANACAK'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik şehit cenazesindeki saldırıyla ilgili de konuştu. Özel, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye protokolünün 4'üncü sırasındaki kişi olduğunu belirterek, koruma için uygulanması gereken tedbirlerin bakanlardan daha ileri düzeyde olmadığı gerektiğini söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başında olduğu soruşturmaya güvenmediklerini kaydeden Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Süleyman Soylu, 'Bir organizasyon yok, köy dışından kimse yok' diyerek soruşturmaya yön verdiğini, soruşturmanın üstünü örttüğünü kendisi açıkça beyan etti. Bunun üzerine Grup Başkanvekilimiz Engin Özkoç başkanlığında, genel başkan yardımcılarımızdan ve milletvekillerimizden bir heyet oluşturuldu. Heyette savcılar var, hukukçular var. Olayı bizzat yaşayan genel başkan yardımcılarımız var. Bu heyet çalışmalarını yaptıkça, Süleyman Soylu'nun söylediklerinin hilafında organize ve planlı bir linç girişiminin olduğu bulgularına ulaştılar. Biz bu bulgularla soruşturmanın genişletilmesi için ilgili savcılığa başvuruda bulunduk. Tabii detaylar partimiz tarafından yayınlanacak. Ancak birkaç hususu sorduğunuz için söyleyelim. En başta Süleyman Soylu'yu yalanlayan kendisine bağlı olan jandarmanın fezlekesidir. Jandarma olaya dışarıdan da çok sayıda kişinin geldiğini, olayda 39 kişinin aktif provokatör olarak yer aldığını ve olayın organize bir saldırı olduğunu fezlekeye geçirmişken, kendisi adına görev yapan jandarmanın bu raporunun hilafında Süleyman Soylu'nun 'organizasyon yok' demesini aslında idari bir açıklama değil, siyasi bir suç örtme olduğu açıkça ortadadır."

'AÇIK BİR PROVOKASYON'

Özel, "Bugüne kadar genel olarak medyada görmediğimiz, bir inşaattan demirlerin alınarak istiflendiğini, aşağıya atıldığını, çatı katında önceden istiflenmiş sopaların belli gruplara dağıtıldığını, planlı- programlı olarak kitlenin bir yerden bir yere yönlendirilirken sürekli önde bulunanlara 'Vur, niye vurmuyorsun? Sen de vursana' gibi söylemleri yumruk atan kişinin ifadesine de yansımıştır" dedi. Olayı açık bir provokasyon olarak niteleyen Özel, saldırıyı gerçekleştiren kişinin şehit yakını olmadığını da vurguladı. Geçmişte Taner Yıldız ve Ahmet Türk'e yönelik saldırılara tepki gösterdiklerini ve suçluların cezasını çekmesi için o dönemlerde de görüş verdiklerini belirten Özel, suçlular kimse cezalandırılmasını istedi.

"'Soylu’nun başında olduğu soruşturmaya güvenmiyoruz'" haberi, 25 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan 'Soylu’nun başında olduğu soruşturmaya güvenmiyoruz' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Soylu’nun başında olduğu soruşturmaya güvenmiyoruz' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  2. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  3. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  4. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  5. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  6. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  7. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  8. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  9. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  10. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  11. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  12. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  13. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  14. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  15. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  16. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  17. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  18. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  19. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  20. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
Haberleri