Sözcü davası başladı... Celal Ülgen'den tarihi savunma!

Sözcü davası başladı... Celal Ülgen'den tarihi savunma!

Sözcü davası başladı... Celal Ülgen'den tari... Sözcü gazetesi yazarları Emin Çölaşan, Necati Doğru’nun da arasında bulunduğu 8 ismin “FETÖ Silahlı Terör Örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek”...

Sözcü Gazetesi yazarları Emin Çölaşan, Necati Doğru’nun da arasında bulunduğu 8 ismin “FETÖ Silahlı Terör Örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlamasıyla yargılandığı Sözcü davasında sona gelindi. Suçlamaların tek tek çürütülüp savcının tanıklarının bile Sözcü lehine ifade verdiği tarihi davada karar duruşması yapılıyor. Duruşmaya hukukçuların, gazetecilerin, STK temsilcilerinin yanı sıra CHP'li milletvekilleri de katılıyor. Duruşmaya Celal Ülgen'in 6 klasörlük tarihi savunması damga vuruyor.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Sözcü davasında bugün karar duruşması yapılıyor. Duruşmaya Celal Ülgen'in 6 klasörlük tarihi savunması damga vuruyor.

Sözcü’nün sahibi Burak Akbay, İzmir muhabiri Gökmen Ulu, muhasebe elemanı Yonca Yücekaleli ve internet sitesi eski sorumlu müdürü Mediha Olgun hakkında “Örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, bilerek ve isteyerek yardım” suçlamasıyla dava açıldı.

İKİ DAVA BİRLEŞTİRİLDİ

Hazırlanan ikinci bir iddianameyle bu kez Sözcü Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, yazarları Emin Çölaşan, Necati Doğru ile gazetenin internet sitesi Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin ve Koordinatörü Yücel Arı hakkında da aynı suçlama yapıldı. Bu iki dava İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde birleştirildi. Sözcü davasına sonradan atanan duruşma savcısı, avukatların delillerin toplanması, mali yönden inceleme yapılması ve tanıkların dinlenmesi taleplerini göz ardı ederek mütalaasını sundu.

RAPORLAR GÖRÜLMEDİ

Sözcü'nün yönetici ve yazarları hakkında, “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım” suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. Dava sürecinde Atatürk düşmanı bilirkişiye itibar edilip Burak Akbay’ı aklayan bilirkişi raporu görmezden gelindi. Suçlamalar tek tek çürütüldü, suçlayan tanıklar bile olumlu ifade verdi. Şimdi son söz yargının.

DURUŞMA 10:15’TE BAŞLADI

Duruşmada son savunmasını yapan sozcu.com.tr Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin “FETÖ’cü değilim. FETÖ’ye hiçbir zaman bilerek ve isteyerek yardım etmedim. Bundan sonraki gazetecilik hayatımda da etmeyeceğim. Tek bir işim var o da gazetecilik. Hakkımdaki tüm iddiaları reddediyorum ve beraatimi talep ediyorum.” dedi.

Mustafa Çetin’in ardından Sözcü Gazetesi muhasebe görevlisi Yonca Yücekaleli de son savunmasını yazılı olarak yaptı. Yücekaleli “İddianamede hakkımda delil yok beraatımı istiyorum” dedi.

“BASIN KANUNU’NA GÖRE 4 AY GEÇTİKTEN SONRA DAVA AÇILMAZ”

Avukatların savunmasına geçildi.

Emin Çölaşan’ın avukatı Serhan Özdemir savunmasında “Basın Kanunu'na göre 4 ay geçtikten sonra dava açılmaz. Düşme kararı verilmesi lazım. İddianamede ‘2013 yılından itibaren FETÖ'nün silahlı terör örgütü olduğunun yavaş yavaş anlaşılmasından sonra' ifadesi geçiyor. İddia makamının sanıkları cezalandırmak amacı burada görülüyor. Anladıysanız silahlı terör örgütü olduğunu neden işlem yapmadınız? İddianame savcılığın subjektif görüşlerini oluşturuyor. Beraat kararı talep ediyorum. Kabul edilmezse düşme kararı talep ediyorum.” dedi.

CELAL ÜLGEN’DEN TARİHİ SAVUNMA

Son savunmayı yapacak olan avukat Celal Ülgen duruşmaya 6 klasörlük ‘savunma metni’ ile geldi. Ülgen tarihi savunmasına başladı.

Celal Ülgen, savunmasında “Yargı içinde halen faaliyet gösteren yeni kuşak FETÖ'cüler var. Bunların oyunlarına gelmek istemiyoruz. Suçlayacaksanız adam gibi suçlayın ve neden sonuç ilişkisi kurun. Suçlamalarda hiçbir neden sonuç ilişkisi yok. Bir tek Sözcü hakkında soruşturma açılıyor. O dönemde Reza Zarrab'ı ekrana çıkardılar ve Türk bayrağı önünde konuşturdular. Aynı şeyi Takvim gazetesi de veriyor. Sözcü'nün etkin muhalefetini susturmak amaçlanıyor. Sözcü'nün devamını sağlamaları gerekiyor” dedi.

Duruşmaya öğle arası verildi.

DURUŞMAYI ÇOK SAYIDA GAZETECİ, HUKUKÇU VE SİYASETÇİ DE İZLİYOR

Duruşmaya İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu’nun yanı sıra, CHP milletvekilleri; Gürsel Tekin, Turan Aydoğan, Mahmut Tanal, Ünal Demirtaş ile eski vekiller Barış Yarkadaş, Umut Oran ve Erdoğan Toprak da katılıyor.

"Sözcü davası başladı... Celal Ülgen'den tarihi savunma!" haberi, 04 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Sözcü davası başladı... Celal Ülgen'den tarihi savunma! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sözcü davası başladı... Celal Ülgen'den tarihi savunma! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
    2. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
    3. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
    4. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
    5. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
    6. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
    7. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
    8. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
    9. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
    10. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
    11. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
    12. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
    13. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
    14. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
    15. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
    16. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
    17. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
    18. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
    19. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
    20. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
    Politika Haberleri