Star Wars’un sevimli Chewbacca’sı hayatını kaybetti

Star Wars’un sevimli Chewbacca’sı hayatını kaybetti

Star Wars’un sevimli Chewbacca’sı hayatını k... Star Wars (Yıldız Savaşları) serisinin ikonik karakterlerinden Chewbacca'yı canlandıran Peter Mayhew 74 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm haberi üzerine Harrison Ford, Mark Hamill ve George Lucas baş sağlığı mesajı yayınladı.Star...

Star Wars (Yıldız Savaşları) serisinin ikonik karakterlerinden Chewbacca'yı canlandıran Peter Mayhew 74 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm haberi üzerine Harrison Ford, Mark Hamill ve George Lucas baş sağlığı mesajı yayınladı.

Star Wars serisinin ikonik, uzun boylu, tüylü ve Han Solo'nun sağdıcı olan Chewbacca karakterine hayat veren Peter Mayhew 74 yaşında hayatını kaybetti.

Meyhew'in 30 Nisan'da vefat ettiğini cuma günü Twitter üzerinden açıklayan ailesi, ölüm nedeni ile ilgili bir bilgi paylaşmazken, oyuncunun son dönemde sağlık sorunları çektiği biliniyordu.

‘O DEVLERİN EN NAZİK OLANIYDI’

DW Türkçe'nin aktardığına göre Mayhew'ın ölümünün ardından, Yıldız Savaşları'nın 1977,1980 ve 1983 tarihlerindeki orijinal üçlemesinde kendisiyle birlikte yer almış oyuncu arkadaşları Harrison Ford (Han Solo), Mark Hamill (Luke Skywalker) gibi isimler ve yönetmen George Lucas baş sağlığı mesajları yayınladı.

Yazılı bir mesaj yayınlayan Harrison Ford, Chewbacca karakterine can veren oyuncuyu "Peter Mayhew kibar ve nazik bir insandı, büyük bir haysiyet ve asil bir karakter sahibiydi" ifadeleriyle andı.

Sözlerine devam eden Ford, "30 yılı aşkın bir süredir film dünyasında ortak ve hayatta da dosttuk ve onu çok sevdim. Ruhunu karakterinin içine kattı ve Star Wars izleyici kitlesine büyük bir zevk yaşattı" dedi.

Yıldız Savaşları'nda jedi şövalyesini oynayan Mark Hamill de Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "O devlerin en nazik olanıydı. Beni gülümsetmeyi her zaman başarmış, kendisinden büyük bir kalbi olan kocaman bir insan ve çok sevdiğim sadık bir arkadaşımdı. Paylaştığımız anılar için müteşekkirim ve sadece onu tanımış olduğum için daha iyi birisiyim. Teşekkürler Pete" sözlerini kullandı.

KASHYYYK GEZEGENİNDEN GELEN 'CHEWWIE'

Canlandırdığı karakterden dolayı yüzü hiçbir zaman görünmeyen ama ilk üçlemenin başından beri Han Solo ile Millenium Falcon'ın güvertesinde oturan Mayhew sadece filmlerin takipçileri tarafından değil, filmleri hiç izlememiş birçok kişi tarafından da biliniyordu. Köpek hırlaması gibi sesler çıkaran, ne demek istediği izleyici tarafından anlaşılmazken filmdeki diğer karakterlerin rahatça iletişim kurduğu 'Chewie', Yıldız Savaşları evreninde Wookieelerin yaşadığı Kashyyyk gezegeninden geliyordu.

İki metre 24 santimetre boyuyla adeta bir dev olan Mayhew sağlık sorunları nedeniyle oyunculuğa veda etmişti. En son yeni üçleme ve 2015 tarihli 'Güç Uyanıyor' setinde yer alan Mayhew, tekerlekli sandalyede olmasına rağmen son bir kez Chewbacca karakterine can vermişti.

"Star Wars’un sevimli Chewbacca’sı hayatını kaybetti" haberi, 03 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Star Wars’un sevimli Chewbacca’sı hayatını kaybetti haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Star Wars’un sevimli Chewbacca’sı hayatını kaybetti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Kültür Sanat Haberleri