Şule Çet davasında bilirkişi heyeti, sanıkların ifadesini yalanladı, duruşma ertelendi!

Şule Çet davasında bilirkişi heyeti, sanıkların ifadesini yalanladı, duruşma ertelendi!

Şule Çet davasında bilirkişi heyeti, sanıkla... Ankara'da bir plazanın 20. katından atlayarak intihar ettiği öne sürülen üniversite öğrencisi Şule Çet davasının dördüncü duruşması Ankara Adliyesi 31. Ağır

Ankara'da bir plazanın 20. katından atlayarak intihar ettiği öne sürülen üniversite öğrencisi Şule Çet davasının dördüncü duruşması Ankara Adliyesi 31. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada açıklanan bilirkişi heyet raporu; sanıkların ifadesini yalanlarken, Çet'in cinsel saldırıya maruz kalmış olabileceğinin altını çizdi. Dava, 20 Kasım'a ertelendi.

28 Mayıs 2018'de Ankara'da bir plazanın 20'nci katından atlayarak intihar ettiği öne sürülen, ölümündeki şüphelerin ardından katil zanlısı olarak Çağatay Aksu ve Berk Akand'ın tutuklu yargılandığı davanın 4'üncü duruşması bugün saat 10.00'da Ankara'da görüldü.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme, sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, 20 Kasım 2019 Çarşamba saat 10:00 tarihine ertelendi.

Sanık Çağatay Aksu'nun Şule Çet için adalet talebinin yinelendiği hastagini şikayet etti.

Aksu, sosyal medyada Şule Çet davasının paylaşıldığı #ŞuleÇetİçinAdalet hashtagini şikayet ederek "Biz sosyal medya yüzünden tutuklandık, bir gecede 11 milyon mesaj atıldı" demesi üzerine salondan "yuh" sesleri yükseldi. Aksu, sözüne "Beraat olacağım, eminim" diyerek devam etti.

Duruşmada bilirkişi heyeti dinlendi. Heyet, dava kapsamında olay yeri canlandırması yapıldığını, cam ile sehpa arasındaki mesafenin ölçülmediğini ve bunun önemli bir ayrıntı olduğunu aktardı. Heyet, sanıkların savunmalarını çürüten ifadelerde bulunurken şunları kaydetti:

"Şule kendini öne doğru attıysa düşmesi çok hızlı olacaktır. Sanık asılı gördüğünü söylüyor Şule Çet'i ancak bu ihtimal çok düşük. Olayın sanıkların anlattığı gibi olmadığı görülmekte. Tüm incelemeler sonucunda Şule’nin kendisini ittirerek attığını düşünerek düşüşün bir ivme ile değil serbest bir şekilde olduğu şüphesiz çok açık. Şule’nin düşerken kıyafetlerinin paraşüt etkisi yapmış olabilir deniyor. Olmaz çünkü üzerinde tayt ve dar bir kazak var."

'SANIĞIN İFADELERİ ŞÜPHELİ'

"Şule Çet'in balıklama atlamış olduğunu göz önünde bulundurursak bu şekilde atlayabilmesi iki seçenek vardır: Ya direkt balıklama olarak atladı ya da sehpaya basarak atladı. Fakat sehpada hiçbir ayak izi yok. Diğer seçeneği göz önünde bulundurduğumuzda sanığın 'kurtarmaya çalıştım' ifadesi şüpheli olduğunu görürüz çünkü eylem o an saniyeler içinde gerçekleştirmiştir ve bu kadar kısa bir süre içinde kurtarmaya çalışmak mümkün değildir. Şule'nin kafası vücudundan önce yere temas ediyor. Şule Çet düştüğü anda ayakkabı ayağında değil. Düştükten sonra ayakkabının Şule'nin kolunun altında bulunması mümkün değil."

BİLİRKİŞİ HEYETİ, SANIK İFADELERİNİ ÇÜRÜTÜYOR: 'CİNSEL SALDIRI BÜTÜNLÜKLÜ BİR VERİ'

"Şule'nin düştükten sonra kıyafetlerinin boynuna kadar katlanmış diyelim ki sehpaya çıktı ellerini koydu ama parmak izi yok. Sanık tutmaya çalıştı ve düştü, bu şekildeyken kıyafetin kıvrılması mümkün değil. Şule’nin atıldığında yarı çıplak olduğunu düşünüyoruz. Bu da cinsel şiddetin olduğu iddiası ile bütünlüklü bir veri. Olay yeri canlandırması üzerine bilim insanın davadaki açıklamasında atlama pozisyonu için pencerede parmak izi olması gerekiyor ancak incelemelerde bulunamadı. Şule'nin iç çamaşırı katlanmış. Bu düşme ile ilgili olamaz. Bu, Şule'nin atılmadan önce yarı çıplak olduğunu kanıtlıyor. Düşme durumlarında noktasal kanamalar olur. Dosyanın geneline bakıldığında sıyrıklar ve maddi bulgular cinsel saldırıya işaret ediyor. Gazi Üniversitesi psikiyatri bölümü Şule'nin intihar edecek bir ruh halinde olmadığını da raporladı."

"Sanık göğsünün cama çarptığını ve diğer eliyle Şule Çet'in bacağını tuttuğunu belirtiyor. Ardından da Şule ile kısa bir konuşma sonrasında Şule’nin ellerinden kaydığını belirtiyor. Ancak Şule’nin bedeninin bulunduğu nokta serbest düşmeye uygun değildir. Olay yeri keşfinde halının, sehpanın ve diğer eşyaların konumuna baktığımızda sanıkların dediği gibi orada bir olaya müdahale etme çabası olmadığını görüyoruz. Dolayısıyla bu anlatımlarda eksik olan şeyler var."

Duruşma öncesi DW Türkçe'ye konuşan Şule Çet'in babası, tutuklu yargılanan sanıkların tüm kadın cinayetlerinde emsal olacak şekilde cezalandırılmasını istediğini belirtti.

Ailesi ve arkadaşları duruşma öncesi bir kez daha "Şule Çet için adalet" dedi.

NE OLMUŞTU?

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in ölümünün ardından yapılan incelemelerde cinsel saldırıya maruz kalmış olabileceği öne sürülmüştü. Geçtiğimiz hafta, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi 3 psikiyatri uzmanından oluşan bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda da ; Çet'in intihar bulgularını taşımadığı ortaya çıkmıştı. Son raporla birlikte, sanıkların 'intihar' iddiasına ilişkin nasıl bir savunma yapacakları henüz bilinmiyor.

"Şule Çet davasında bilirkişi heyeti, sanıkların ifadesini yalanladı, duruşma ertelendi!" haberi, 16 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Şule Çet davasında bilirkişi heyeti, sanıkların ifadesini yalanladı, duruşma ertelendi! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şule Çet davasında bilirkişi heyeti, sanıkların ifadesini yalanladı, duruşma ertelendi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:21 Tehlike Altındaki Canlılar: İstanbul’da Skandal Müze Operasyonu
  2. 13:17 Elma Sirkesi: Kilo Dostu Mucize İçecek
  3. 13:16 Arat üstünü çizdi! Fernando Santos'un yerine Hollandalı hoca geliyor!
  4. 13:06 Okyanus Sıcaklıkları Rekor Kırıyor: Küresel Isınma Hızla Artıyor!
  5. 13:05 Son dakika! İsrail Refah'a hava saldırını başlattı
  6. 13:02 Koni Salyangozu: Denizlerin Görünmeyen Ölümcül Tehlikesi!
  7. 12:59 Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz konuştu: "İnsani olarak şiddete reaksiyon gösterdim"
  8. 12:58 William'ın Prenses Kate'i aldattığı söylenen Rose Hanbury konuştu
  9. 12:57 Sürpriz! Yeni James Bond hayranların favorisi!
  10. 12:57 Sosyal medyada tıkladığınız linklere dikkat edin! Dolandırıcılar kol geziyor!
  11. 12:57 Enflasyon Artıyor, Fed’in Kararı Ne Olacak?
  12. 12:56 Tunç Soyer mal varlığını açıkladı! Banka hesaplarında ne kadar para var?
  13. 12:52 Dünya Hava Kalitesi Raporu: Temiz Hava İçin Küresel Çağrı
  14. 12:46 FIFPRO, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı
  15. 12:46 Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 819'a ulaştı
  16. 12:46 Müge Anlı’nın Programında Şok İtiraf: Eşim Annemle Kaçtı!
  17. 12:40 Uzaylı Yumurtası mı? Oklahoma Gölü’nde Bulunan Bryozoa Keşfi
  18. 12:37 Son Dakika: Akaryakıta Zam Geliyor! Depoları Doldurun!
  19. 12:32 Bayram Tatili Rotası: Doğadan Tarihe, Kaz Dağları'ndan Roma'ya!
  20. 12:27 Mide Sağlığı İçin Kahve Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yaşam Haberleri