Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Milli güreşçilerden 4 madalya

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Milli güreşçilerden 4 madalya

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Milli güreşçile... Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 67 kiloda mücadele eden Süleyman Atlı, altın madalyaya uzanarak Avrupa şampiyonu oldu.

Türkiye, Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ikinci gününü finallerde 2 altın, bir gümüş ve bir bronz olmak üzere toplam 4 madalya ile noktaladı.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ikinci gününde yapılan finallerde Türkiye, 2 altın, bir gümüş ve bir bronz olmak üzere toplam 4 madalyanın sahibi oldu. 5 sıkletin dördünde madalya kazanan Türkiye, Avrupa Güreş Şampiyonası'na damga vurdu.

Dün yapılan maçların ardından adını finale yazdıran 57 kiloda Süleyman Atlı finalde karşılaştığı Rus Muslim Sadulaev'i 8-3 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

65 kiloda Selahattin Kılıçsallayan mindere çıktı. Son Avrupa ve dünya şampiyonu Azerbaycanlı rakibi Haji Aliyev'e mağlup olan Selahattin Kılıçsallayan, gümüş madalyada kaldı.

Türkiye'yi 70 kiloda temsil eden Mustafa Kaya altın madalya mücadelesinde Azerbaycanlı rakibi Aghahuseyn Mustafayev'i 6-2 mağlup ederek Avrupa şampiyonluğuna uzandı.

Bronz madalya mücadelesi veren 79 kilodaki milli güreşçi Muhammet Nuri Kotanoğlu ise Ukrayna'dan Oleksii Domanytskyi'i 5-1 mağlup ederek bronz madalya kazandı.

Böylece Türkiye ilk gün finallerinde 2 altın, bir gümüş ve bir bronz olmak üzere toplam 4 madalyanın sahibi oldu.

YARIN BİR ALTIN, 2 BRONZ VE 1 REPESAJ MAÇI OYNANACAK

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nın gündüz bölümünde 61, 74, 86, 92 ve 125 kilolarda eleme, çeyrek ve yarı final maçları yapıldı.

Ülkemizi 125 kiloda temsil eden Taha Akgül ilk maçında Rumen güreşçi Rares Daniel Chintoan'ı 7-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Ermeni Andrik Galstyan'ı 11-0 yenen Akgül, adını yarı finale yüksele yazdırdı. Yarı final mücadelesinde Rus Anzor Ruslanovitch Khizriev'i 8-1 yenen Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu Taha Akgül finale yükseldi. Taha Akgül finalde Gürcü Geno Petriashvili ile karşılaşacak.

86 kiloda Fatih Erdin, Ukraynalı rakibi Mraz Dzhafarian'ı 1 dakika 39 saniyede 10-0 mağlup etti ve adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde Finlandiya'dan Ville Tapani Heino'yu 8-0 yenen Fatih Erdin yarı finalde Moldova'dan Piotr Ianulov'a mağlup oldu. Milli güreşçi yarın bronz madalya için mindere çıkacak.

92 kiloda İbrahim Bölükbaşı, Avusturya'dan Dominic Klaus Peter'i 6-0 mağlup ederek geldiği çeyrek finalde Bulgar güreşçi Akhmed Adamovitch'i 6-0 yendi ve yarı finalist oldu. Yarı finalde Polonya'dan Zbigniew Mateusz Baranowski'ye mağlup olan milli güreşçi yarın bronz madalya maçına çıkacak.

Türkiye'yi 61 kiloda temsil eden Recep Topal ise ilk maçında Rus Magomedrasul Idrisov'u 11-9 yenerek çeyrek finale çıktı. Recep Topal ikinci maçında Ermeni rakibi Arsen Harutyunyan'a mağlup oldu. Bu güreşçi finale kaldığı için Recep Topal, Ukrayna'dan Volodymyr Burukov ile repesaj maçı yapma hakkını elde etti.

KADIN GÜREŞÇİLER YARIN MİNDERE ÇIKIYOR

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar mindere çıkmaya başlıyor. Yarın 50, 55, 59, 68, 76 kiloda maçlar yapılacak. Çekilen kura sonrasında yarın mindere çıkacak olan milli güreşçiler ve rakipleri şu şekilde:

50 Kg: Evin Demirhan - Emilia Ciricu-Budeanu

55 Kg: Bediha Gün - Iryna Husyak

59 Kg: Elif Jale Yeşilırmak - (Kateryna Zhydachevska - Carola Rainero maçının galibi)

68 Kg: Merve Pul - Anastasija Grigorjeva

76 Kg: Yasemin Adar - Georgina Olwen Nelthorpe

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN KUTLAMA MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Mustafa Kaya ve Süleyman Atlı'yı kutladı. Başkan Kasapoğlu kutlama mesajında şu cümlelere yer verdi: "Avrupa Güreş Şampiyonası erkekler serbest stil 70 kiloda altın madalya kazanan Mustafa Kaya ve 57 kiloda Avrupa şampiyonu olan Süleyman Atlı'yı yürekten tebrik ediyorum."

"Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Milli güreşçilerden 4 madalya" haberi, 09 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Spor kategorisi altında bulunan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Milli güreşçilerden 4 madalya haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Milli güreşçilerden 4 madalya 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Spor Haberleri