Barış Pınarı Harekâtı'nda son durum...Rasulayn'ın ardından Tel Abyad'da TSK kontrolüne geçti

Barış Pınarı Harekâtı'nda son durum...Rasulayn'ın ardından Tel Abyad'da TSK kontrolüne geçti

Barış Pınarı Harekâtı'nda son durum...Rasula... Fırat’ın doğusuna yönelik başlatılan ‘Barış Pınarı Harekâtı’nın dördüncü günü. 9 Ekim Çarşamba günü başlayan harekâtta bugüne kadar 4 asker şehit oldu.

Barış Pınarı Harekatı kapsamında devam eden operasyonlarda, Rasulayn'ın ardından Tel Abyad şehir merkezi de YPG/PKK kontrolünden TSK'ya geçti.

Türkiye'nin Suriye'deki Barış Pınarı Harekatı'ndan yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad ilçe merkezi YPG/PKK'dan TSK kontrolüne geçti.

SULUK BELDESİ TSK KONTROLÜNE GEÇTİ

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik askeri harekatı 5. gününde. Anadolu Ajansı, Tel Abyad ilçesinin güneydoğusundaki Suluk belde merkezinin TSK kontrolüne geçtiğini duyururken, Milli Savunma Bakanlığı da harekat kapsamında 480 YPG/PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, harekâtın kapsamını ve hedefini "Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekâtı #BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir" sözleriyle açıkladı.

Yurt içi ve yurt dışından birçok açıklamanın yapıldığı harekâtta bugüne kadar 4 asker şehit olurken, 17 sivil de hayatını kaybetti. Millî Savunma Bakanlığı ise operasyona dair verdiği rakamlarda Suriye topraklarındaki 415 terör örgütü mensubunun öldürüldüğünü duyurdu.

Almanya ve Fransa'dan Türkiye'ye yaptırım kararı

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Alman gazetesine verdiği demeçte, "Berlin, Türkiye'ye silah satışını durduruyor". ifadelerini kullandı. Fransa tarafından yapılan açıklamda da Türkiye'ye yapılan bütün silah ihracatını askıya alındığı duyuruldu.

Eğitime verilen ara uzatıldı

‘Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasının ardından Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerindeki tüm okullar ile Suruç ve Birecik’teki bazı okullarda eğitime verilen aranın süresi 3 gün daha uzatıldı.

4 kişi gözaltına alındı

Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin sosyal medyada kara propaganda yaptığı iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.

ÖSO Rasulayn şehir merkezinde kontrolü ele geçirdi

Milli Savunma Bakanlığı, Rasulayn'da kontrolün ele geçirilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Barış Pınarı Harekâtı kapsamında devam eden başarılı operasyonlar neticesinde Fırat'ın doğusundaki Rasulayn meskun mahali kontrol altına alındı" denildi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin 12 Ekim tarihi itibarıyla sabah saatlerinde Rasulayn şehir merkezinde kontrolü sağladığı kaydedildi.

Soylu: Mardin'e 300'e yakın havan düştü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile birlikte Mardin'in Nusaybin ilçesine gelerek incelemede bulundu. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, şunları söyledi:

"Çocuk parklarından, hastanelerden saldırı düzenliyorlar. Nusaybin'de 11 sivilimiz şehit oldu. Mekanları cennet olsun. Bir kısmına ben taziyeye gittim. Şunu ifade etmek gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Milli Savunma Bakanımız ve diğer bakanlarımızla koordinasyonu ortaya koymaya çalıştık. Saldırı düzenlerken sivil, çarşı hiçbir şey gözetmiyorlar. Bu konuda tüm önlemlerimizi aldık. Mardin'e 300'e yakın havan düştü.

Terör örgütünün üzerine toprak döküp tamamen temizleyeceğiz. Biraz sabır. Teröre coğrafyamızın hiç bir noktasında müsamaha etmeyeceğimizi ifade etmek istiyoruz. Bir planımız var ve bu plan çerçevesinde ilerliyoruz."

YPG'den Akçakale'ye havanlı saldırı: Gazetecilerin bulunduğu otelin yanına düştü

YPG tarafından Akçakale'de gazetecilerin bulunduğu otelin yanına havanlı saldırı düzenlendiği öğrenildi. Atılan havan mermileri patlamazken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Akçakale'de ilçe merkezinde otellerin olduğu bölgeye YPG tarafından iki havan mermisi atıldı. Mermilerin patlamadığı öğrenilirken, olay yerine güvenlik güçleri ve tanklar sevk edildi.

Antep Valiliği; kentte toplantı yürüyüşleri, basın açıklamaları, oturma eylemi ve stant açma gibi etkinliklerin bugünden itibaren 30 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yarından geçerli 30 gün süreyle ilimiz genelinde gerçekleştirilebilecek, sivil toplum kuruluşlarının kendi binalarında, kendi personel ve üyelerine yönelik yapacağı toplantılar ile devlet kurum ve kuruluşlarının program ve etkinlikleri, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların düzenleyeceği gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ekonomik amaçlarla yapılan toplantılar hariç olmak üzere, açık ve kapalı yer toplantıları, park ve bahçeler ile kurumlar dışında yapılacak olan etkinlikler, toplantı yürüyüşü, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma, pankart açma, meşale yakma ve taşıma simgeleyici ve ayırt edici özellikte bulunan giysiler, el ilanı, bildiri dağıtma, protesto, konferans, panel gibi eylem ve etkinlikler yasaklanmıştır.”

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Fırat’ın doğusunda icra edilen Barış Pınarı Harekâtı gece boyunca başarıyla sürdürüldü. Terör örgütü PKK/PYD-YPG mevzileri etkili şekilde karadan ve havadan vuruldu. Etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 415’e ulaştı” ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “Barış Pınarı Harekatı” ile bağlantılı olarak ABD Hazine Bakanlığı’nın Türkiye’ye yönelik yaptırım hazırlığı içinde olduğu açıklamasına “Türkiye’nin misliyle karşılık vereceği” yanıtını verdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözücü Hami Aksoy’un imzasını taşıyan açıklamada, operasyon konusunda “ABD yönetimine her seviyede bilgi aktarıldığı” belirtilen açıklamada “Türkiye milli güvenliğine tehdit oluşturan terör örgütleriyle mücadele etmektedir ve bu mücadele kararlılıkla sürdürülecektir” ifadelerine yer verildi.

"Barış Pınarı Harekâtı'nda son durum...Rasulayn'ın ardından Tel Abyad'da TSK kontrolüne geçti" haberi, 12 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Barış Pınarı Harekâtı'nda son durum...Rasulayn'ın ardından Tel Abyad'da TSK kontrolüne geçti haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Barış Pınarı Harekâtı'nda son durum...Rasulayn'ın ardından Tel Abyad'da TSK kontrolüne geçti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Politika Haberleri