Tarikat şeyhi kız çocuğunu günah diye yanına bile yaklaştırmadı

Tarikat şeyhi kız çocuğunu günah diye yanına... Bir dönem çete davasında tutuklu yargılanan ve  Metris Cezaevi'nde yatan Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü de cemaat üyelerine mektup...

Bir dönem çete davasında tutuklu yargılanan ve  Metris Cezaevi'nde yatan Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü de cemaat üyelerine mektup göndermiş  'mektubunda da cemaat üyelerine 7 yaşındaki kız çocuklarına bile el öptürmemelerini' tembihlemişti. Bu mide bulandıran zihniyet için o dönem ilahiyatçı profesörler sert açıklamalarda bulunmuştu. Cübbelinin dile getirdiği bu ifadeler, bu kez bir cami avlusunda gerçeğe dönüştü. Görüntülere sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyüdü.

Görüntüler bir tarikat şeyhinin cami avlusundaki karşılama töreninden. El pençe bekleyen müritleri ise arkasında bekliyor. Kalabalığın içerisinde önce bir erkek çocuğu şeyhin yanına gönderilerek el öptürülüyor ardından da bir kız çocuğu el öptürülmesi için yollanıyor. Görüntülerin devamında ise erkek çocuğunun el öpmesine izin veren şeyh aynı zamanda çocuğun başını okşayarak yanından gönderiyor. Ancak kız çocuğunun elini öpmesine izin vermiyor. Şaşkınlıktan ne olduğunu anlamayan çocuğu yanındaki müridi aceleyle şeyhin yanından uzaklaştırdığı görülüyor.

ÇETE DAVASINDAN YARGILANMIŞTI

Bir dönem çete davasında tutuklu yargılanan ve  Metris Cezaevi'nde yatan Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü de  cemaat üyelerine mektup gönderiyordu. Ünlü'nün gönderdiği o  mektuplar 'Cübbeli Ahmet Hoca' adıyla açılan Facebook ve Twitter hesabının yanı sıra cemaate ait internet sitesinde yayınlanıyordu.

Ahmet Mahmut Ünlü, cezaevinden cemaat üyelerine gönderdiği ilginç mektuplarında "Saba Tümer için "O dünyada çok gülen ama ahiretteki durumu bizce bilinmeyen kadın" diyen, eski Fenerbahçeli futbolcu için de "gavur" ifadesini kullanmıştı.

Cübbeli Ahmet Hoca, o dönemdeki mektubunda da 7 yaşındaki çocuklara bile el öptürmemelerini tembihledi. Cemaat üyelerinin bayramını kutlayan Cübbeli Ahmet Hoca, "Size nikah ebediyen haram

olmayan hala, teyze, amca ve dayı kızları ile baldız, enişte, kayınbiraderi ile birlikte oturmamanız, bir sofrada yememeniz, haremliğe selamlığa azam derecede riayet etmeniz şiddetle vasiyet ederim. Yedi yaştan yukarı yahut aşağı olsa da gösterişli  olan kız yavrularımıza el öptürmemenizi de özellikle tembih ederim" dedi.

Çete davasında tutuklu yargılanan ve  Metris Cezaevi'nde yatan Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, her hafta aksatmadan cemaat üyelerine mektup gönderiyordu. Ünlü'nün gönderdiği

mektuplar 'Cübbeli Ahmet Hoca' adıyla açılan Facebook ve Twitter hesabının yanı sıra cemaate ait internet sitesinde yayınlanıyordu.

İLAHİYATÇILAR ŞÖYLE YORUMLADI

Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı: "Dinle ilgisi yoktur"

"Buna ne diyeceğimi bilemiyorum. Olacak iş değil. Böyle bir düşünceye ne diyebilirim. Nasıl bir fetva verebilirim. Bu din değildir. Fetva değildir. Allah  çağından itibaren insanlara bir sorumluluk yüklüyor. 7 yaşında ve daha küçük çocuklar için böyle bir şey düşünmek mümkün değildir. Dinde

çocuklara el öptürülmesi yoktur.

İlahyatçı-Yazar İhsan Elaçık: "Yanlış olan el öptürmektir"

"El öpmek, öptürmek başlı başına bir olaydır. Yetişkinler bile ne el öpmeli ne de el öptürmelidir. Yanlış olan el öptürmektir. Özellikle alimler, mevki sahipleri el öptürmemelidir. Sadece anne ve baba ile

yaşlıların el saygıdan dolayı öpülmelidir. Kız çocuklarına el öptürmekten sakınmaya gelince de burada erkekler kendini sorgulamalı. Kendi iç dünyalarındaki kötü düşüncelerden arınmaları gerekiyor."

Prof. Dr. Beyza Bilgin: "Önemli olan ahlaktır"

"Bu sözlerin dinle bir ilgisi yok. Bunlar din değil cemaattir. Kendi görüşüdür. Cemaatin görüşüdür. Tarikata, cemaate bağlı olmayan, Allah'a, Kuran'a ve peygambere inanlar böyle bir düşüncede olmaz.

Peygamberin hayatını örnek alan biri böyle  düşünmez. Önemli olan ahlaktır. Kişi ahlaklı olduğu sürece ve iyi niyetini bozmadığı sürece kız çocuğuna el öptürmekte sorun yoktur. Ama ahlaksız ve niyet bozuk olan için zaten söyleyecek bir şey yok. Çocuklara tecavüz ediyorlar. Bu, dinden önce insan bir şeydir.

"Tarikat şeyhi kız çocuğunu günah diye yanına bile yaklaştırmadı" haberi, 22 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Tarikat şeyhi kız çocuğunu günah diye yanına bile yaklaştırmadı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tarikat şeyhi kız çocuğunu günah diye yanına bile yaklaştırmadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  2. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  3. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  4. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  5. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  6. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  7. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  8. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  9. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  10. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  11. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  12. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
  13. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  14. 00:35 Süleyman Soylu, Kabindeki Yerine Geri Mi Dönüyor? İşte Son Durum
  15. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  16. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
  17. 00:03 Yenilenen Dev Renault Duster, Türkiye Yollarına Çıkıyor! Ne Zaman Satışa Çıkacak?
  18. 00:03 Kunduracının Tuzağına Düşen Adam: Her Şey Karısının Ayakkabılarını Götürmesiyle Başladı!
  19. 00:03 Mobilya Devleri El Değiştiriyor! İstikbal ve Bellona'nın Yeni Sahibi Belli Oldu: O Grup Alıyor!
  20. 00:02 AYM Başkanı Özkaya: Yüksek yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki yok
Politika Haberleri