Tarikatlara milyonlarca lira akıtıldı: Bakanlık, raporları gizli tuttu

Tarikatlara milyonlarca lira akıtıldı: Bakanlık, raporları gizli tuttu

Tarikatlara milyonlarca lira akıtıldı: Bakan... Bakanlığın 2017 yılında yaptığı değişikliğin ardından “vergi muafiyeti tanınan vakıflar ve kamu yararına çalışan dernekler” adı altında tarikat ve

Bakanlığın 2017 yılında yaptığı değişikliğin ardından “vergi muafiyeti tanınan vakıflar ve kamu yararına çalışan dernekler” adı altında tarikat ve cemaatlere ait yurtlara aktardığı “yardımlar” yüzlerce milyon liraya ulaştı. Ensar, TÜRGEV, TÜGVA ve İlim Yayma gibi dini vakıflara aktarılan bütçe ise bakanlık tarafından gizli tutuldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu, iktidara yakınlığı ve dini içerikleri ile dikkat çeken vakıf ve derneklere para aktarmaya hız verdi. Vakıf ve dernek yurtlarındaki öğrenciler için para aktarılabilmesine ilişkin yönetmelik değişikliğinin ardından bütçe beşe katlandı.

Bakanlığın 2018 bütçesinde 46 milyon TL olan “Kâr amacı gütmeyen kuruluşlara taransfer” başlığının altındaki harcamalar için 2019 bütçesinden ise 203 milyon 786 bin’e yükseldi.

2017'DEN SONRA RAPORLAR AÇIKLANMADI

Muhalefet vekillerinin Bakan Muharrem Kasapoğlu’na ilettiği vakıf ve derneklere aktarılan bütçeye ilişkin sorular ise yanıtsız kaldı. Kasapoğlu, İlim Yayma Cemiyeti’nin şubeleri tarafından yurtlarda kalan her öğrenciye aylık verilecek yardımlara ilişkin reklamlarının ardından sorulan sorular yanıtsız bırakıldı. Yurtlar Kurumu’nun 2017’den sonra bu raporları da açıklamaması dikkat çekti.

'FETÖ İLE BUGÜNKÜ TÜRGEV ARASINDA HİÇBİR FARK YOKTUR'

Cumhuriyet'ten Şeyma Paşayiğit'in haberine göre, CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, bütçenin bu şekilde aktarılmasına karşı gerek TBMM’de gerek sokakta mücadele vereceklerini belirtti.

Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım ise Türkiye’de eğitim alan tüm çocuklara eşit bir şekilde kaynaktan yararlanması gerektiğini belirterek, “FETÖ terör örgütünün yurtlarında ve kendi okullarındaki okutmuş olduğu çocuklara ayrılmış kaynaklar ve bugünkü TÜRGEV’e aktarılan kaynaklar arasında hiçbir fark yoktur. TÜRGEV çalışma biçimi ve şekliyle FETÖ terör örgütünün geçmişte yapmış olduğu çalışmaların benzer yöntemini kullanmaktadır. Bu nedenle kaynaklarımızın çocuklarımıza aktarılması gerekirken, yoksul çocuklarımızın eğitimine katkı amacıyla kullanılması gerekirken, okulu olmayan dersliği olmayan şehirlerde yeni derslik ve okullara ayrılması gerekirken; bunun hükümet tarafından bir şekilde koruyup kollanan belirli bir kesime aktarılması, bunların takip edilmemesi ve bu paranın nereye kullanıldığı ile ilgili hiçbir araştırma yapılmamasını bizim kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

Yıldırım, “önümüzdeki günlerde kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapılmadığı takdirde”, şeffaf olarak kullanılmayan tüm kaynakların hesabını, somut adım atarak, soracaklarını bildirdi.

"Tarikatlara milyonlarca lira akıtıldı: Bakanlık, raporları gizli tuttu" haberi, 27 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Tarikatlara milyonlarca lira akıtıldı: Bakanlık, raporları gizli tuttu haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tarikatlara milyonlarca lira akıtıldı: Bakanlık, raporları gizli tuttu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  2. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  3. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  4. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  5. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  6. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  7. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  8. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  9. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  10. 18:24 Büyük Deprem! Yüz Binlerce Üyeli Partide 28 Milletvekili İstifa Etmeye Hazır!
  11. 18:24 Zelenski, ABD'ye Teşekkür Etti ve Putin'e Karşı Birlik Çağrısı Yaptı
  12. 18:23 SGK'dan Dev Yaptırım! Maaşları Kesiliyor, Verilen Paralar Faiziyle Geri Alınıyor
  13. 18:23 Altın Fiyatlarında Dev Düşüş ? Uzmanlar O Tarih İçin Uyarıda Bulundu!
  14. 18:20 İngiltere'den Düzensiz Göçmenler için Ruanda Planı: Yeni Anlaşma Hakları Güvence Altına Alıyor
  15. 18:16 A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi Heyecanı Başlıyor: İlk Maçlar Belli Oldu!
  16. 18:10 Isua Kayaları: Dünya'nın Manyetik Geçmişine Işık Tutuyor
  17. 18:05 O Futbolcunun Galatasaray'daki Sonu Geldi: Okan Buruk, Yıldız Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  18. 17:59 Galatasaray Süper Lig'de Zafer Peşinde: Üst Üste Kazanma Rekoruna Koşuyor!
  19. 17:58 Ekonomist Demirtaş: Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Hatalı!
  20. 17:55 Beyaz Eşya Sektörü: İç Pazarda Artış, İhracatta Düşüş
Politika Haberleri