Taşdelen: Çanakkale, Kurtuluş Savaşı'mızın önsözüdür

Taşdelen: Çanakkale, Kurtuluş Savaşı'mızın önsözüdür

Taşdelen: Çanakkale, Kurtuluş Savaşı'mızın ö... Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünde Çanakkale Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri ile birlikte şehitler için lokma dağıttı. Başkan Taşdelen, şehitler anısına verdiği...

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünde Çanakkale Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri ile birlikte şehitler için lokma dağıttı. Başkan Taşdelen, şehitler anısına verdiği akşam yemeğinde de  şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldi.  

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünde Çanakkale Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri ile birlikte şehitler için lokma dağıttı. Sakarya Caddesinde Çanakkale Şehitleri anısına saygı duruşu ile başlayan törende bir konuşma yapan Çanakkale Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Ali Atay, Çanakkale Zaferinin tebayı millet yapan destanlar manzumesi olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e ve çalışanlarına teşekkür etti.

Çanakkale Zaferinin ne kadar anlatılsa da eksik kalacağına vurgu yapan Alper Taşdelen; “Çanakkale Zaferi, dünya tarihini değiştiren zaferlerden biridir. 1. Dünya Savaşında galip devletler Çanakkale’den geçmeyi başarabilseler dünyanın tarihi çok farklı çizilecekti. Türk milleti orada direncini gösterdi ve ‘Çanakkale Geçilmez’ dedi. Başta Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. ‘Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır’ diyen Mehmet Akif’i de hatırlatarak bize bu toprakları vatan yapmış şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum. Biz Çanakkale Zaferini bir millet olarak verdik, tıpkı Kurtuluş Savaşında olduğu gibi…

Çanakkale Şehitliklerini ziyaret ettiğinizde Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Arabıyla bir milletin vatanını nasıl savunduğunu görürsünüz. Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşımızın da önsözüdür. Çanakkale Zaferi Türkiye Cumhuriyeti’nin de aslında ilk kurtuluş savaşıdır. Şunu herkes bilsin ki, bu millet vatan toprağı ve bağımsızlığı için kendini ortaya koyan bir millettir. Türkiye Cumhuriyeti vatanıyla bayrağıyla sonsuza dek yaşayacaktır. Bu vatan için şehit düşen tüm vatan evlatlarını rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Törenin ardından vatandaşlara Çanakkale tabyalarında olduğu gibi lokma ve üzüm hoşafı dağıtıldı.

ŞEHİT AİLELERİNİ VE GAZİLERİ AĞIRLADI

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıl dönümü dolayısıyla şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları için bir davet düzenledi. Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malulü, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü, Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı’ndan katılımcıların olduğu gecede dua edilmesiyle başladı.  

“Bu toprakları bize vatan yapan kahramanların kıymetli aileleri hepinizi saygıyla selamlıyorum, hoş geldiniz” sözleriyle başladığı konuşmasında “Çanakkale Zaferi, yedi düvele karşı bu vatanın evlatlarının kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi’nde bir yiğit askeri dahiliğiyle öne çıkmıştır. O yiğidin adı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu milletin kahramanlıkları Çanakkale Zaferi’nden sonra da her zaman devam etmiştir.

40 yıldır ülkemizde devam eden terör belasına karşı yine aynı kahramanlıkları gösteren bu milletimiz şehitler verdiğinde vatan sağ olsun demeyi bilmiştir. Gazilerimiz gözünü kırpmadan bu mücadelenin içinde yer almıştır. O nedenle ben, bu milletin ferdi olmaktan gurur ve onur duyuyorum” dedi.

Konuşmasının ardından, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ankara Şube Başkanı Şuayip Akyürek Alper Taşdelen’e plaket sundu.

"Taşdelen: Çanakkale, Kurtuluş Savaşı'mızın önsözüdür" haberi, 19 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Taşdelen: Çanakkale, Kurtuluş Savaşı'mızın önsözüdür haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Taşdelen: Çanakkale, Kurtuluş Savaşı'mızın önsözüdür 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  2. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  3. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  4. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  5. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  6. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  7. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  8. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  9. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  10. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  11. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  12. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  13. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  14. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  15. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  16. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  17. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  18. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  19. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  20. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
Politika Haberleri