TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu: Güvenli Madencilik İçin Adımlar Atılıyor

TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu: Güvenli Madencilik İçin Adımlar Atılıyor

TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu: ... TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, Erzincan'daki kazayı detaylı incelemek için bölgeye gidiyor. Komisyon, güvenli madencilik politikası için bilim insanlarıyla çalışacak ve raporunda önemli önerilere yer verecek.

TBMM'nin İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, Erzincan'daki kaza üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Atay Uslu liderliğindeki komisyon, bölgeye yapacağı ziyaretlerde çevresel etkileri ve güvenli madencilik politikalarını inceleyerek önemli bir rapor hazırlayacak.

TBMM'nin İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, bölgeyi ve farklı altın madenlerini incelemek üzere kurulmuş durumda. Komisyonun başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasını detaylı bir şekilde araştırmak ve benzer kazaların önlenmesi için tedbirler almak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun çalışmaları hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Uslu, Komisyonun Enerji ve Tabii Kaynaklar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının yetkililerini dinlediğini ve şu ana kadar ortalama 35 saat süren toplantılar yapıldığını, 800 sayfadan fazla tutanak tutulduğunu belirtti.

Bu hafta, kazanın yaşandığı bölgeye ziyarette bulunacaklarını ve 7-8 Mayıs tarihlerinde maden sahasında araştırmalarda bulunacaklarını aktaran Uslu, Komisyonun 22 üyesi ile birlikte tüm detayları inceleyeceklerini vurguladı. İlk olarak Erzincan Valiliğinde maden kazasıyla ilgili bilgi alacaklarını ve daha sonra maden ocağının bulunduğu İliç'te yerinde incelemeler yapacaklarını ifade etti.

Uslu, incelemeler sırasında bilim insanlarının da eşlik edeceğini belirterek, çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin ve sektör temsilcilerinin katılımıyla detaylı bir değerlendirme yapacaklarını söyledi. Ayrıca, madenin işletildiği şirket yetkilileri ve ilgili odalar ile sivil toplum kuruluşlarının da dinleneceğini dile getirdi.

Komisyonun hedefinin, objektif, şeffaf ve tutarlı bir çalışma ortaya koymak olduğunu belirten Uslu, İliç'teki olayı ayrıntılı bir şekilde ele aldıklarını ve hiç kimsenin kafasında soru işareti bırakmayacaklarına vurgu yaptı. Güvenli madencilik için yeni yasal düzenlemeler öneren bir rapor hazırlayacaklarını ifade etti.

Uslu, inceleme başlıklarının arasında sürdürülebilir, çevreye ve insan sağlığına duyarlı bir madencilik politikası ile güvenli altın madenciliği mimarisinin oluşturulmasının yanı sıra halk ve işçi sağlığı ile iş yeri güvenliği gibi konuların da yer aldığını belirtti.

Sonuç olarak, Komisyonun raporunda kazaya ilişkin tespitlerin yanı sıra benzer kazaların önlenmesi için önerilerin de yer alacağını sözlerine ekledi.

"TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu: Güvenli Madencilik İçin Adımlar Atılıyor" haberi, 05 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 05 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu: Güvenli Madencilik İçin Adımlar Atılıyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu: Güvenli Madencilik İçin Adımlar Atılıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 18 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:21 Sunumlarla küçüklere nasıl yemek yedirilir?
  2. 21:19 En çok çalınan otomobiller ve nedenleri
  3. 21:16 Alışkanlıklarınız entelektüel olup olmadığınızı ortaya koyuyor!
  4. 21:13 Şarj cihazları kullanılmadığı zamanlarda fişte bırakılmamalı
  5. 21:10 İster yeyin ister buzluğa doldurun: İşte evde döner ekmeği yapımı
  6. 21:07 Whatsapp'ta çığır açacak yeni özellik duyuruldu!
  7. 21:06 Bakan Göktaş'tan başörtüsü ayrımcılığına tepki gecikmedi: "Bağnaz Zihniyet"
  8. 20:59 Akintola sahada olamayacak!!
  9. 20:30 Cem Yılmaz estetik furyasına katıldı!
  10. 20:15 Emeklilere peş peşe müjde! SGK duyurdu: 6 ay boyunca ücretsiz hizmet verilecek!
  11. 19:59 En çok getirilen ve IMEI kaydı yaptırılan telefon markası şaşırttı!
  12. 19:59 Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti
  13. 19:53 Afganistan'ın Ghor Vilayetinde Şiddetli Yağışlar: En Az 50 Kişi Sel Felaketinde Hayatını Kaybetti
  14. 19:47 Ajda Pekkan, Sezen Aksu'nun Sahneye Veda Kararını Değerlendirdi: 'Tansiyonum Yükseliyor!'
  15. 19:42 Canan Karatay: Ev Temizliğinde Sirkenin Gücü
  16. 19:39 19 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
  17. 19:36 Bağırsaklarınızı bu yöntemle temizleyin: Doğal yöntemlerle rahatlayın
  18. 19:33 Yoğurtlu çılbır tarifi
  19. 19:18 İsrail Annelerinden Çığlık: Savaşı Durdurun!
  20. 19:11 Tunus'ta Nahda Hareketi Lideri Gannuşi'ye ve Damadına Onaylanan Hapis Cezaları ve Para Cezaları
Türkiye Haberleri