Tecavüz girişimi sanığına 14 yıl hapis gerekçesi: Patates parası için iftira atmaz

Tecavüz girişimi sanığına 14 yıl hapis gerekçesi: Patates parası için iftira atmaz

Tecavüz girişimi sanığına 14 yıl hapis gerek... Erzurum'da, L.G.'ye (38) patates satma bahanesiyle evine çağırıp, tecavüze kalkıştığı iddia edilen Demir Ç.'ye (40) verilen 14 yıl hapsi ...

Erzurum'da, L.G.'ye (38) patates satma bahanesiyle evine çağırıp, tecavüze kalkıştığı iddia edilen Demir Ç.'ye (40) verilen 14 yıl hapsi cezasının gerekçeli kararı açıklandı. 'Mağdur kadının patates parası vermemek için iffeti üzerinden sanığa iftira atmayacağı' vurgulanan gerekçeli kararda L.G.'nin, Demir Ç.'den daha 'cüsseli' olması nedeniyle saldırıdan kurtulabildiği ve suçun 'basit cinsel saldırı' olmasına rağmen, cezanın, eylemin, sosyal ve psikolojik etkileri nedeniyle üst sınıra yakın verildiği anlatıldı.

Olay, 26 Ekim 2018 günü Palandöken ilçesindeki Yunus Emre Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, L.G.'nin evine gelen Demir Ç., kapıyı açan kadını, patates satma bahanesi ile evine götürdü. Kadın içeri girer girmez kapıyı kilitleyen Demir Ç., L.G.'ye cinsel saldırıda bulunmak istedi. Kurtulmayı başarıp evden çıkan L.G., koşarak evine döndü ve telefonla eşini arayarak, durumu anlattı.

TECAVÜZ ETMEYE ÇALIŞTI

Eşiyle birlikte hastaneye giden L.G.'ye vücudunda darp izleri olduğu yönünde rapor verildi. Şikayetçi olan L.G. ifadesinde, "Eve girer girmez kapıyı kapattı ve üzerime atlayıp, tecavüz etmeye çalıştı. Karşı koymam üzerine aramızda arbede yaşandı. Yere düştüm, ayağa kalktıktan sonra terlikle kendisine vurmaya başladım. Bu işe yaramayınca da kapı arkasında süpürge vardı, onu alıp vurarak, kendimi korumaya çalıştım. Bağırmaya başladım. 'Sus beni rezil edeceksin. Millet gelecek bende bu benim evime geldi diyeceğim, sen rezil olacaksın' diyerek, beni susturmaya çalıştı. Fakat bağırmaya devam ettim. Bir fırsatını bulup evden ayrıldım. Terliğimin teki evde kaldı" dedi.

TOPLAM 14 YIL HAPSE ÇARPTIRILDI

Gözaltına alınan Demir Ç., 27 Ekim günü tutuklanarak, cezaevine konuldu. 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava, eylemin, 'nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs' suçunu oluşturabileceği gerekçesiyle, görevsizlik kararı verilerek, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Erzurum 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Demir Ç., suçlamaları kabul etmedi. Kendisinin de evli ve çocuklu olduğunu anlatan Demir Ç., "Patatesleri aşağıda bırakmıştım. Mağdur benle birlikte patateslere baktı, patatesleri beğenmedi. Çıktım, gittim. Niçin hakkımda böyle bir isnatta bulunduğunu bilemiyorum. Belki bana para vermemek için böyle söyledi. Ablayı tanımıyorum, taciz etmedim. Adaletinize sığınıyorum" diye konuştu. 2 Mayıs'ta görülen karar duruşmasında Demir Ç., 'basit cinsel saldırı' suçundan 9,5 yıl, 'cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 4,5 yıl olmak üzere toplam 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

GEREKÇELİ KARAR AÇIKLANDI

Mahkeme tarafından hazırlanan gerekçeli kararda, mağdur ve sanığın fiziki özellikleri anlatıldı. Mağdur L.G.'nin 1,75-1,80 boy aralığında 80-85 kilogram ağırlığında 'cüsseli' olduğu ifade edilen kararda, sanık Demir Ç.'nin ise 1,65 boylarında, 70-75 kilogram ağırlığında bulunduğu, 'cüsse olarak mağdura göre daha minyon' olduğu kaydedildi.

L.G.'nin sanığın kız kardeşiyle 5-6 yıl komşuluk yapması nedeniyle kendisine güvenip, bir arka sokakta bulunan evine gittiği belirtilen kararda, "Sanığın boğuşma sırasında mağdurun giysilerini çıkarmaya çalıştığı, bu sırada L.'nin direndiği, terliği ile sanığa vurduğu, sanık ile mağdur arasındaki cüsse farklılığından, sanığın, mahkeme gözleminde de L.'ye göre daha minyon yapıda olduğu, katılanın da sanığa göre daha iri ve uzun boylu yapıda olduğu, bu sebeple sanığın erkek olmasın rağmen mağdura güç yetiremediği, bunun üzerine mağdurun kapıyı açarak, sanığın evinden kaçtığı, kendi evine gittiği, eve gider gitmez bayıldığı, kendisine gelir gelmez de olayı kızına anlattığı anlaşılmıştır" denildi.

Eylemin mahkemeca 'basit cinsel saldırı' suçu kabul edildiği ifade edilen gerekçeli kararda, şu ifadeler yer aldı:

"Ancak sanığın suçu işleyiş şekli, suç öncesi kurduğu plan dahilinde eylemini icra etmesi, suçun katılan üzerindeki sosyal ve psikolojik etkileri, eylemin devam süreci, katılanın sanığın elinden sanığa oranla cüsseli olmasından kaynaklı olarak kurtulabilmesi dikkate alınarak, sanığın üst sınıra yakın cezalandırılmasına karar verilmiştir."

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararında, "Sanık ifadesinde, katılanın daha önce aldığı patatesin parasının vermek istememesi nedeniyle kendisine iftira atıldığını beyan ederek, suçlamaları kabul etmemiş ise de mağdurun sanığa iffetini ortaya koyarak, salt patates parasını vermemek için iftira atmasını gerektirir hiçbir sebebin bulunmamasından sanığın savunmalarına itibar edilmemiştir" dedi.

"Tecavüz girişimi sanığına 14 yıl hapis gerekçesi: Patates parası için iftira atmaz" haberi, 20 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Tecavüz girişimi sanığına 14 yıl hapis gerekçesi: Patates parası için iftira atmaz haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tecavüz girişimi sanığına 14 yıl hapis gerekçesi: Patates parası için iftira atmaz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  2. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  3. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  4. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  5. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  6. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  7. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  8. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  9. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  10. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  11. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  12. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  13. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  14. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  15. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  16. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  17. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  18. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  19. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  20. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
Haberleri