Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - Tek kale oynanan oyun berabere bitti

Tek kale oynanan oyun berabere bitti

Yıllardır hep söylemiş , yazmışımdır, Futbol oyununun bir asırdır niye bu kadar sevildiğini, milyarlar tarafından bu denli izlendiğini, silah, uyuşturucu, kadın  ticaretinden sonra dünyanın en büyük paralarının döndüğü sektör olduğunu..

Çünkü , takım sporlarında , Basketbol, Voleybol başta olmak üzere sürprizlere en açık branş "ayak topudur" ..Amatör kümeden bir takım çıkar birinci ligde birini yener, eler, örnekleri binlercedir..Mesela dünkü maçı son saniyede Rize de kazanabilirdi..

Ancak, beni ilgilendiren 34-38 haftalık uzun lig maratonlarıdır bu bağlamda ben dün gece Beşiktaş ı beğendim..Bu açıdan 90 dakikanın dakika, pozisyon detaylarına pek girmeyeceğim.., lüzumsuz çünkü..

Ama, notlarımı yazmam gerek..

- Beşiktaş, daha doğrusu Abdullah Avcı Lens sevdasından vazgeçmeli, dün eskiye göre daha gayretli olmasına rağmen olmaz, Orkan a o bölgede forma verilmesi gerek, Quaresma'dan da vazgeçildiğine göre..

- Diğer kanat Boyd u biraz beklemek lazım, ama dün çok kötüydü..N' Koudu sol kanatta banko oynamalı..

- Ruiz çok başarılı bir stopper., üstünde ısrarla durulmalı..

-  Beşiktaş ın yediği 38. dakikadaki golde korner atışından gelen kontrada yerleşim hatası vardı..Boyd un o bölgede ne işi vardı??

- Oğuzhan ın "playmaker" rolünü üstlendiği takımda Avcı ona öne oynamasını defalarca anlatmalı..

Fakat anlatamaz, çünkü 70 de  bir pozisyon gördüm, Douglas sağdan bir orta yaptığında .Avcı çok kızdı ve oyuncusuna el hareketleriyle "pas pas" eleştirisini getirdi..Halbuki, futbolda rakip savunmayı hazırlıksız yakalamışken "derin orta" diye bir kavram vardır..Bu enstantene kafama çok takıldı..

- Ve birde, Beşiktaş lehine gelişen iki penaltı pozisyonunda  VAR'a dahi gidilmemesi evvelki  akşamki Kayseri- Galatasaray maçını düşününce aklıma bazı şüpheleri soktu..

Hani maçtan sonra utanmadan  "bize organize işler oluyor" diyen Terim in yorumladığı maç...

Bu rezillikleri daha 31  hafta izleyeceğiz maalesef..

-

..

Beşiktaş da dün gece onbinlerle yaşanmış maç sonuçlardan birini istatistiklerine  yazdırdı..

Toplam 1158 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.