ABC Gazetesi Ankara temsilcisi ve Tele1 Yayın Kurulu üyesi gazeteci Nahit Duru'yu kaybettik

ABC Gazetesi Ankara temsilcisi ve Tele1 Yayın Kurulu üyesi gazeteci Nahit Duru'yu kaybettik

ABC Gazetesi Ankara temsilcisi ve Tele1 Yayı... Usta gazeteci Nahit Duru, akciğer yetmezliği ve kalp krizi sebebiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği. Duru Tele1 televizyonu Yayın Kurulu Üyesi...

Usta gazeteci Nahit Duru, akciğer yetmezliği ve kalp krizi sebebiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Duru Tele1 televizyonu Yayın Kurulu Üyesi ve ABC Gazetesi'nin Ankara temsilciliğini yürütüyordu.

Usta gazeteci Nahit Duru 1945 yılında Samsun’da doğdu. İlkokulu Samsun'da, ortaokulu Sivas'ta okudu. Liseye İstanbul'da basladı. 1964'te Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. İlk olarak Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi, bir yıl sonra İktisat Fakültesi'ne geçti. İktisat Fakültesi'nde bir yıl öğrenim gördü, sonra ayrılıp Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'ne başladı. Bir yıl sonra oradan da ayrıldı ve özel Gazetecilik Halkla İlişkiler Yüksek Okulu'ndan mezun oldu.

Gazeteciliğe 1966 yılında ulus gazetesinde başladı. Barış, Ankara telgraf, Politika, Flaş ve Hürriyet gazeteleri ile Toplum, Yedi gün dergilerinde çalıştı. Parlamento muhabirliği yaptı. Dünya gazetesinde görev aldı. 1980 sonrası Arayış Dergisi'nde de Nahit Duru’nun izi vardır. Arayış dergisi 12 eylül darbesinden sonra çıkan ilk siyasi dergi olma özelliğini taşıyordu.

Sahibi ve başyazarlığını Bülent Ecevit’in yaptığı ve 12 Eylül’e karşı demokrasi mücadelesi vermek için çıkarılan Arayış Dergisi’nin yazı işleri müdürlüğü görevini üstlenmişti Nahit Duru.

Duru, Türk haberler ajansına da girdi. Güneş gazetesinin genel yayın yönetmenliği dahil çeşitli kademelerinde çalıştı. 1994’te Best FM’de genel koordinatörlük yaptı.

CNBC-e Ankara temsilciğinin ardından, Başkent Üniversitesi'nin sahibi olduğu BTV'yi kurmuştur. Kanal B genel yayın yönetmenliğini de üstlendi.

Gazeteci Nahit Duru’nun Ecevit’in özel notlarıyla, 12 Eylül darbesinin henüz birinci yılında, çok zor koşullar altında verilen bir demokrasi ve basın özgürlüğü mücadelesini anlattığı arayış isimli bir kitabı bulunuyor.

Usta gazeteci son olarak ABC gazetesinde yazılarının yayımlanmasının yanı sıra, Tele 1 Yayın Kurulu Üyeliği ve ABC Gazetesi Ankara temsilciliği görevini yürütmekteydi.

Duru, rahatsızlığına rağmen 12 Eylül darbesinin konuşulacağı, Kulis programına katılmış. Ve darbe dönemine dair tanıklıklarını anlatmıştı. Programın ardından, geçirdiği kalp krizinin ardından hastaneye kaldırılan usta gazeteci 13 Eylül akşamı yaşamını yitirdi.

Nahit Duru'nun son yazısı:

"ABC Gazetesi Ankara temsilcisi ve Tele1 Yayın Kurulu üyesi gazeteci Nahit Duru'yu kaybettik" haberi, 13 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan ABC Gazetesi Ankara temsilcisi ve Tele1 Yayın Kurulu üyesi gazeteci Nahit Duru'yu kaybettik haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABC Gazetesi Ankara temsilcisi ve Tele1 Yayın Kurulu üyesi gazeteci Nahit Duru'yu kaybettik 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  2. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  3. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  4. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  5. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  6. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  7. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  8. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  9. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  10. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  11. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  12. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  13. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  14. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  15. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  16. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  17. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  18. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  19. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  20. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
Yaşam Haberleri