Temelli'nin sesini bastırmak istediler! "Kayyum şiddetiyle arkadaşlarımızı tutukluyorlar"

Temelli'nin sesini bastırmak istediler!

Temelli'nin sesini bastırmak istediler! "Kay... HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve HDP'li milletvekilleri; belediyelere kayyum ataması, belediye eş başkanlarının tutuklanması ve Kuzey Suriye'ye...

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve HDP'li milletvekilleri; belediyelere kayyum ataması, belediye eş başkanlarının tutuklanması ve Kuzey Suriye'ye yönelik askeri harekatın protesto etmek için üç gün sürecek oturma eylemi başlatıyor. Oturma eylemiyle ilgili açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Temelli'nin konuşması TOMA ve zırhlı araç sesleriyle bastırılmak istendi.

ArtıGerçek'in haberine göre HDP Diyarbakır'da oturma eylemine başlıyor. Eyleme, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP Miletvekilleri Leyla Güven, Berdan Öztürk, Gülistan Koçyiğit, Murat Çepni, Saruhan Oluç, Fatma Kurtalan, İmam Taşçıer, Feleknaz Uca, Meral Danış Beştaş, Filiz Kerestecioğlu katıldı. Milletvekilleri saat 12.00'den 15.00'e kadar oturma eyleminde yer alacak.

Eylemin yapılacağı AZC plazanın önü TOMA, zırhlı araç ve otobüslerle kapatıldı. Bölgede çok sayıda çevik kuvvet polisi konuşlandırıldı. Çevik kuvvet, Sanat sokagi girişini kâlkanlarla kapatarak, AZC plaza önüne girişlere izin vermedi.  HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli AZC önünde bir basın açıklaması yaptı. Temelli konuşurken, etrafta konuşlanan TOMA ve zırhlı araç motor sesi ile Temelli'nin sesini bastırmak istendi. Kitle bu duruma tepki gösterdi.

Çavuşoğlu’ndan ‘güvenli bölge’ açıklaması! ‘Yerel yönetimler oluşturulacak’

TEMELLİ: "TÜM MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRIMIZDIR, BU ZULME SESSİZ KALMAYIN"

Belediyelere kayyum ataması, belediye eş başkanlarının tutuklanması ile Kuzey Suriye'ye yönelik askeri operasyonuna gösterilen tavrı protesto etmek üzere Meclis çalışmalarını üç gün boykot etme kararı alan Halkların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır'da oturma eylemi yaptı. Burada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli “Parlamentoya uyarı ve protesto mesajı verdik. Tüm milletvekillerine çağrımızdır; bu zulme sessiz kalmayın. Yasalardan aldığınız güçle gereğini yapın. Yapmazsanız bilin ki, kayyum size de atanmıştır” dedi.

Yenişehir ilçesinin Ofis semtinde bulunan AZC Plaza önünde başlanan oturma eylemi öncesi kitlesel basın açıklaması yapıldı.

Eyleme HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eş başkanları Leyla Güven ve Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ile HDP milletvekilleri Gülistan Koçyiğit, Murat Çepni, Rıdvan Turan, Saruhan Oluç, Fatma Kurtalan, İmam Taşçıer, Feleknaz Uca, Meral Danış Beştaş ve Filiz Kerestecioğlu yer aldı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre yapılacak açıklama öncesinde AZC Plaza önüne çıkan bütün yollar polis tarafından barikatlar ve TOMA tipi zırhlı araçlarla kapatıldı. DTK, HDK ve HDP eş başkanları, saat 12.00’de yapılacakları açıklama için beraberlerindeki kitle ile birlikte sloganlar eşliğinde Sanat Sokağı’na geldi.

Buradan halkı selamlayarak açıklamanın yapılacağı AZC Plaza önüne geçmek isteyen kitle, polis tarafından durduruldu. Emniyet yetkilileri ile yapılan görüşmelerin ardından kitle, alkışlarla AZC Plaza önüne geldi.

Burada açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, polis ablukasına tepki gösterdi. Temelli, “Biz abluka altında yaşamayacağız. Ablukaları yıkacağız. Bizler burada halkımızla birlikte sokaklardayız. Bu kent bizim kentimiz. O yüzden Amed, Mardin ve Van ‘Ya me ye’ diyoruz. Hakikatin sesini asla kısamayacaklar” dedi.

"PARLAMENTOYA UYARI VE PROTESTO MESAJI VERDİK"

Devam ettiği konuşmasında üç gün boyunca Meclis çalışmalarına katılmamaları yönündeki kararlarının ardından Diyarbakır’a geldiklerini ifade eden Temelli, “Parlamentoya uyarı ve protesto mesajı verdik. Ülkenin kentlerine kayyum atanırken, parlamentonun duyarsız ve kayıtsız kalması kabul edilemez. Parlamento öncelikle bu saldırıyı kendisine yönelik kabul etmeli ve inisiyatif almalı. Kayyum şiddettir, zülümdür. Bir faşist düzendir. Bu düzene her şeyden önce parlamenterler karşı çıkmalıdır. Bu yüzden 3 günlük eylemimizle tüm milletvekillerine çağrımızdır; bu zulme sessiz kalmayın. Kürt halkı arkanızdadır. Yasalardan aldığınız güçle gereğini yapın. Yapmazsanız bilin ki, kayyum size de atanmıştır. Bir an önce kayyumların kentlerimizden defolup gitmesini istiyoruz. Kentin sahibi Kürt halkıdır” diye konuştu.

"KAYYUM ŞİDDETİYLE ARKADAŞLARIMIZI TUTUKLUYORLAR"

Yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’nın tutuklamasına da sert tepki gösteren Temelli, “12 belediye başkanımız tutuklandı. 2016’da Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’ya yapılan muamele, dün bir kez daha tekrarlandı. Cezaevinde bulunan yoldaşlarımızın hiçbir suçu yok. Hepsinin bir an önce özgür kalmasını istiyoruz. Kayyum şiddetiyle arkadaşlarımızı tutukluyorlar. Bir kişi bile kalsak bu düzene karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

BAŞ: KALBİ DİYARBAKIR'DA ATAN MİLYONLARCA EMEKÇİ VAR.

Temelli’nin ardından Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş da bir açıklama yaptı. Baş şöyle konuştu:

"Bu iktidar, bir kez daha hem içeride hem dışarıda Kürtleri hedef tahtasına yerleştirerek, Türkiye'de şovenizm, ırkçılık estirerek, kendi iktidarını koruma kaygısı içerisine girmiş durumda. Burada Kürt emekçilerine ve direnen Kürt halkına selamlarımızı iletiyoruz. Maalesef Türkiye'de iktidar koltuğuna oturanlar, halkları birbirine düşmanlaştırmak için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar. Ama bütün Kürt halkı bilsin ki, Türkiye'de Kürtlerle barış, kardeşlik, dayanışma duygularıyla, kalbi Diyarbakır'da atan milyonlarca emekçi var. Ve onlar bu ablukanın kırılmasında görev üstleneceklerdir."

"Temelli'nin sesini bastırmak istediler! "Kayyum şiddetiyle arkadaşlarımızı tutukluyorlar"" haberi, 23 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Temelli'nin sesini bastırmak istediler! "Kayyum şiddetiyle arkadaşlarımızı tutukluyorlar" haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Temelli'nin sesini bastırmak istediler! "Kayyum şiddetiyle arkadaşlarımızı tutukluyorlar" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:02 AYM Başkanı Özkaya: Yüksek yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki yok
  2. 00:02 Altın Fiyatında Rekor! Dünya Bankası'ndan Altın Müjdesi, Yatırımcıları Heyecana Sürükledi!
  3. 00:00 Satılık ve kiralık konut fiyatlarında düşüş yaşandı: 9 aylık seri devam ediyor
  4. 23:47 Survivor'da Kim Veda Etti? İşte Adaya Veda Eden İsim!
  5. 23:37 Bir Polis Memurumuz Şehit Oldu!
  6. 23:29 Chery'nin Nisan ayı kampanyası başladı! Çifte kampanya avantajı kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor!
  7. 23:28 Bilim dünyasında kırılan dünya rekoru: Tam 48 saniye süresince çalışıyor!
  8. 23:27 TikTok kullanıcılarına kötü haber!
  9. 23:27 Putin Erdoğan'ın 'Faiz sebep enflasyon sonuç' politikasını eleştirdi
  10. 23:25 İyi bir mikro iklim için neden evde defne yaprağı yakılmalıdır?
  11. 23:25 Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: 15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin
  12. 23:24 Şimşek ve Erdoğan'dan Emeklilere Müjde! Zam Oranı Netleşti, Temmuz'da Hesaplara Yatacak!
  13. 23:22 Depresyonun vücut ısıyla bağlantısı olduğu ortaya çıktı
  14. 23:17 BM'den Gazze uyarısı: "Hala kıtlığa doğru gidiyoruz"
  15. 23:14 Beyaz Saray'dan Erdoğan'ın ABD seyahatine dair açıklama geldi: Ziyarete ilişkin program yok
  16. 23:12 Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin biletleri artık satışta!
  17. 23:08 Eczacıbaşı'dan Büyük Haber! 546.000.000 TL'lik Dağıtım Tarihi Belli Oldu!
  18. 23:06 Rusya açıkladı: ABD'nin ünlü bankasının hesaplarına el koydu!
  19. 23:04 Zafer Partisi'nde iki istifa geldi
  20. 23:03 Zafer Partisi'nde İki İstifa Haberi!
Politika Haberleri