Tesla Motors , eski çalışanı tarafından ihanete uğradığından emin

Tesla Motors , eski çalışanı tarafından ihanete uğradığından emin

Tesla Motors , eski çalışanı tarafından ihan... Kısa bir süre önce eski bir Apple çalışanın kendisine içeriden veri sızdırdığı iddia edilen Çinli otomobil üreticisi Xiaopeng Motors, bu kez de Tesla Motors

Dev Amerikan şirketleri son dönemde Çinli şirketlerin casusluk faaliyetlerinin hedefi oldu. Kısa bir süre önce eski bir Apple çalışanın kendisine içeriden veri sızdırdığı iddia edilen Çinli otomobil üreticisi Xiaopeng Motors, bu kez de Tesla Motors ’un başına bela oldu.

Tesla geçtiğimiz günlerde eski bir mühendisinin şirketin yüz binlerce dosyalık otopilot verisini dışarı sızdırdığı şüpheleriyle kırmızı alarma geçti. Bir anda şirketi ayağa kaldıran bu beklenmedik olay hemen Amerikan yargısına taşındı.

Amerikan otomotiv devi Tesla, eski mühendisi Guangzhi Cao‘nun şirketin otonom sürüş sistemi için yazılan ve tamamlanan 300 bin dosyalık ve milyonlarca satırlık kaynak kodu verisini dışarı sızdırdığını iddia ediyor.

Eskiden çalıştığı şirket tarafından casusluk iddiaları ile suçlanan Cao ise otopilot ile ilgili bazı kaynak kodlarını kopyaladığını; ancak bunları kimseye satmadığını mahkemede itiraf etti. Bununla birlikte kodları Apple marka kişisel mobil cihazının iCloud bulut hesabına indirdiğini söyleyen Cao bu işte şirket bilgisayarlarını kullanmadım dedi.

Mahkemede sergilediği iyi hallerle işlediği suçtan pişman bir itirafçı gibi görünen Cao; yaptığı iCloud açıklaması ile herkeste ufak da olsa bir şüphe uyandırdı. Neden mi? Apple’ın kişisel verilerin gizliliği konusundaki hassasiyetini ve müşterilerinin kişisel verileri korumada yürüttüğü sıkı gizlilik politikalarını iyi biliyor olmalı; çünkü hangi casus çaldığı verileri nerede depoladığını bu kadar rahat söyler ki?

Tesla bu işin peşini bırakmayacak!

Tesla, eski çalışanı tarafından ihanete uğradığından emin ve onu yargıya teslim etmek konusunda son derece kararlı.

Geçtiğimiz hafta açılan bu casusluk davasındaki ilk duruşma bitti. Önemli olansa bir sonraki duruşma. Tesla eski çalışanını hapse göndermek istiyorsa bu veri hırsızlığı konusunda sağlam deliller bulmak zorunda. Yoksa dosya kapanır gider. Tesla’nın dahi CEO’su Elon Musk da durumun ciddiyetinin gayet farkında. Apple CEO’su Tim Cook‘tan bu konuda yardım talep eden Musk, eski çalışanın e-posta yazışmalarının ve tüm iCloud verilerinin mahkemede delil olarak kullanılmak üzere kendisine verilmesini istedi.

Geçtiğimiz Haziran ayında tıpkı Tesla gibi Çinli rakipleri tarafından şirket çalışanlarının alet edildiği casusluk faaliyetlerine hedef olan Apple bu konuda Tesla’ya yardım eder mi bilinmez; çünkü Tim Cook, Elon Musk’ın bu acil yardım talebine hala yanıt vermedi.

Tesla

Tesla çalışanı otopilot verilerini çalmakla suçlanıyor!

Son olarak; Silikon Vadisi son günlerde hiç beklenmedik olaylara sahne oluyor. Çinli e-ticaret devi Alibaba Group Holding Ltd. ve Amerikan teknoloji devi Foxconn‘un finanse ettiği Çinli otomotiv şirketi Xiaopeng Motors, kendi ofislerinin de Silikon Vadisi’nde bulunmasına rağmen burnunun dibindeki iki büyük Amerikan devine üstü kapalı bir biçimde ardı ardına göz dağı veriyor. Sizce bu durumun ABD ile Çin arasında gittikçe kızışan ticaret savaşlarının bir parçası olabilir mi? Ya da mesele otonom sürüş teknolojileri ve elektrikli otomobillerin otomotiv sektöründeki belirsiz pasta payı mı? Bir ihtimal de olsa işin arkasında majör ülkelerin kendi aralarında yaptığı petrol ihracat ve ithalatı yatıyor olabilir mi? Ne diyelim şimdilik hepsi sadece birer ihtimalden ibaret. Tabii siz yine de bu konudaki görüşlerinizi yorumlar kısmından bize aktarmayı ihmal etmeyin.

"Tesla Motors , eski çalışanı tarafından ihanete uğradığından emin" haberi, 19 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Tesla Motors , eski çalışanı tarafından ihanete uğradığından emin haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tesla Motors , eski çalışanı tarafından ihanete uğradığından emin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Teknoloji Haberleri