TLB'den 'Mavi Balina' eylemi!

TLB'den 'Mavi Balina' eylemi!

TLB'den 'Mavi Balina' eylemi! Türkiye Liseliler Birliği (TLB), çocuk yaşta yüzlerce intihar vakasına sebep olan Mavi Balina’ya karşı basın açıklaması düzenledi. TLB genel başkanı Hak tlb

Türkiye Liseliler Birliği (TLB), çocuk yaşta yüzlerce intihar vakasına sebep olan Mavi Balina’ya karşı basın açıklaması düzenledi. TLB genel başkanı Hakkı Erman Ergincan, "Polis öldürmeye, hırsızlık yapmaya, insan kaçırmaya özendiren; sanal zorbalığın ve istismarın en somut örneği olan bu virüslere derhal müdahale edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Liseliler Birliği (TLB), çocuk yaşta yüzlerce intihar vakasına sebep olan Mavi Balina'ya karşı basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını yapan TLB Genel Başkanı Hakkı Erman Ergincan, "Oyunlar, bizi eğlendiren, bir araya getiren, geliştiren etkinliklerdir. Kimi zaman eğitimin bir parçasıdır. Mavi balina ve türevleri ise canımıza kast etmektedir. Bunlara oyun demek büyük hatadır. Medya başta olmak üzere tüm yetkililere çağrımızdır; bunlara oyun diyerek meşrulaştırmayın, masumlaştırmayın. Mavi Balina, oyun değil virüstür" ifadelerini kullandı.

Mavi Balina'nın, sistemin saldırısının en uç örneği olduğunu vurgulayan Ergincan, "Mavi Balina haricinde de internette sayısız içerik intihara yönlendirici, uyuşturucuya özendirici, ahlaksızlık aşılayan unsurlara sahip. 'Bilgisayar oyunu' denilen etkinliklerin neredeyse hepsi suç işlemeye özendirmektedir. Bu virüslerde kazanmak için hırsızlık yapmak, insan öldürmek, arkadaşlarınıza saldırmak zorundasınız. Mavi Balina'da ise bu aşamalar intihar etme mecburiyetine kadar gidiyor" sözlerini kaydetti.

Ergincan, Milli Eğitim Bakanlığı ve BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) başta olmak üzere bütün devlet kurumlarına çağrıda bulundu: "Polis öldürmeye, hırsızlık yapmaya, insan kaçırmaya özendiren; sanal zorbalığın ve istismarın en somut örneği olan bu virüslere derhal müdahale edilmelidir. İhmal, istismar ve siber zorbalık durumunda insanların güvenle sığınabileceği destek birimleri kurulmalıdır. Televizyonun en çok izlendiği saatlerde bilinçlendirici kamu spotları yayınlanmalıdır."

SANAL GÜMRÜK ÖNERİSİ

Siber teröre karşı sanal gümrük önerisi yapan Ergincan, "Bu virüsler siber terördür. Siber saldırılar, ülkeleri milyarlarca lira zarara uğratmaktadır. Saldırıların insan sağlığı üzerindeki zararı ise parayla ölçülemez. Ülkemize giren dijital içeriklerin denetimi zayıftır. Bazı dizi ve filmlerde alenen Türkiye düşmanlığı işlenmektedir, ahlaksızlık özendirilmektedir ve bunlar rahatlıkla yayılmaktadır. Ülkemizin sanal gümrüğe de ihtiyacı vardır. Zehirli ürünlerin gümrüklerimizden geçmesi yasak olduğu gibi, beynimizi zehirleyen, ahlaki ve kültürel tahribata neden olan bu virüsler de ülkemize girememelidir" ifadelerini kullandı.

Ailelere de seslenen Ergincan, tablet, bilgisayarlar veya cep telefonlarını yasaklamak ya da ödül-ceza aracı olarak kullanmanın çözüm olmadığına dikkat çekti. Teknolojinin hayatın gerçeği olduğunu ve doğru kullanımı için ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

"TLB'den 'Mavi Balina' eylemi!" haberi, 17 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan TLB'den 'Mavi Balina' eylemi! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TLB'den 'Mavi Balina' eylemi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
    2. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
    3. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
    4. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
    5. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
    6. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
    7. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
    8. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
    9. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
    10. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
    11. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
    12. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
    13. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
    14. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
    15. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
    16. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
    17. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
    18. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
    19. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
    20. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
    Haberleri