Yılmaz Polat
Yılmaz Polat - Top secret Damat

Top secret Damat

Başkanın kıymetli bir damadı var. Ona çok güveniyor. Yere göğe sığdıramıyor. Hatta oğlundan daha fazla herşey onu layık görüyor. Bir görev verirken aklına önce damadı geliyor.

Trump'ın ticari işlerini damadı (Jared Kushner) yönetirken, saraya Başdanışman yaparak siyasi işlerine de ortak yaptı. Damadın önemli bir görevi daha var. Sarayda olup olup bitenleri kayınpederine aktarmak! Bir çeşit ispiyonculuk.

Kabinede de seveni yok ama Başkan damadı. Damat Başkan adına dış seyahatlere çıkıyor, görüşmeler yapıyor.

İsrail-Filistin meselesinden sorumlu Trump'ın damadı geçtiğimiz günler Ankara'da Başkanlık Külliyesi’ndeydi.

Önce İsrail'e gitti, Başbakan Netanyhu'yla konuştu sonra Ankara'ya gelip AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü. İki damat biraraya geldi.(Kushner-Albayrak)

Başkan Trump ülkeyi emanet edecek kadar damadı Jared Kushner'e güveniyor. Kendi bu seçimde paçayı kurtarırsa ileride Cumhuriyetçi Parti’den başkanlığa hazırlamayı bile düşünebilir.

Trump damadın ülkenin en gizli sırlarına vakıf olması gerektiğini düşünmüş olacak ki, tüm güvenlik çemberini aşabileceği 'top secret' belgesinin verilmesini istemiş. Bu sınavdan geçen ülkenin en gizli istihbarat belgelerine (CIA v.s) ulaşıyor. (bizde bir dönem kozmik odaya girmek için Fetö’cü olmak yeterliydi)

ABD Başkanının emri bu belgeyi vermek için yeterli mi? ABD basını (New York Times) durur mu haberin üstüne atladı, Kongre harekete geçti. Trump'ın bir dönem Genel Sekreterliğini yapan John Kelly'den damada

'top secret soruşturmasından geçmiştir' belgesi verilmesini istemesi haberi üzerine ülkede kıyamet koptu.

Damada önce geçici olarak gizli belgelere erişim izni veriliyor ama izin diğer geçici izinlerle birlikte Genel Sekreter Kelly tarafından 2018’in Şubat ayında iptal edildi.. Damadın gizli belgelere ulaşma izni şu anda Kongre'de soruşturuluyor. İlgili Komisyon Beyaz Saray'dan işbirliği yapmasını istedi.

Trump susuyor. Bakalım kendisini nasıl savunacak. Akraba ilişkileri her ülkede Başkanların başına bela açıyor.

Nepotizm böyle bir şey.

Toplam 1401 defa okunmuştur.

Yılmaz Polat diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.