Trabzonlulara ‘Yunan’ diyen AKP’li Tevfik Göksu, İBB’nin 80 milyonluk israfını kabul etti

Trabzonlulara ‘Yunan’ diyen AKP’li Tevfik Göksu, İBB’nin 80 milyonluk israfını kabul etti

Trabzonlulara ‘Yunan’ diyen AKP’li Tevfik Gö... İBB meclisi AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İBB’nin internet sitesi için 80 milyon lira harcandığını ‘dolaylı olarak’ kabul etti.Bilgisayar mühendisleri, bu miktara büyük kamu projelerinden...

İBB meclisi AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İBB’nin internet sitesi için 80 milyon lira harcandığını ‘dolaylı olarak’ kabul etti.

Bilgisayar mühendisleri, bu miktara büyük kamu projelerinden olan SEÇSİS, MERNİS gibi sistemlerin bazılarının geliştirme ve tasarım işlerinin yapılabileceğini vurguladı ve harcamayı eleştirdi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Göksu, 31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun “İBB websitesi için 80 milyon lira harcandı” açıklamasını ‘yalanladı.’

Göksu, paylaşımında, 80 milyon liranın 3 yıl boyunca personele ödenen maaşı, 460 iş kaleminin yapımı, lisans ücretleri, teknik ekipman, yazılım geliştirmesi, eğitimler ve bu kapsamdaki satın almaları kapsadığını belirtti.

Böylece, İBB tarafından 80 milyon liralık bilişim harcamasını kabul etmiş oldu.

Birgün'den Anıl Karaca, İBB’nin bilişim alanında bu miktarda bir harcama yapmasını eski TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası Başkanı Birkan Sarıfakıoğlu’na sordu.

Sarıfakıoğlu, öncelikle, İmamoğlu’nun mazbatasını aldığı gün olan 17 Nisan tarihinde kamuoyuna yansıyan ve İstanbul Dijital Medya Ticaret A.Ş. tarafından İBB Bilgi İşlem Müdürlüğü’ne kesilen faturayı değerlendirdi.

Meblağ çok yüksek

Faturaya yansıyan kalemlere ödenen meblağın çok yüksek olduğunu vurgulayan Sarıfakıoğlu, alınan hizmetle ortaya çıkan işin değerlendirilmesinin ve araştırılmasının önemine işaret etti.

AKP’li Göksu’nun paylaşımını sorduğumuz Sarıfakıoğlu, 80 milyonluk bilişim harcamasını eleştirdi ve bu meblağın daha azıyla büyük kapsamlı kamu bilişim projelerinin yapılabileceğini aktardı.

Sarıfakıoğlu; MERNİS, UYAP, SEÇSİS gibi tüm vatandaşları ilgilendiren büyük projelerin bazılarının geliştirme ve tasarım ile ilgili hizmetleri bu bütçe ile yapılabileceğini söyledi:

“Türkiye’nin en büyük projelerinden MERNİS (Merkezî Nüfus İdare Sistemi) projesi, UYAP (Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi) projesi, Adres Kayıt Sistemi Projesi, SEÇSİS (Seçim Bilişim Sistemi) projesi… Donanım, lisans vb. maliyelerini çıkarırsanız, ki belediyenin projesinde de donanım maliyeti yok, bu projelerin bazılarını benzer maliyetlere yapabilirsiniz. Bunlar hepimizin kullandığı, etki alanı çok geniş, çok daha önemli büyük projeler.

MERNİS BİLE 20 MİLYONDU

Bugün UYAP projesini hem avukatlar hem vatandaşlar hem tüm yargı personeli kullanıyor. SEÇSİS’in alt yapısı UYAP’ın alt yapısını kullanıyor. UYAP’ın altyapı, lisans ve donanım hariç, yazılım geliştirme hizmeti iş kalemlerinin bile bu kadar maliyetinin olmadığını tahmin ediyorum. MERNİS projesi yine bildiğimiz kadarıyla donanım hariç aşağı yukarı 20 milyon liraya yapılmıştı.”

Sarıfakıoğlu, akıllı belediyecilik, akıllı ulaşım vb. ileri düzeyde bilişim teknolojilerinin vatandaşları ve kenti doğrudan ilgilendiren teknolojiler olduğunu ifade ederek, bu bilişim teknolojileri yerine tanıtım ve reklam faaliyetlerine bu kadar bütçenin ayrılmasının ve ödemelerin yapılmasının doğru olmadığını vurgulayarak sözlerini sonlandırdı.

"Trabzonlulara ‘Yunan’ diyen AKP’li Tevfik Göksu, İBB’nin 80 milyonluk israfını kabul etti" haberi, 27 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Trabzonlulara ‘Yunan’ diyen AKP’li Tevfik Göksu, İBB’nin 80 milyonluk israfını kabul etti haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trabzonlulara ‘Yunan’ diyen AKP’li Tevfik Göksu, İBB’nin 80 milyonluk israfını kabul etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  3. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  4. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  5. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  6. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  7. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  8. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  9. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  10. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  11. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  12. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  13. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  14. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  15. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  16. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  17. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  18. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  19. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  20. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
Politika Haberleri