Trabzonspor'un borcu örtülü ödenekten mi verildi...

Trabzonspor'un borcu örtülü ödenekten mi verildi...

Trabzonspor'un borcu örtülü ödenekten mi ver... Kulüpler Birliği toplantısı sonrası A Spor'a açıklamalarda bulunan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulüp olarak yaşadıkları mali sıkıntının AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından çözüldüğünü...

Kulüpler Birliği toplantısı sonrası A Spor'a açıklamalarda bulunan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulüp olarak yaşadıkları mali sıkıntının AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından çözüldüğünü ifade etti. Açıklamanın ardından kulüp borcunun Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğinden verildiği görüşü öne çıkarken bir çok kişi olaya tepki gösterdi. Ağaoğlu Trabzonspor'un borcunun 50 milyon Euro olduğunu söylemişti.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, A Spor'a verdiği röportajda UEFA süreciyle ilgili açıklamalar yaptı. Ağaoğlu, "Fair-play anlaşmasına uymadığımız için Disiplin Kurulu'na sevk edildik. Bunun cezası da '1 ya da 2 yıl Avrupa kupalarından men edilme' cezasıdır. Ama orada fair-play komitesinin 7 maddesi var. Fair-play komitesi 'yeni yönetimin tasarrufları, gerçekleştirmiş olduğu ekonomik program, futbolcu alış-satışlarındaki dengesi, gelir gider dengesini koruması, bu ekonomik programı devam ettirmesi, 5 milyon euro'dan fazla açık vermemesi ve Bankalar Birliği ile anlaşmayı imzalaması halinde önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılması yönünde bir tavsiyede bulunuyor" dedi.

Ahmet Ağaoğlu şöyle devam etti:

Komite 'Her ne kadar da bizimle yapılan anlaşma şartlarına uyulmamışsa da yeni görev alan yönetimin yapmış olduğu uygulamalar, ekonomik uygulamalar, transferde gösterilen özen, altyapıya verilen önem, A takımda yer alan 19 futbolcunun 17'sinin altyapıdan gelmiş olması, seyirci hasılatında ve ürün satışlarındaki artış göz önüne alınarak Trabzonspor'un bu sene belirli bir ceza ödeyerek, Avrupa gelirlenin yüzde 50'sine el konulması şeklinde ceza uygulanabilir' diyor. Disiplin kurulu kararını vermeden 'ceza geliyor ya da gelmiyor' denemez. Biz zaten geldiğimizden bu yana hemen her gün bir sıkıntı ile karşı karşıyayız. Hatta bugün içinden çıkamayacağımız noktayla gelmiş olduğumuz bir sorunda, kendisine buradan şükranlarımı arz ediyorum, Sayın Cumhurbaşkanımızın devreye girmesi ile çözüme ulaştı. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu sorunun ortadan kalkmasında göstermiş oldukları çabadan dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Çok çabuk karar verilmesi gerekiyordu, Sayın Cumhurbaşkanımız devreye girmesi ile bu sorunu sıkıntısız şekilde atlattık. Allah'a şükürler olsun. Tabii bu Trabzonspor'un sorunları bitti anlamına gelmesin. Her zaman sıkıntılarla karşılaşan bin kulübüz. Hazirandaki kura çekimini göz önüne aldığımızda 2-3 hafta içinde disiplin kurulunun kararı vermesini bekliyoruz. Hem bizim için hem Fenerbahçe için karar verecekler. dedi.

TRABZONSPOR'UN BORCU 50 MİLYON EURO

Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'ın 13 Mayıs 2019'da yayınlanan Ahmet Ağaoğlu ile yaptığı röportajda, Ağaoğlu kulübün borcunun 40-50 milyon Euro civarında olduğunu dile getirmişti.

Ahmet Ağaoğlu şu ifadeleri kullanmıştı, ''Yabancı oyunculara Euro üzerinden ödemeler yapıyoruz. Belirli ölçülerde devam eden kurdaki oynamalardan dolayı olumsuz etkilendik. Bu süreci tasarruf ederek yönetmeye çalışıyoruz. 40-50 milyon TL borçla kapattık. Bizim için ödenmeyecek borç değil. Bankalar Birliği ve TFF'nin devam eden ciddi bir projesi var kulüplerin borçlarının yapılandırmasına yönelik. Eğer bu hayata geçerse bundan sonra kulüplerin geleceğe yönelik borçlanmasının önüne geçilecek. Uygulanacak yaptırımlarla kulüplerin lisansları bile iptal edilebilecek. Bunu sadece UEFA uyguluyordu, şimdi ülkemizde de yapılacak. Aşırı borçlanmayı önleyecek bir proje. Kulüpler böylece transferlerini gelir-gider oranına göre yapacak. Bu uygulamanın diğer önemli yanı ise UEFA'nın mali kriterleriyle olan sıkıntılarımız ortadan kalkacak. Futbolumuzun geleceği için bu proje çok önemli.''

SOSYAL MEDYA'DA BÜYÜK TEPKİ GÖRDÜ

Ağaoğlu'nun açıklamaları sosyal medyada büyük tepki çekti. İşte o tepkiler:

.

"Trabzonspor'un borcu örtülü ödenekten mi verildi..." haberi, 22 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Trabzonspor'un borcu örtülü ödenekten mi verildi... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trabzonspor'un borcu örtülü ödenekten mi verildi... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  7. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  8. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  9. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  10. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  11. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  12. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  13. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  14. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  15. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  16. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  17. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  18. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  19. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  20. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
Politika Haberleri