'TRT'nin yaptığı tam bir kepazeliktir'

'TRT'nin yaptığı tam bir kepazeliktir'

'TRT'nin yaptığı tam bir kepazeliktir' CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “TRT 1 kanalında yayınlanan “3’te 3 Tarih” isimli yarışma programında Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın korumalığını

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “TRT 1 kanalında yayınlanan “3’te 3 Tarih” isimli yarışma programında Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın korumalığını yapan, muhafızlarının lideri ve Milli Mücadelemizin Kahramanlarından Giresunlu Topal Osman Ağa’ya yönelik sorulan soru, tamda TRT’ye yakışan bir durumdur. TRT bu yaptığından derhal özür dilemelidir” dedi.

Tığlı, “TRT 1’de yayınlanan “3’te 3 Tarih’te” isimli yarışma programında “TBMM’nin 1. Dönem çalışmalarına son verilmesine neden olan siyasi gerginliğin temelini oluşturan olayda, 1923 yılında Topal Osman tarafından öldürüldüğü anlaşılan milletvekili kimdir?” gibi saçma sapan bir ifadenin, soru olarak sorulması tam bir kepazeliktir. Ali Şükrü Bey’in Topal Osman Ağa tarafından öldürülmediğini, Topal Osman Ağa’nın kabrine gidip dua eden ve yerel basına mülakat veren Ali Şükrü Bey’in çocukları bile kabul etmiştir. Ancak, her yıl bu aylarda Cumhuriyet karşıtı yeni Osmanlıcıların bu konuyu ısıtıp ısıtıp gündeme getirmeleri terbiyesizlikten, had bilmezlikten ve saygısızlıktan başka bir şey değildir” dedi.

İktidarın kanalı ve sözcüsü durumunda olan TRT’nin yaptığı bu utanç verici ve yalan yayın ilk değildir. FETÖ ile mücadele ediyoruz diyenler, kanallarında güftesi Fethullah Gülen’e ait ilahiyi yayınladılar. RTÜK’te TRT’yi “Terör faillerini terörün amaçlarına hizmet edecek şekilde sunamaz” diyerek cezalandırmıştı diye hatırlatma yapan Tığlı, açıklamasında “TRT’nin kurtuluş savaşı mücadelesinde 42’nci ve 47’nci gönüllü alayları kuran, Giresunlulara ve Topal Osman Ağanın aziz hatırasına yaptığı bu saygısızlığı kabul etmek mümkün değildir” sözlerine yer verdi.

'TRT'NİN GİRESUN'A BİR ÖZÜR BORCU VARDIR'

CHP Giresun Milletvekili Tığlı, “iktidarın ve TRT’nin Giresun’a bir özür borcu vardır ve derhal yerine getirilmelidir. Bugün Ali Şükrü Bey’in ölüm yılı, Allahtan rahmet diliyorum ve saygıyla yâd ediyorum. Milli mücadele yıllarında, zorlu koşullarda ve TBMM’de göstermiş olduğu gayretlere, minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. 2 Nisan tarihi de Topal Osman Ağa’nın ölüm yıldönümüdür. Umarım iktidar temsilcileri Ali Şükrü Bey’e gösterdikleri saygıyı, Osman Ağamıza da gösterirler” dedi.

'BİZ GİRESUNLULAR ÇOK İYİ BİLİYORUZ'

17 yıldır ülkeyi yöneten AKP Genel Başkanı ve lider kadrolarının, Osman Ağa’yı bir defa olsun hayırla yâd ettiklerini görmek isteriz. Her yerel seçim öncesi Ali Şükrü Bey cinayeti üzerinden Cumhuriyetle bir hesaplaşma kapısı aralamak isteyen düşüncelere, prim verilmemelidir. Eğer, Ali Şükrü Bey’in nasıl öldürüldüğü gerçekten merak ediliyorsa, TBMM’de bir araştırma komisyonu kurulsun, araştırılsın ve gerçekler ortaya çıksın diye yazılı açıklamasına devam eden Tığlı, “Osman Ağa’nın TRT’nin vereceği iade-i itibara ihtiyacı olmadığını biz Giresunlular zaten çok iyi biliyoruz.

Fakat kafasında soru işareti kalan ve bu mesele üzerinden bir hesaplaşma ve siyasi rant çıkarmak isteyenlere karşı cevap vermekten çekinen AKP’nin Giresun temsilcileri, Cumhurbaşkanının Topal Osman Ağayı bir kere bile ağzına alıp anmamasını nasıl hazmedebiliyorlar anlamış değilim” ifadelerini kullandı.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “TRT belli ki Osman Ağa'ya hakaret etmenin, iktidarın kimi kesimleri tarafından takdir göreceğini anlamış olsa ki Ali Şükrü Bey'in ölüm yıl dönümünde konuyu açarak, iktidara siyasi bir kazanım sağlayabileceğini düşünmektedir. Yerel seçime günler kala, AKP adayları gibi TRT de acılarımızı, gurur ve onur duyduğumuz tarihi şahsiyetlerimizi istismar etmeyi, 2028 vizyonu görmekten derhal vazgeçmelidir. Şunu hiç kimse unutmasın ki Osman Ağa'nın onların vefasına, takdirine kesinlikle ihtiyacı yoktur.

Giresun, Ağa'yı, gönlünün en müstesna köşesinde, en tepesinde zaten taşımaktadır” diyerek açıklamasına son verdi.

"'TRT'nin yaptığı tam bir kepazeliktir'" haberi, 27 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan 'TRT'nin yaptığı tam bir kepazeliktir' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'TRT'nin yaptığı tam bir kepazeliktir' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:49 Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurulu için Tarih Belirlendi
  2. 15:46 Dünyaki en tehlikeli ülkeler belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?
  3. 15:46 Heyecan Verici Başlangıç: Moskova Film Festivali Uluslararası Sinema Dünyasını Ağırlıyor
  4. 15:42 İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde Yoğun Yağış ve Fırtına Uyarısı: İBB'den Açıklama
  5. 15:41 Real Madrid-Barcelona Karşılaşmasında, Arda Güler Sürprizi!
  6. 15:38 ABD basını açıkladı: "Hamas, Katar'dan ayrılmayı değerlendiriyor"
  7. 15:38 Türkiye'nin Mart Ayı Enflasyonu Dünya Sıralamasında Dördüncü Sırada
  8. 15:30 Beşiktaş'ta Svensson Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşen oyuncu!
  9. 15:29 Fenerbahçe Süper Lig Maçı İçin Sivasspor Karşısında Hazırlıklarını Sürdürüyor
  10. 15:28 Putin ile Aliyev, Moskova'da görüşeceklerini açıkladı
  11. 15:25 Galatasaray kulübünün başkanlık seçimi zamanı!
  12. 15:25 Yeme-içme Sektöründe Çözüm Odaklı Adımlar: Federasyon Başkanı Karabağlı'nın Önerileri
  13. 15:23 Kızıl Ordu Korosu'nun sürgününün yıl dönümlerinde düzenleyeceği konsere tepki: ayıbı durdurun!
  14. 15:22 Hakkari'de Heyelan Felaketi: Onlarca Küçükbaş Hayvan Toprak Altında Kaldı
  15. 15:21 Livakovic'ten Çok başarılı performans geldi!
  16. 15:19 Kuzey Kore’den yeni füze denemesi geldi
  17. 15:16 Max Verstappen Rekor Kralı Oldu!
  18. 15:13 Ordunun polisin yetkileri genişletildi: Ekvador'da OHAL ilan edildi
  19. 15:12 Skandal! 18 Puan Silindi, Kulüp Küme Düştü!
  20. 15:12 Galatasaray'da Ziyech Gerçeği: Sözleşmenin Gizli Maddesi ve Gelecek Sezon Maaşı!
Politika Haberleri