Trump, cebinden gizli dosyayı yanlışlıkla çıkarınca, göç anlaşmasının detayları ortaya çıktı

Trump, cebinden gizli dosyayı yanlışlıkla çıkarınca, göç anlaşmasının detayları ortaya çıktı

Trump, cebinden gizli dosyayı yanlışlıkla çı... Meksika ile gizli bir göç anlaşması yaptığını iddia eden Trump, anlaşmaya ilişkin detayları ‘yanlışlıkla’ ifşa etti. Trump, anlaşma detaylarının bulunduğu belgeyi cebinden çıkarıp elinde sallayınca gazeteciler çekilen...

Meksika ile gizli bir göç anlaşması yaptığını iddia eden Trump, anlaşmaya ilişkin detayları ‘yanlışlıkla’ ifşa etti. Trump, anlaşma detaylarının bulunduğu belgeyi cebinden çıkarıp elinde sallayınca gazeteciler çekilen fotoğraflardan bazı bilgileri edinebildi.

Meksika ile müzakere ettiği göç anlaşması yaptığını iddia eden ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’ın ayrıntılarını paylaşmayı reddettiği ve Meksika’nın inkar ettiği anlaşmanın belgesini, Beyaz Saray önünde gazetecilere konuşurken ceketinin cebinden çıkarıp sallayınca anlaşmaya ilişkin detaylar da ifşa oldu. ​Trump, her ne kadar anlaşmayla ilgili sorulara yanıt vermese de gazeteciler tarafından çekilen fotoğraflardan bazı bilgiler okunabildi.

MEKSİKA 'GÜVENLİ 3. ÜLKE' DİYE ANILIYOR

Washington Post’ta yer alan habere göre belgede Meksikalı ve ABD’li iki kişinin imzası görülüyor. Ancak imzaların ülkelerin devlet başkanlarına, büyükelçilerine ya da yüksek seviyeli diplomatlarına ait olmadığı iddia ediliyor.

'Yük paylaşımı' ve 'mülteciler' gibi ifadeler bulunan belgenin, ABD’den sığınma talep eden Orta Amerikalıların sığınma başvuruları değerlendirilirken Meksika’da tutulacakları ve Meksika’nın ’güvenli üçüncü ülke’ statüsü kazanacağı ile ilgili olabileceğine değiniliyor.

Ayrıca, belgede, Meksika’nın hangi yasaların ve düzenlemelerin değiştirileceğine karar vermesi gerektiği ve bu düzenlemelerin önümüzdeki 45 gün içinde yürürlüğe girip girmemesinin Meksika hükümetinin kararına bağlı olduğuna dair bilgilerin yer aldığından bahsediliyor.

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard pazartesi günü 45 gün içinde Meksika'dan ABD sınırına göçmen akışında azalma olmazsa, yeni önlemlerin alınabileceğini açıklamıştı.

YÜZDE 5 EK VERGİ GELECEK, KADEMELİ ARTACAKTI

Trump, geçen ayın sonunda Meksika'dan ithal edilen tüm ürünlere yüzde 5 ek vergi getireceğini, "yasadışı göçmen problemi çözülmezse" vergilerin aşamalı olarak artarak yüzde 25'lik tavan seviyeye çıkarılacağını söylemişti. Söz konusu ek vergilerin bu hafta yürürlüğe girmesi bekleniyordu. Ancak Washington'da geçtiğimiz hafta bir araya gelen ABD ve Meksika heyetleri uzlaşı sağladı.

Eğer Meksika 45 gün içinde göç akışını azaltamazsa, bölgedeki pek çok ülke de sürecin içine çekilecek.

Söz konusu belgede de, birçok Latin Amerika ülkesinin bu ek vergi yükünden kurtulmak için alacağı bölgesel önlemlere atıf yapıldığı anlaşılıyor.

Daha önce de göç nedeniyle acil durum ilan eden Donald Trump, iktidara gelmeden önce de Meksika sınırına duvar inşa edip bunun parasını Meksika'dan alma vaadinde bulunmuştu.

ABD'li heyet sınırdan geçişte ‘sıfır göçmen’ konusunda bir taahhüt beklerken, Meksika bunun imkânsız olduğunu dile getiriyor.

"Trump, cebinden gizli dosyayı yanlışlıkla çıkarınca, göç anlaşmasının detayları ortaya çıktı" haberi, 12 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Trump, cebinden gizli dosyayı yanlışlıkla çıkarınca, göç anlaşmasının detayları ortaya çıktı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trump, cebinden gizli dosyayı yanlışlıkla çıkarınca, göç anlaşmasının detayları ortaya çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:38 Galatasaray'ın Transfer Hareketi: Davy Klaassen İle Anlaşma Sağlandı!
  2. 14:33 Küresel Isınma Avrupa'da Sivrisinek Kaynaklı Hastalıkları Artırıyor: Uzmanlar Uyarıyor
  3. 14:29 Çocukluk İstismarı ve Beyin: Yapay Zeka İncelemesi, Travmanın Genç Beyinleri Nasıl Etkiliyor?
  4. 14:25 Orta Akdeniz'de Düzensiz Göç: 23 Nisan Kazasıyla Ölü Sayısı 510'a Yükseldi
  5. 14:22 ABD'nin Asya'daki Stratejik Hareketi: USS George Washington Japonya'ya Yola Çıktı
  6. 14:18 Mangalın Vazgeçilmezi: Enfes Mangal Sosu Tarifi!
  7. 14:16 TC Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
  8. 14:11 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: 34. Hafta Mücadeleleri Başlıyor!
  9. 14:08 ABD Stokları Düşerken Brent Petrol Fiyatları Yükselişte
  10. 13:58 TFF, Euro 2024'ü takip etmek isteyen vatandaşlara Schengen uyarısında bulundu
  11. 13:53 İzmir'de Çöl Tozu Bulutu: Görüş Mesafesi Azalırken Hava Kalitesi Değişiyor
  12. 13:53 Getir, o ülkede faaliyetlerini durdurma kararı aldı!
  13. 13:52 BAE Başbakanı, Dubai'deki Şiddetli Yağışlar İçin 545 Milyon Dolarlık Yardım Onayladı
  14. 13:48 O Banka 15.000 TL'lik nakit emekli promosyonunu resmen açıkladı!
  15. 13:46 Emeklilerin Alım Gücü Azalıyor: TÜED'den Çağrı
  16. 13:45 Rusya, THY'nin Latin Amerika uçuşlarına kabul etmemesinde ABD baskısını iddia ediyor
  17. 13:42 Pratik ve Lezzetli: Ev Yapımı Patatesli Rulo Börek Tarifi!
  18. 13:41 Borsa İstanbul günün ilk yarısını yükselişle tamamladı
  19. 13:38 Max Kruse'un Sıra Dışı Geri Dönüşü: BSV Al-Dersimspor'un Yeni Takım Kaptanı
  20. 13:34 AB'den Çevre İçin Önemli Adım: Tek Kullanımlık Plastikler Yasaklanıyor
Politika Haberleri