Kore sınırında tarihi anlar... Trump, Kuzey Kore’ye ayak basan ilk ABD başkanı oldu

Kore sınırında tarihi anlar... Trump, Kuzey Kore’ye ayak basan ilk ABD başkanı oldu

Kore sınırında tarihi anlar... Trump, Kuzey ... ABD Başkanı Donald Trump, "silahsızlandırılmış bölgede" Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile "silahsızlandırılmış bölgede" bir araya gelerek Kuzey Kore

ABD Başkanı Donald Trump, "silahsızlandırılmış bölgede" Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile "silahsızlandırılmış bölgede" bir araya gelerek Kuzey Kore toprağına ayak basan ilk ABD Başkanı oldu

ABD Başkanı Trump, Kore sınırındaki Askerden Arındırılmış Bölge'yi ilk kez ziyaret etti. Dün 'görüşüp merhaba deme' çağrısı yaptığı Kuzey Kore lideri Kim'le sınırda tokalaştı, Kuzey Kore tarafına geçti. Böylece ilk kez bir ABD başkanı görevdeyken Kuzey Kore'ye adım atmış oldu. ABD, Kuzey Kore ve Güney Kore liderleri de ilk kez yan yanaydı.

Japonya'da G20 Liderler Zirvesi için dün yoğun temaslarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump'ın Güney Kore'ye uçmadan önce Kuzey Kore'ye yönelik yürüttüğü 'Twitter diplomasisi' başarıya ulaştı. Kuzey Kore, Trump'ın "Kuzey Kore lideri (Kim Jong-un) bunu görüyorsa, kendisiyle sınırdaki silahsızlandırılmış bölgede buluşarak elini sıkmak ve merhaba demek istiyorum" çağrısına olumlu yanıt verdi.

TSİ sabah saatlerinde Güney Kore lideri Moon Jae- in ile ortak basın toplantısından 'son dakika haberi' olarak duyurulduğu üzere Trump ve Kim sınırda Askerden Arındırılmış Bölge'de (DMZ) yer alan Panmunjom köyünde bir araya geldi.

11.04 TRUMP- KİM GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ, TRUMP AÇIKLAMALARDA BULUNDU: YAPTIRIMLAR KALIYOR

* Müzakere heyetlerimiz 2-3 hafta içinde bir araya gelecek.

* Görüşme çok iyiydi, güçlüydü... Neler olabileceğini göreceğiz.

10.09 TRUMP: BEN O TWEET'İ ATTIKTAN SONRA KİM GÖRÜŞMEYE GELMESEYDİ BASIN BENİ KÖTÜ BİR DURUMA SOKACAKTI. BU SEBEPLE KİM HER İKİMİZİ DE İYİ GÖSTERDİ, TAKDİR EDİYORUM

10.02 KİM VE TRUMP ARASINDA KAMERALAR ÖNÜNDE MİNİ ZİRVE

Tarihi anların ardından Trump'la kameralar karşısına geçen Kim, "Görüşme teklifine çok şaşırdım, önceden ayarlanmış bir şey değildi" dedi ve ABD ilişkilerine dair olumlu mesajlar verdi, görüşmenin 'bir değişimi' işaret ettiğini söyledi.

Liderlerin bir araya geldiği salonda hiç hazırlık yapılmamış olması da görüşmenin önceden planlı olmadığını gösterir nitelikte.

09.55 KUZEY KORE, GÜNEY KORE VE ABD LİDERLERİ İLK KEZ YAN YANA

09.52 TRUMP VE KİM İKİ KORE'Yİ AYIRAN SINIRDA TOKALAŞTI, TRUMP KUZEY KORE TARAFINA ADIM ATTI VE BUNU YAPAN İLK ABD BAŞKANI OLDU

Trump Kim ile tokalaşırken "Seni yeniden görmek güzel. (...) Dünya için büyük bir gün, burada olmaktan onur duyuyorum. Bir sürü harika şey oluyor" dedi. Kim de Trump'ın ziyaretinin ilişkileri geliştirdiğine vurgu yaptı. Trump Kuzey Kore tarafında yaptığı açıklamada ise "Kendisini hemen Beyaz Saray'a davet edeceğim" dedi.

09.41 CNN MUHABİRİ WILL RIPLEY 'GERÇEKÜSTÜ BİR AN' DİYE DUYURDU: KİM'İN KORUMALARI VE TRUMP'IN GİZLİ SERVİS AJANLARI SINIRDA YAN YANA

09.27 TRUMP: DÜN 'BELKİ DE KİM'İ ARAMALIYIM' DİYE DÜŞÜNDÜM. BİRBİRİMİZE SAYGI DUYUYORUZ, BİRBİRİMİZDEN HOŞLANABİLİRİZ DE

​08.50 TRUMP KORE SINIRINDA

Trump'a bu ilk DMZ ziyaretinde Moon eşlik etti. Sınırdaki Güney Kore ve ABD askerlerine hitap eden Trump, "Yanınızdayız" mesajı verdi.

Ronald Reagan'dan bu yana tüm ABD başkanları DMZ'yi ziyaret etti. Yalnızca George H.W. Bush başkan yardımcılığı döneminde bu ziyareti gerçekleştirmişti.

TRUMP VE KİM'iN 'KISA TARİHİ'

Trump ve Kim ilk kez 12 Haziran 2018'de Singapur'da yapılan tarihi zirvede bir araya gelmiş, burada Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılmasına taahhüt ve kalıcı barış konusunda mutabakata varılmıştı.

İki lider 26-27 Şubat 2019'da Vietnam'ın başkenti Hanoi'de bir kez daha bir araya gelmiş ancak zirve beklenenden hızlı şekilde ve anlaşmasız olarak sona ermişti. Trump, Kim ile görüşmesine ilişkin, "Onlar yaptırımların tamamen kaldırılmasını istedi. Biz ise bunu yapmaya niyetli değildik. Bu nedenle anlaşamadık" değerlendirmesinde bulunmuştu. Kuzey Kore tarafı ise Trump'ın bu sözlerini yalanlamış, yaptırımların yalnızca belli bir kısmının kaldırılmasını talep ettiklerini açıklamıştı.

Kaynak: Sputnik

"Kore sınırında tarihi anlar... Trump, Kuzey Kore’ye ayak basan ilk ABD başkanı oldu" haberi, 30 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Kore sınırında tarihi anlar... Trump, Kuzey Kore’ye ayak basan ilk ABD başkanı oldu haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kore sınırında tarihi anlar... Trump, Kuzey Kore’ye ayak basan ilk ABD başkanı oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  2. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
  3. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
  4. 22:38 İşte enfeksiyonu yok edip ödemi alan o baharat!
  5. 22:34 Tırnaklarınızdaki beyaz noktaları küçümsemeyin!
  6. 22:06 Fitch Ratings'den Türkiye'ye maliye politikası uyarısı geldi: "Düzenleme şart"
  7. 22:06 Öz Gıda İş Sendikası Patiswiss eylemi için çağrıda bulundu: "Tüm emekçi dostları bekliyoruz"
  8. 22:05 Mahkeme, Savaş Ay'ın bankadaki parasının nasıl paylaşılacağına karar verdi
  9. 22:02 On binlerce öğretmen adayının beklediği haberi aldı! İşte atanacak öğretmen sayısı
  10. 21:18 Beşiktaş Türk teknik direktör getiriyor! Santos'un yarattığı yıkımı o düzeltecek
  11. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
  12. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
  13. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
  14. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
  15. 19:27 Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi geldi: "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir"
  16. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  17. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  18. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  19. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  20. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
Haberleri