Trump'ın ti'ye aldığı Hilal Kaplan, A Haber'e konuştu: 'Espri yaptı'

Trump'ın ti'ye aldığı Hilal Kaplan, A Haber'e konuştu: 'Espri yaptı'

Trump'ın ti'ye aldığı Hilal Kaplan, A Haber'... Erdoğan'ın ABD ziyareti sonrası ABD Başkanı Trump'a sorduğu soru ve aldığı 'siz gazeteci misiniz? cevabı ile sosyal medyanın gündemine oturan yandaş

Erdoğan'ın ABD ziyareti sonrası ABD Başkanı Trump'a sorduğu soru ve aldığı 'siz gazeteci misiniz? cevabı ile sosyal medyanın gündemine oturan yandaş Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Yandaş Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, dün Trump'a sorduğu soru yöneltmeden önce Erdoğan, "Evet Hilal Hanım buyur" ifadeleriye Kaplan'dan sorusunu sormasını isterken Trump, "Türkiye’den dostane bir insan lütfen, yalnızca arkadaş canlısı gazetecileri görmek isteriz. Etrafta onlardan fazla yok" ifadesini kullandı.

Kaplan'ın Mazlum Kobani sorusunu yanıtlayan Trump daha sonra Erdoğan'ı işaret ederek "Şimdi başkana bir soru sorabilirsin, aynı gazeteci. Gazeteci olduğuna emin misin? Türkiye hükümeti için çalışıyor olmayasın, bu sorudan sonra" dedi.

A Haber'e konuşan Hilal Kaplan, "Mazlum Kobani'nin eli kanlı bir katil olduğunu bildiğimiz için o soruyu sordum. Ve bu teröristi senato ve meclis de ağırlamak istiyor. Bu skandal bir şey aslında." dedi.

Hilal Kaplan'ın ifadeleri şu şekilde:

"Çarpıtmak artık bazılarının kariyeri olmuş. Biz orada hiç soru sormasak, 'uçaktaki gazeteciler gidiyorlar, hiç soru sormadan dönüyorlar', Trump'ı memnun eden bir şey sorsak 'Trump'a yakın görünmek için' diyecekler. Trump'ı sıkıştıran bir soru sorduk onda da yine çarpıtacak bir şey buldular. Çok üzerinde durmak istemiyorum o yüzden. Söylenen de sadece basit bir espriydi aslında. Esas mevzu burada ABD'nin kalbinde Beyaz Saray'da başkana 'Bu katili Beyaz Saraya Davet etmeyi düşünüyor musunuz? Çünkü bu çok gücendirici olacaktır' diye ifade etmekti yüzüne benim amacım. Toplantıda malesef YPG ile ilgili başka bir soru sorulmadı.

TRUMP KAÇAMAK CEVAP VERDİ

Trump, net bir cevap veremedi. bu da önemli bir kazanım olarak görüyorum. Obama döneminde Ferhat Abdi Şahin'e plaketler verildi. Zaten ABD'nin askeri kanadı muhatap alıyor. Dış işleri bakanlığı da vize verilmesi noktasında olumlu görüş bildirebiliyor. Biz Merasim Sokağı, Vodafone Park'ı, Güngören'i unutmayacağız. Terör saldırılarını unutmayacağız. Her seferinde bunu onlara hatırlatmak, bizim şehitlerimizin kanı üzerinden böyle bir şey yapamazsınız' demek. Erdoğan ile ilişkisine zarar vermekten kaçındığı için kaçamak bir cevap verdi Trump. "

NE OLMUŞTU?

Trump’ın “Türkiye’den sadece dost canlısı gazeteciler sorsun lütfen. Burada onlardan çok yok” demesi üzerine Erdoğan soru hakkını yandaş Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan’a verdi.

TRUMP’TAN HİLAL KAPLAN’A: SİZ GAZETECİ MİSİNİZ?

Trump da Hilal Kaplan’a “Başkan Erdoğan’a sorunuzu sorabilirsiniz. Gazeteci olduğunuzdan emin misiniz? Türk hükümeti için çalışmıyor musunuz?” dedi. Kaplan, Trump’ın sorusuna “Ok” (peki) deyip gülerek geçiştirdi.

‘BAŞKA GAZETECİ KALMADI’

ABD’li gazeteci Jonathan Karl, Trump’ın, Erdoğan’a “Türkiye’den dostane bir gazeteciye söz verin” dediğinde, Lindsey Graham’ın kendisine dönüp “Başka türlüsü kalmadı” dediğini sosyal medya hesabından paylaştı.

"Trump'ın ti'ye aldığı Hilal Kaplan, A Haber'e konuştu: 'Espri yaptı'" haberi, 14 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Trump'ın ti'ye aldığı Hilal Kaplan, A Haber'e konuştu: 'Espri yaptı' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trump'ın ti'ye aldığı Hilal Kaplan, A Haber'e konuştu: 'Espri yaptı' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  2. 20:48 Moskova'daki Crocus City Hall'da Gerçekleşen Terör Saldırısı İçin ABD Rusya'yı Uyardığını Belirtti!
  3. 20:46 Birleşmiş Milletler: "Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı."
  4. 20:41 Edirne'de Jandarma Operasyonu: FETÖ ve PKK-KCK Üyeleri Yakalandı
  5. 20:22 ABD, IŞİD saldırısından önce Rusya'ya uyarı gönderdi
  6. 20:22 İpek Kıraç, bir haftada elde ettiği 174 milyon dolarlık gelirle Türkiye'nin en zengin kadını oldu
  7. 20:22 Altın sahiplerini endişelendiren uyarı: 200 lira düşüş yolda!
  8. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  9. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  10. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  11. 19:20 Ekonomistler uyarıyor: Seçim sonrası dolar kurunda tsunami riski!
  12. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  13. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  14. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  15. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  16. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  17. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  18. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  19. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  20. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
Politika Haberleri