TÜİK verileri Erdoğan'ı yalanladı!

TÜİK verileri Erdoğan'ı yalanladı!

TÜİK verileri Erdoğan'ı yalanladı! AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ekonomimize kurulan tuzakları tek tek bozuyoruz. İşte en son Merkez Bankası faizleri indirdi, daha da inecek. Müjdeyi veriyorum, enflasyon da düşecek, bunu da göreceksiniz" sözlerini TÜİK verileri...

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ekonomimize kurulan tuzakları tek tek bozuyoruz. İşte en son Merkez Bankası faizleri indirdi, daha da inecek. Müjdeyi veriyorum, enflasyon da düşecek, bunu da göreceksiniz" sözlerini TÜİK verileri yalanladı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) temmuz ayı verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1,36 arttığını hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "TÜİK, hemen bir gün sonra Cumhurbaşkanını yalanlamış durumda. Mart ayında patlak veren rezerv skandalı, temmuz ayında başkanın görevden alınmasıyla Merkez Bankası'nın kalan son prestijinin de ortadan kaldırılması ile güvenilir olmayan bir MB'nin yanı sıra para ve maliye politikalarındaki koordinasyonsuzluk sonucunda enflasyonda kalıcı düşüş bir hayale dönüştü" açıklamasında bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Bursa'da yaptığı konuşmada, "Ekonomimize kurulan tuzakları tek tek bozuyoruz. İşte en son Merkez Bankası faizleri indirdi, daha da inecek. Müjdeyi veriyorum, enflasyon da düşecek, bunu da göreceksiniz." dediğini hatırlatan Erdoğdu, şunları kaydetti:

"TÜİK YALANLAMIŞ DURUMDA"

"TÜİK, hemen bir gün sonra Cumhurbaşkanını yalanlamış durumda. Mart ayında patlak veren rezerv skandalı, temmuz ayında başkanın görevden alınmasıyla Merkez Bankası'nın kalan son prestijinin de ortadan kaldırılması ile güvenilir olmayan bir MB'nin yanı sıra para ve maliye politikalarındaki koordinasyonsuzluk sonucunda enflasyonda kalıcı düşüş bir hayale dönüştü. Otomobil ve mobilyada iç pazarı canlandırmak için uygulanan vergi indirimlerinin sona ermesiyle bu sektörlerde çok hızlı fiyat artışları görüldü. Benzinli otomobil fiyatı ortalamada yüzde 10,9, dizel otomobil fiyatı yüzde 10,6 artarken, çeşitli mobilya ürünlerinde yüzde 10-12 artış kaydedildi. İstanbul Belediye Başkanlığı seçimi sonrasına ertelenen elektrik zammı yüzde 14,9 olarak kayıtlara geçti."

Baz etkisinin görülmeye başlanması ile enflasyonda ağustos ayından itibaren geçici bir gerileme görülebileceğine işaret eden Erdoğdu,"Buna karşın baz etkisi nedeniyle fiyat artış temposunun azalacağını öngören Erdoğan yönetiminin zamları kesilmiyor. Henüz sigaraya, doğal gaza yapılan ağustos zamlarının etkisi görülmeden temmuz enflasyonunda yükseliş görüldü." değerlendirmesinde bulundu.

Aylık olarak yüzde 0,99 oranında gerileyen yurtiçi üretici fiyatları (Yİ-ÜFE) endeksinin ise yıllık gelişiminin yüzde 21,66 seviyesine indiğini kaydeden Erdoğdu, üreticinin işletmesini idame ettirmekte zorlandığını dile getirdi.

"TÜİK verileri Erdoğan'ı yalanladı!" haberi, 05 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Ekonomi kategorisi altında bulunan TÜİK verileri Erdoğan'ı yalanladı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TÜİK verileri Erdoğan'ı yalanladı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Ekonomi Haberleri