Turgut Öker yeniden yargı karşısında

Turgut Öker yeniden yargı karşısında

Turgut Öker yeniden yargı karşısında Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Onursal Başkanı 25. dönem HDP eski Milletvekili Turgut Öker 26 Şubat Çarşamba günü İstanbul'da Anadolu Adalet sarayında yeniden yargı karşısına çıkacak.Mehmet Tanlı / ABCTurgut...

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Onursal Başkanı 25. dönem HDP eski Milletvekili Turgut Öker 26 Şubat Çarşamba günü İstanbul'da Anadolu Adalet sarayında yeniden yargı karşısına çıkacak.

Mehmet Tanlı / ABC

Turgut Öker 2012 ve 2015 yıllarındaki yaptığı konuşmalar ve sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle Türkiye'ye giriş yaptığı sırada gözaltına alınmış , ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmış ama çifte vatandaşlığa sahip olmasına rağmen yurt dışı yasağı konmuştu. Kendisiyle konuştuğumuz, hakkında Yurtdışına çıkma yasağı konulan AABK eski Başkanı Turgut Öker çarşamba günkü duruşmasıyla ilgili olarak şunları söyledi; : '' Bu baskılar beni yıldıramaz. Ben bir Alevi kanaat önderi olarak yüzyıllardır bizi ezen, yok sayan, inancımızı , kültürümüzü, aşağılayan, onu özgürce yaşamamızın önüne set çeken, insanlarımızı Maraş' ta, Sivasta, Gazi' de, Gezi' de katleden zihniyeti eleştiri ve ahlak kuralları içerisinde her kurumun başkanı gibi eleştirdim, lanetledim geçmişte . Ben o zamanlar en demokratik hakkımı kulandım. Bunun neresi yanlış ve suç sayılıyor? . Maraş, Hatay ve İstanbul' da yaptığım konuşmalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan' a hakaretten dolayı yargılanıyorum.'' dedi.

Yargılanarak susturulmak isteniyorum

Kendisini mahkum etmek için mahkemenin bir çok yolu denediğini belirten Turgut Öker '' 2012 ve 2014 te yaptığım açıklamaları, paylaşımları suç unsuru olarak şimdi önüme koyuyorlar. 8 yıl geriye dönük araştırmalarla yeni dosyalar açıyorlar. 26 Şubattaki duruşmadan hemen sonra 20 Mart tarihinde aynı içerik sadece farklı başlıkla hakim karşısına çıkacağım. Benden suçlu üretmek istiyorlar. Amaçları beni susturmak, siyasi kararlarla mahkemeleri birleştirerek beni mahkum ederek hem güçlü, örgütlü Avrupa Alevi hareketine ve hemde Türkiye'deki Alevilere gözdağı vermek . Ama bugün bizi haksızca yargılayanlar yarın mutlaka gerçek adalete hesap vereceklerdir ''

Avrupa' da ve Türkiye' de Öker için geniş dayanışma çağrıları ve açıklamaları yapıldı

26 Şubat 2020 , saat 10:00 da İstanbul Kartal' daki duruşma öncesi Avrupadaki Alevi Kültür Merkezleri ve Türkiyedeki Alevi Kurumlarından , sayısız Cemevinden '' Turgut Öker yalnız değildir. Alevilerin taleplerini dile getirmek suç değildir '' sloganıyla sosyal medyada binlerce kişinin paylaştığı Turgut Öker' le dayanışma çağrıları yapıldı ve Öker hakkındaki davaların düşmesi, yurtdışı yasağının bir an evvel kaldırılması talep edildi. Çarşamba günü İstanbuldaki duruşmaya dayanışma amacıyla Avrupa' dan aralarında AKM ve başka STK yöneticileri, Alman ve Türkiyeli seçilmiş siyasetçiler, Aydınlar ve Hukuçulardan oluşan 100 ün üzerinde insanın gelip duruşmayı izlemesi bekleniyor.

"Turgut Öker yeniden yargı karşısında" haberi, 24 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Turgut Öker yeniden yargı karşısında haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Turgut Öker yeniden yargı karşısında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  2. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  3. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  4. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  5. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  6. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  7. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  8. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  9. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  10. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  11. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  12. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  13. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  14. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  15. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  16. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  17. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  18. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  19. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  20. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
Politika Haberleri