Türkiye, Süleymani’nin öldürülmesini nasıl karşıladı?

Türkiye, Süleymani’nin öldürülmesini nasıl karşıladı?

Türkiye, Süleymani’nin öldürülmesini nasıl k... Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani öldürüldü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani öldürüldü. Hava saldırısı hakkında birçok kesimden çeşitli yorumlar yapıldı. Türkiye’de sosyal medyayı etkin olarak kullanan isimler, Kasım Süleymani hakkında bir çok farklı görüşü savundu.

Hürriyet Gazetesi Muhabiri İsmail Saymaz ise mütedeyyin kesimin yorumlarına tepki gösterdi. Saymaz, "Kasım Süleymani İran için herhangi bir asker değil. Tahran’ın meydanlarında ve sokaklarında posterleri asılan, İran’ın Che’si diyebileceğimiz bir komutan. İran, mutlaka bir cevap verecektir. Bazı İslamcıların gözünü mezhepçilik nefreti o kadar bürümüş ki Kasım Süleymani’yi öldüren Amerikan bombasından parça bulsalar kutsal diye yüzlerine sürecekler. Bazı İslamcıların gözünü mezhepçilik nefreti o kadar bürümüş ki Kasım Süleymani’yi öldüren Amerikan bombasından parça bulsalar kutsal diye yüzlerine sürecekler" dedi.

— İsmail Saymaz (@ismailsaymaz) January 3, 2020

NEVŞİN MENGÜ'DEN 1999 HATIRLATMASI:

Mengü: "Kasım Süleymani tüm İranlılar için kahraman değildi kuşkusuz. Kendisi İran’da 1999’da yaşanan öğrenci protestolarının kanlı bir şekilde bastırılmasını organize eden isimlerden. Bu fotoğraf olayların sembol fotoğraflarından biri"

MEHMET ALİ GÜLLER: UTANMAZLIK

"Kimi siyasal İslamcılarla liberaller yine ortaklaştı ve ABD'nin Kasım Süleymani'yi bir terör saldırısıyla öldürülmesine birlikte seviniyorlar! Utanmazlık! Süleymani, sonuç olarak ABD emperyalizmine ve İsrail'e karşı direnen bir isimdi... Antiemperyalist dünyanın başı sağ olsun..."

ADNAN TÜRKKAN'DAN TEPKİ

Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan Süleymani’nin öldürülmesine dair, “Mazlumların başı sağolsun” diyerek, "Kasım Süleymani ve El-Mühendis emperyalizme, Siyonizme ve onların maşası IŞİD, Nusra gibi terör örgütlerine karşı kahramanca savaştılar" yorumunda bulundu.

Akit yazarından Türkkan, Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan gibi bir çok İslamcı ABD saldırısını destekledi.

Prof. Hatemi: Şehide bayramını mübarek kıl

12 Eylül döneminde görevden uzaklaştırılan 1402’lik akademisyenler arasında yer alan ve şu an İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, isim vermeden Süleymani için, "Şehide bayramını mübarek kıl" diye yazdı.

ŞAMİL TAYYAR: PKK VE YPG İÇİN KAYIPTIR

AKP eski Milletvekili Şamil Tayyar: "Süleymani’nin ölümü, sadece İran değil terör örgütü PKK ve YPG için de kayıptır” derken, “Çözüm sürecinde PKK’nın silah bırakmasını engellemeye, Fırat Kalkanı, Afrin ve Barış Pınar’ını sabote etmeye çalıştı. PKK’nın en büyük hamisiydi. Su testisi su yolunda kırıldı."

PERİNÇEK: ABD DÜNYANIN EN BÜYÜK TERÖR GÜCÜDÜR

Süleymani’nin öldürülmesinin, “ABD dünyanın en büyük terör gücü” olduğunu gösterdiğini savunan akademisyen Mehmet Perinçek, “Bu tehdide karşı bölge ülkelerinin çıkarı ortaktır. Saddam asıldığında İranlı yetkilileri sevinmişti, şimdi de Süleymani öldürülünce bayram edenler var. Mezhepçilik, ABD kadar başa beladır” dedi.

"Türkiye, Süleymani’nin öldürülmesini nasıl karşıladı?" haberi, 03 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Türkiye, Süleymani’nin öldürülmesini nasıl karşıladı? haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye, Süleymani’nin öldürülmesini nasıl karşıladı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  2. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  3. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  4. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  5. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  6. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  7. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  8. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  9. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  10. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  11. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  12. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  13. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  14. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  15. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  16. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  17. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  18. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  19. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  20. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
Politika Haberleri