Türkiye’nin gündemine oturmuştu… İhsan Amca’nın hayat hikayesi ortaya çıktı

Türkiye’nin gündemine oturmuştu… İhsan Amca’nın hayat hikayesi ortaya çıktı

Türkiye’nin gündemine oturmuştu… İhsan Amca’... Ankara'da kendisini polis olarak tanıtan bir gencin dalga geçerek rencide etmeye çalıştığı Ali İhsan Yavaşça'nın hikayesi ortaya çıktı. Yavaşça'nın

Ankara'da kendisini polis olarak tanıtan bir gencin dalga geçerek rencide etmeye çalıştığı Ali İhsan Yavaşça'nın hikayesi ortaya çıktı. Yavaşça'nın 30 yıl boyunca 10 metrekarelik bir odada kilim dokuyarak 6 çocuğunu büyüttüğü öğrenildi.

80 yaşındaki İhsan Yavaşça, hayat hikayesini 4 yıl önce Ankara Ulus’taki dokumacı dükkanını ziyaret eden Milliyet gazetesi muhabirine anlattı. 8 Temmuz 2016 tarihinde yayımlanan söyleşide Yavaşça'nın hayatından kesitler şöyle anlatıldı:

"1960 yılında askerliğini yapmak için geldiği Ankara’dan bir daha memleketi Gaziantep’e dönmeyen Yavaşça, başkentte evlendi. Yavaşça, “O tarihten beri artık yuvam Ankara oldu” dedi. Dokumacılık işinden önce bir süre lokantacılık ile geçimini sağlayan Yavaşça, ilk olarak 1987’de abisinin memleketten gönderdiği dokuma kilimleri satarak dokumacılık mesleğine giden adımı attı.

Hacı Bayram’da kilimler satan Ali İhsan Amca, geçimini bir süre bu şekilde devam ettirdi. Borca girerek kilimler aldığını söyleyen Yavaşça, başına gelen hırsızlık olayı sonrasında batmanın eşiğine geldiğini anlattı. Hırsızlık olayı sonrası borçlarını ödeyecek gücü olmadığı için satıcılıktan baba mesleği olan dokumacılığa geçen Yavaşça, al-sat yerine memleketinden getirdiği dokuma tezgâhı ile gece gündüz çalışarak borçlarını ödediğini söyledi.

Ali İhsan Amca, 10 metre kare iki göz odada bulunan bodrum katını hem atölye, hem bir ev haline dönüştürdü. Dükkânını ilk kiraladığında çöplerin atıldığı harabe bir yer olduğunu söyleyen Yacaşça, “Burayı dükkân olarak temizlettim, yerleştim” dedi.

Durumu olmadığı için çalıştığını kaydeden Yavaşça, “Durumum yok, eski zanaat unutulmaya yüz tuttu. Yardım bekliyorum” diye konuştu. Ucuz halı, kilim geldiği için de işlerinin bozulduğunu aktaran Ali İhsan Amca, 6 aydır iş yapamadığının altını çizerek insanların artık el emeği ürünleri tercih etmemesinin dokumacılığı öldürdüğünü anlattı. Yavaşça, yetkililerden mesleğine ve kendisine sahip çıkmalarını istedi.

6 çocuk ve 11 torun sahibi olan 76 yaşındaki Yavaşça, Keçiören’de eşi Hatice Yavaşça ile yaşıyor. Eşinin sağlık sorunları olduğunu belirten Ali İhsan Yavaşça, halen çalıştığını dile getirerek “Gözüm eskisi gibi görmüyor. Eskiden işleme, süsleme ayrıntıları yapabiliyordum. Ancak şimdi gözüm o kadar iyi görmüyor” dedi. Bacaklarındaki ağrıları dolayısıyla zorluk çektiğini ve tedavi gördüğünü ifade eden Yavaşça, çocuklarının eşinin yanında olduğu zamanlarda eve gitmeyerek dükkânda yattığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Ankara'da sosyal medyaya yansıyan videosuyla gündeme gelen Ali İhsan Yavaşça, görüntüyü çeken ve konuttan çıkmama cezası verilen M.T.E. ile ilgili "Aksi bir şey demedi. Verilen cezayı da öyle öngörmüşler. Kanuna göre ceza vermişler. Ama şikayetçi değilim" demişti.

Yavaşça "O gün hastanede beni muayene ettiler. Otobüse binip eve gelecektim; ama 65 yaş üstü kartım iptal olmuş, o yüzden geri indim. Ben de bir çorba içmek istedim; ama çorbacı da kapalıydı. Yaya olarak dolmuşa gitmek üzere yürüyordum. Bu sırada iki genç ellerinde cep telefonuyla 'Sen nereye gidiyorsun amca' dediler bana. Ben de durumumu anlattım. 'Çabuk buradan git seni götürür ceza yazarız' dedi. Ben de 'peki' dedim. Çocuklarda resmi kıyafet falan da yoktu. Korkmadım da. Sonra dolmuşa bindim eve geldim" diye konuşmuştu.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da, "Dün hepimizi üzen görüntülere neden olan M.T.E. Ankara İl Emniyet Md. ekiplerince yakalanıp hakkında işlem başlatıldı. Videoya çektiği İhsan Amcamızı Kaymakamımız ziyaret ederek Bakanımız Sayın @suleymansoylu ile telefonda görüştürdü. Amcamızdan bu münasebetsizlik adına özür diledik” denilmişti.

"Türkiye’nin gündemine oturmuştu… İhsan Amca’nın hayat hikayesi ortaya çıktı" haberi, 25 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Türkiye’nin gündemine oturmuştu… İhsan Amca’nın hayat hikayesi ortaya çıktı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye’nin gündemine oturmuştu… İhsan Amca’nın hayat hikayesi ortaya çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  2. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  3. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  4. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  5. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  6. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  7. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  8. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  9. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  10. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  11. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  12. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  13. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  14. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  15. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  16. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  17. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  18. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  19. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  20. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
Haberleri