Uğur Mumcu’da yaşanan çökme sonrası Kartal Belediyesi teyakkuza geçti

Uğur Mumcu’da yaşanan çökme sonrası Kartal Belediyesi teyakkuza geçti

Uğur Mumcu’da yaşanan çökme sonrası Kartal B... Kartal Uğur Mumcu Mahallesi, Düzey Sokak'ta bulunan Irmak Apartmanı’nın otoparkına ait istinat duvarının çökmesinin ardından ...

Kartal Uğur Mumcu Mahallesi, Düzey Sokak'ta bulunan Irmak Apartmanı’nın otoparkına ait istinat duvarının çökmesinin ardından vakit kaybetmeden belediye ekipleriyle birlikte olay yerine giden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Gökhan Yüksel, olaydan etkilenen vatandaşların Kartal Belediyesi tarafından misafir edileceğini söyledi.

Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı olayda incelemelerde bulunan Kartal Belediyesi personelinden oluşan teknik ve zabıta ekipleri ile polis ve itfaiye ekipleri, 2 binanın da boşaltılmasını sağladı. İstinat duvarı yıkıldığı sırada, otopark içerisinde park halinde bulunan ve çökme sonucu çukura düşen 3 araç ise ekiplerin çalışmaları sonucunda çukurdan çıkartıldı.

Haberi alır almaz olay yerine hızla hareket eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel,  gerekli incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Arkadaşlarımız gerekli incelemeleri yapıyor. Bina sakinlerinin güvenliği için binada bulunan vatandaşlarımızı, arkadaşlarımız tahliye ediyorlar. Teknik personelimiz anbean buranın geoteknik ve statik hesaplarını yapıyor. Herhangi bir kayma devam ederse risk büyüyor demektir. Şu an binanın sıkıntı yaratabileceğine dair gözle görülür bir bilgi yok. Yarım saat, bir saat aralıklarla hem incelemeler yapılacak, hem kayma gerçekleşiyor mu, gerçekleşmiyor mu onu inceleyeceğiz. Buradaki komşularımızı birkaç gün misafir edeceğiz, hem Kartal hem de Büyükşehir Belediyesi olarak. Teknik arkadaşlar görevinin başında." dedi.

En kötü senaryoya göre hareket ettiklerini ifade eden Başkan Gökhan Yüksel, "Şu an için tek binanın duvarında sıkıntı var. Fakat bu kayma devam eder, istemediğimiz bir sonuç gerçekleşirse ön tarafa doğru yıkılma tehlikesini bekleyebiliriz. O yüzden iki binayı da tahliye edeceğiz. Bu bahsettiğim statik ve harita mühendislerinin anbean takip ettiği raporlara göre kayma olup olmadığını gördükten sonra belki buranın alınmasıyla, bir destekle burası kurtulabilir." diye konuştu.

Tahliye edilen 2 binada yaşayan 11 aileden 34 vatandaş ise binalar ile ilgili teknik raporlar hazırlanana kadar Kartal Belediyesi tarafından misafir edilecek. Kartal Belediyesi’ne bağlı ekiplerin binaların çevresindeki çalışmaları ise devam ediyor.

"Uğur Mumcu’da yaşanan çökme sonrası Kartal Belediyesi teyakkuza geçti" haberi, 02 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Uğur Mumcu’da yaşanan çökme sonrası Kartal Belediyesi teyakkuza geçti haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Uğur Mumcu’da yaşanan çökme sonrası Kartal Belediyesi teyakkuza geçti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  2. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  3. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  4. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  5. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  6. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  7. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  8. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  9. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  10. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  11. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  12. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  13. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  14. 14:08 İmamoğlu’ndan ‘torpil’ konuşması: "Akrabam yönetici olduğum yerde kapıdan giremez"
  15. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  16. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  17. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  18. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  19. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  20. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
Yerel Gündem Haberleri