Mezarda bile haça tahammül yok! İki ayrı kentte Hristiyan mezarlarına saldırı

Mezarda bile haça tahammül yok! İki ayrı kentte Hristiyan mezarlarına saldırı

Mezarda bile haça tahammül yok! İki ayrı ken... Ankara ve Trabzon'da Hristiyan mezarlarına yönelik yakın zamanlı saldırı gerçekleşti. Ankara'dakik Ortaköy Mezarlığı'nda 19 mezarlık tahrip edildi.

Ankara ve Trabzon'da Hristiyan mezarlarına yönelik yakın zamanlı saldırı gerçekleşti. Ankara'dakik Ortaköy Mezarlığı'nda 19 mezarlık tahrip edildi. Trabzon'da da Hıristiyan mezarlığına bir saldırı düzenlendi.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, mezarlarda ciddi hasarlar meydana gelirken, mezarlıklara saldıran 16-17 yaşlarındaki beş gencin gözaltına alındığı öğrenildi.

'HANGİ VİCDAN BÖYLE BİR ŞEYİ KABUL EDER?'

Geçen yıl kaybettiği 17 yaşındaki oğlunun mezarının tahrip edildiğini gören Olga Komshdoğan, yaptığı açıklamada, “Hangi vicdan böyle bir şeyi kabul edebilir?” dedi. Oğlunun tahrip edilmiş mezarını ziyaret eden Olga Komshdoğan, şunları söyledi:

- Burada benim de oğlum yatıyor. Geçen sene kaybettim, 17 yaşındaydı. Kendisiyle aynı yaşta çocuklar gelip onun mezarını tahrip edebiliyor. Hangi vicdan bunu kabul edebilir?

- Üstelik oğlumun ve Hıristiyanlara ait diğer mezarların tahrip edilip yıkıldığını bizden saklıyorlar. Bir mermerci aracılığıyla bunu öğrenebiliyoruz. İçim ağlıyor.

- Benim oğlum yaşasaydı böyle bir şey yapmazdı. Daha önce de yapmışlar ve kimse yakalanmamıştı. Yapanların mutlaka cezalandırılmasını istiyorum. Biz de maddi ve manevi tazminat davası açacağız.

TRABZON'DA DA SALDIRI

Hristiyanhaber’in haberine göre ise, Trabzon’daki Santa Maria Katolik Kilisesi’nin mezarlığında da Ankara'daki benzer bir saldırı yaşandı.

Santa Maria Katolik Kilisesi cemaatinden Zehra Çolak, 17 Ocak’ta yaşamını yitirdi. 18 Ocak’ta da kilisede düzenlenen dini törenin ardından kilisenin 500 metre kadar yukarısında yer alan Aya Filbo (Arafilboyu) mahallesinde bulunan kilisenin mezarlığına defnedildi. Mezarın başına da geçici olarak tahta haç yerleştirildi. Defin törenine katılanlardan edinilen bilgiye göre de defin sırasından küçük bir grup tekbir getirerek defin törenini sabote etmeye ve provakasyon yaratmaya çalıştı.

Eşinin mezarını en son 10 gün önce 4 Şubat’ta ziyaret eden Veysel Çolak, 14 Şubat günü tekrar ziyaret ettiğinde şok edici bir gercekle karşılaştı. Eşinin mezarına giden Çolak, geçici olarak yerleştirilen haçın yerinde olmadığını gördü. Mezarın etrafını araştıran Veysel Çolak, tahta haçın söküldükten sonra kırılarak mezarın yakınında yakıldığını gördü.

Durumu Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nü arayarak bildiren Çolak’in ifadesini alan polisler mezarın ve yakılan haçın görüntülerini çekerek soruşturma başlattı.

Eşinin mezarı kazılırken de haçın çalınmaya çalışıldığı, mezarlığa gelen yüzünü kapatan ve köpekle giren bir kişinin haçı çalmaya çalıştığı, mezarlıkta oynayan çocukların tepkisi üzerine çocuklara köpeğini saldırarak kaçtığı öğrenildi. Trabzon Emniyet Müdürlüğü olayın faillerinin yakalanması için soruşturma başlatılırken, Veysel Çolak’ın davacı olması üzerine de savcılık olayı mahkemeye taşıyacak.

"Mezarda bile haça tahammül yok! İki ayrı kentte Hristiyan mezarlarına saldırı" haberi, 15 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Mezarda bile haça tahammül yok! İki ayrı kentte Hristiyan mezarlarına saldırı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mezarda bile haça tahammül yok! İki ayrı kentte Hristiyan mezarlarına saldırı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Haberleri