Uzmanlar unutkanlığa iyi gelen yiyecekleri sıraladı

Uzmanlar unutkanlığa iyi gelen yiyecekleri sıraladı

Uzmanlar unutkanlığa iyi gelen yiyecekleri s... Birçok farklı nedeni olan unutkanlığın önce hayatımızdaki hangi durumlar nedeniyle oluştuğunu öğrenecek, sonrasında da beslenme düzenimize

Birçok farklı nedeni olan unutkanlığın önce hayatımızdaki hangi durumlar nedeniyle oluştuğunu öğrenecek, sonrasında da beslenme düzenimize birbirinden lezzetli ve faydalı yiyecekleri ilave ederek hafızalarımızı güçlendirebilirsiniz. Üstelik birazdan öğreneceğiniz, unutkanlığa iyi gelen besinler, sadece hafızanızı güçlendirmekle de kalmayacak konsantrasyonunuzun da artmasını sağlayacak.

Tabii siz yine de unutkanlığınızın farklı hastalıkların bir belirtisi olarak oluştuğunu düşünüyorsanız, bu konuda içinizde ufak da olsa bir şüphe varsa öncesinde mutlaka doktorunuza danışın ve onun gerekli gördüğü tüm ölçümleri yaptırdıktan sonra yine doktorunuzun önerileri doğrultusunda hareket edin.

Unutmayın ki besinler tek başına asla kesin bir tedavi malzemesi değildir, ancak ve ancak tedavi sürecinde destekleyici etkiler gösterebilirler.

Unutkanlık neden olur?

Unutkanlığa ne iyi gelir kısmına geçmeden önce yaşadığınız unutkanlığın ya da hafıza zayıflığının nedenlerini öğrenmelisiniz. Birçok sebep nedeniyle oluşabilecek unutkanlığın en temel sebeplerini şöyle sıralayabiliriz:

Tiroid bezinde meydana gelen rahatsızlıklar

Yetersiz ve düzensiz beslenme

Kötü beslenmeye bağlı oluşan vitamin, mineral eksikliği

Metabolik bozukluklar

Depresyon ve stres

Strese bağlı uykusuzluk problemi ve yorgunluk

Bağışıklık sisteminin zayıflaması

Hamilelik

İlerleyen yaş

Kafa travmaları, beyin tümörleri

Unutkanlığa ne iyi gelir?

Eğer unutkanlığınız son zamanlarda kendini göstermeye başladıysa ve bunun beslenmenizdeki yetersizlikler nedeniyle olduğunu düşünüyorsanız ya da hafızanızın daha güçlü olmasını istiyorsanız aşağıdaki besinleri günlük beslenme programlarınızın içine dahil ederek vücudunuzdaki vitamin ve mineral eksikliğini giderebilir ve unutkanlığın önüne geçebilirsiniz.

Unutkanlığa iyi gelen besinler

Balık çeşitleri

Unutkanlığın en temel sebeplerinden biri vücudumuzdaki Omega 3 eksikliği. İşte bu yaygın problemin çözümü de omega 3 bakımından zengin yiyeceklerin başında gelen balıklardan geçiyor. Özellikle somon, sardalya, ton balığı ve uskumruda bol miktarda omega 3 bulunuyor, bizden söylemesi.

Ceviz

Biz ceviz dedik ama aslında ceviz ve fındık başta olmak üzere birçok kuru yemiş, içeriğindeki Omega 3 yağ asitleri sayesinde unutkanlığın önüne geçiyor ve hafızayı güçlendiriyor. Bu nedenle günde 1 avucu geçmeyecek şekilde ceviz, fındık gibi kuru yemişler yemeyi ihmal etmemeniz gerekiyor.

Bitter çikolata

Bitter çikolata doğru miktarda tüketildiğinde vücudumuza oldukça faydalı besinlerden biri haline dönüşüyor, bunu artık bilmeyen kalmadı bizce. İşte bitter çikolatanın o güzel etkilerinden biri de hafızalarımızı güçlendirebilmesi aslında. İçindeki polifenoller sayesinde beynin sağlıkla çalışmasına destek olan bitter çikolatayı, eğer herhangi bir hastalığınız ya da alerjiniz yoksa günde birkaç küçük kare olacak şekilde tüketerek hafızanızı güçlendirebilirsiniz.

Domates

Unutkanlığı önlemek ve hafızayı güçlendirmek için antioksidan özellikleri kuvvetli yiyecekler tüketmek oldukça önemli. Çünkü bu sayede kan dolaşımı düzenleniyor, vücut dışarıdan gelebilecek her türlü yabancı maddeye karşı korunuyor ve beyin sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam ediyor. İşte domates de içindeki likopen isimli madde sayesinde en güçlü antioksidan özellikleri taşıyan besinlerden biri. Bu nedenle hafızanızı güçlendirmek için taze ve bulabildiğiniz en doğal domatesleri bol bol tüketmeniz işe yarayacaktır.

Ispanak

Ispanak hem içindeki C vitamini, hem folik asit, hem de mineraller sayesinde beynin sağlıkla çalışmasına destek olan en önemli besinlerden. Ancak baştan uyaralım onu pişirip bir yemek olarak tüketmek yerine yapraklarını güzelce yıkayıp salata yaparak tüketmeniz bu etkilerinden daha doğru bir şekilde yararlanmanızı sağlayacaktır.

Nar veya nar suyu

Nar ve nar suyu güçlü antioksidan özellikleri bulunan besinler olduğundan vücudumuzu serbest radikallere karşı koruyor, başka bir deyişle vücudumuza giren yabancı maddeleri çabucak vücuttan uzaklaştırıyor. Bu da hafızamızı zayıflatmaya ve unutkanlığa neden olacak kötü durumların önüne geçtiği anlamına geliyor.

Kan dolaşımının düzenli ve sağlıklı bir şekilde devam etmesine olanak sağlaması da beynin fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde yerine getirmesini sağlıyor tabii. Sözün kısası bol bol nar suyu içerek ya da narı doğrudan yiyerek hafızanızı güçlendirmeniz mümkün.

Tarçın

Artık bilmeyen kalmadı ama ondan da söz etmeden bu listeyi bitirmek olmaz. Tarçın, sadece kokusuyla bile hafızayı güçlendirmeyi başaran mucize besinlerde biri. Yapılan birçok araştırma sonucu tarçın kokusunun beynin çalışmasını olumlu yönde etkilediği, zihni rahatlatıp konsantrasyonu artırdığı kabul ediliyor. Bunun yanında içinde birçok mineral bulunduğundan tüketilmesi de oldukça önemli. Dilerseniz yediklerinizin üzerine toz tarçın serperek dilerseniz çubuk tarçınları demleyip nefis bir tarçın çayı hazırlayarak bu özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

Kaynak:yemek.com

"Uzmanlar unutkanlığa iyi gelen yiyecekleri sıraladı" haberi, 09 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Sağlık kategorisi altında bulunan Uzmanlar unutkanlığa iyi gelen yiyecekleri sıraladı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Uzmanlar unutkanlığa iyi gelen yiyecekleri sıraladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  3. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  4. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  5. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  6. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  7. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  8. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  9. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  10. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  11. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  12. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  13. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  14. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  15. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  16. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  17. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  18. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  19. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  20. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
Sağlık Haberleri