Valilikten Arapça tabela bulunan iş yerlerine ilişkin açıklama: Süre verildi

Valilikten Arapça tabela bulunan iş yerlerine ilişkin açıklama: Süre verildi

Valilikten Arapça tabela bulunan iş yerlerin... İstanbul Valiliği, Arapça tabela bulunan iş yerlerine yönelik ziyaret, uyarı ve bilgilendirmelere devam edileceğini bildirdi. İstanbul Valiliği, Fatih...

İstanbul Valiliği, Arapça tabela bulunan iş yerlerine yönelik ziyaret, uyarı ve bilgilendirmelere devam edileceğini bildirdi. İstanbul Valiliği, Fatih, Zeytinburnu ve Bayrampaşa'da Arapça tabela bulunan iş yerlerinin denetimiyle ilgili açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda İstanbul Valiliği koordinasyonunda, Arapça işyeri tabelalarının, mevzuat ve yetkili merci kararları doğrultusunda Türkçe tabela standartlarına uyumunun sağlanması konusundaki çalışmalar 15 Haziran 2019 tarihinde başlatılmıştır. Faaliyet, Valiliğimiz koordinesi ve desteğiyle İl Emniyet Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, 39 ilçe Kaymakamlığımız ve belediyelerimiz eliyle yürütülecek olup, pilot uygulama Fatih, Zeytinburnu ve Bayrampaşa ilçelerini kapsayacak şekilde devam etmektedir" denildi.

730 İŞ YERİ DENETLENDİ! YÜZDE 75'LİK KISMI TÜRKÇE OLMA ŞARTI İÇİN SÜRE VERİLDİ

15 Haziran ile 1 Temmuz arasında tabelası ilgili mevzuat ve yetkili merci kararına uygun olmayan 730 iş yerinin ziyaret edildiği belirtilirken, işyeri sahiplerine, tabela içeriğinin en az yüzde 75'lik kısmının Türkçe, yüzde 25'lik kısmının Arapça olmak üzere düzenlenmesi hususunda süre verildiği kaydedildi. Valiliğin açıklamasında,

"Zeytinburnu ilçemizde yapılan denetimler sonucunda standartlara uygun olmayan 98, Bayrampaşa ilçemizde 38 işletme tespit edilmiş olup, bu işyeri tabelalarının mevzuata uyumunun sağlanması için çalışmalar devam etmektedir. Fatih Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından Kentsel Tasarım Projesi kapsamında cephe ve tabela modelleme çalışması başlatılmış, tabelaların ilan ve reklam standartlarına uygun hale getirilmesi için ziyaret, uyarı ve bilgilendirmelere devam edilmektedir" ifadeleri yer aldı.

"TABELALARIN UYGUN HALE GETİRİLMESİ SAĞLANACAKTIR"

Öte yandan açıklamada,

"Bakanlığımızın bu minvalde vermiş olduğu talimatları gereğince, Valiliğimiz koordinasyonunda işyeri tabelalarının ilan ve reklam standartlarına uygunluğu, görevlendirilen kurumlar, 39 ilçe Kaymakamlığımız ve Belediyelerimiz ekipleri tarafından sürekli olarak denetlenecek, standartlara uygun olmayan tabelaların uygun hale getirilmesi sağlanacaktır. Yetkili denetim mercilerinin ikaz ve bilgilendirmeleri sonrasında tabelasını hızla standartlara uygun hale getiren işyeri sahiplerine özellikle teşekkür ediyor; ziyaret, bilgilendirme, makul süre verilerek ikaz edilmelerine rağmen ilan ve reklam standartlarına uygun olmayan tabela kullanan iş yeri sahiplerine gerekli yasal müeyyidelerin uygulanacağını üzülerek bildiriyoruz" denildi.

"Valilikten Arapça tabela bulunan iş yerlerine ilişkin açıklama: Süre verildi" haberi, 03 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Valilikten Arapça tabela bulunan iş yerlerine ilişkin açıklama: Süre verildi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Valilikten Arapça tabela bulunan iş yerlerine ilişkin açıklama: Süre verildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  2. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  3. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
  4. 19:09 Borsa günü gerileyerek kapattı
  5. 19:09 Fatih Terim'in Panathinaikos'u: Yunanistan'da Çifte Kupa Hedefi!
  6. 19:06 24 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  7. 19:03 Borrell: Gazze'deki İsrail Saldırılarına Sert Tepki
  8. 18:54 Samsun'da Deniz Somonu: Lezzet ve Ekonomi Bir Arada!
  9. 18:50 Erdoğan, 23 Nisan'daki TBMM Oturumu Yerine İsmailağa Cemaati Liderinin Cenazesine Katıldı
  10. 18:46 Galatasaray'da şampiyonluk için kritik son 5 hafta başladı!
  11. 18:46 İngiltere, savunma bütçesini artırmayı planlıyor
  12. 18:45 Ev Yapımı Parmak Tatlısı: Geleneksel Lezzetin Sırrı!
  13. 18:15 Yeni Araştırma: Şarkı Sözleri Daha Öfkeli ve Tekrarlı Hale Mi Geliyor?
  14. 18:11 ABD'de Yeni Konut Satışları Mart Ayında Güçlü Büyüme Kaydetti, Fiyatlar Hafif Geriledi
  15. 18:10 Filistin'e destek veren bir milletvekiline 'terör' suçlaması yapıldı
  16. 18:08 Yaşlı Nüfus Hızla Artıyor: TÜİK'in Son Verileri
  17. 18:07 iflas dalgası devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi daha iflasını açıkladı!
  18. 18:01 Antony Blinken: İnsan Hakları Raporu'nda Öne Çıkanlar ve Tartışmalar
  19. 17:58 Ekonomist: TCMB Faizinde Değişiklik Beklenmiyor, Borsada 10 Bin Puan Hedefi Konuşuluyor
  20. 17:51 B1 sınıfı ehliyet nedir?
Haberleri