Veterineri tıp fakültesine başhekim yaptılar!

Veterineri tıp fakültesine başhekim yaptılar!

Veterineri tıp fakültesine başhekim yaptılar! Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin 3 yıllık başhekimi Yakup Baykuş izne çıkınca, veteriner hekim Muhammet Bora Uzuner

Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin 3 yıllık başhekimi Yakup Baykuş izne çıkınca, veteriner hekim Muhammet Bora Uzuner başhekim vekili olarak atandı. CHP Kars eski İl Başkanlığı görevinde bulunmuş ve eski Milletvekili Çetin Bilgir skandal olayı Türkiye gündemine getirdi.

CHP Kars eski İl Başkanlığı görevinde bulunmuş ve eski Milletvekili Çetin Bilgir, Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 3 yıllık başhekimi Yakup Baykuş izne çıkınca, Konya Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi mezunu veteriner hekim Muhammet Bora Uzuner'in başhekim vekili olarak atandığını ortaya çıkardı.

Muhammet Bora Uzuner

KRT WEB'de yer alan habere göre, günlerdir sesini sosyal medyada duyurmaya çalışan Bilgir'e Karslılar da destek verdi ve Kafkas Üniversitesi TIP Fakültesi Rektörlüğü konu ile ilgili bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Hastaneden yapılan açıklama ile de skandal olay doğrulanmış oldu.

'TAM ANLAMIYLA HADSİZLİKTİR'

Sosyal medya hesabından olayı anlatan Bilgir, "Atamanın yanlış olan yanı, insan sağlığı konusunda birçok yetkin uzmanın olduğu böyle bir birimde “hayvan sağlığı” uzmanının görevlendirilmiş olmasıdır. Yöneticilerin “kendinden” olsun anlayışı ile Kars halkıyla ve hepimizle; umursamaz ve alay eden tavırları tam anlamıyla hadsizliktir" ifadelerini kullandı.

'ATAMANIN ALTINDA 'PİS KOKULARIN' VAR OLDUĞU DA SÖYLENMEKTE'

Bilgir açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

Tüm Türkiye bir anda bu olayı duydu ve rezillik oluştu.

Bu olayın sadece atamayla sınırlı olmadığı atamanın altında “pis kokuların” var olduğu da söylenmekte.

Önemli olan kamuoyunun duyarlı davranmış olmasıdır. Yöneticiler “eli ağaçsız,itsiz köyde” dolaşamayacaklarını gördüler.

Bu iyi bir kazanımdır.

REKTÖRLÜKTEN AÇIKLAMA

KAÜ Rektörlüğü, dolambaçlı cümlelerle Muhammet Bora'nın doktorasından dem vurdu, Bora'nın veteriner hekim olduğu konusuna hiç girmedi, soruları ve iddiayı cevapsız bıraktı.

İşte yapılan o açıklama:

"Kafkas Üniversitesi’nden Kamuoyu Bilgilendirmesi

Son günlerde hastanemiz başhekimliğine veteriner hekimin atandığı ile ilgili sosyal medyada yanlış ve maksadını aşan haberler yayımlanmaktadır. Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği yaklaşık 3 yıldır Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’ndan Dr.Öğr.Üyesi Yakup Baykuş (Başhekim), Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’ndan Dr.Öğr.Üyesi Rulin DENİZ ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Dr.Öğr.Üyesi Sefer ÜSTEBAY tarafınca yürütülmektedir. Yakın zamanda hastanemiz Başhekimliği Yardımcılığına temel tıp bölümlerini temsilen Hacettepe Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalında doktorasını yapmış ve daha öncede Tıp Fakültemiz dekan yardımcılığı görevini başarıyla tamamlamış olan ve yine Tıp Fakültemiz bünyesinde yapılan sempozyumlarda organizatör olarak görev almış olan Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz atanmıştır.

Bilindiği üzere üniversitelerde Tıp Fakültesi ve Hastaneler birbirinden ayrılamaz bütünün birer parçalarıdır. Tıp Fakültemiz Temel Tıp Bölümlerini temsilen tamamen iyi niyetle yapılan bu atamanın art niyetli kullanılması üzüntü verici olup, bu durum Hastanemizi, Tıp Fakültemizi, Üniversitemizi karalamaktan öteye geçmemektedir. Çok kısa bir zamanda hizmete açılmasını planladığımız bölümlerle sağlık hizmet sunumu kapasitemizi artırarak bölge halkımızın il dışındaki başka sağlık tesislerine gitmelerinin önüne geçmeye çalıştığımız bu dönemde bu tür haberlerin servis edilmesi üzüntü vericidir. Kaynağı araştırılmadan, doğrulatılmadan, hangi amaçla yapıldığı açıkça bilinen bu karalamanın takipçisi olacağımızı, gereği halinde sebepleriyle komuoyuna paylaşım yapacağımızı tüm kanuni haklarımız saklı kalmak üzere bildiririz. Kamuoyu’na saygıyla duyurulur.”

Bilgir Rektörlük'ten yapılan bu açıklamadan sonra 'Bildiri üzerine eleştiriler' başlığı ile şu soruları dile getirdi:

1- ANLAŞILAN O Kİ, VETERİNER HEKİMİN BAŞHEKİM YARDIMCISI OLDUĞU DOĞRULANIYOR.

2- ŞU SIRADA, BAŞHEKİM VE 2 YARDIMCISI İZİNLİ, BAŞHEKİMLİĞE BAKAN ŞAHSIN SÖZÜ EDİLEN VETERİNER HOCA OLDUĞU BELLİ,

3- “TÜM KANUNİ HAKLAR” DEMEKLE KASTETTİĞİNİZ NEDİR? TEHDİT Mİ, SUSTURMAK MI İSTEMEKTESİNİZ?

4- (KİŞİSEL SAİKLERLE ORTAYA ÇIKARILMIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ) BU ATAMANIN HALEN DOĞRU OLDUĞUNA İNANIYORSUNUZ BELLİ Kİ...! ÇOĞUNUZ KARSLISINIZ, BUNCA TEPKİ SİZİ NEDEN RAHATSIZ ETMİYOR?

5- YENİ AÇILACAK BÖLÜMLER ELBETKİ BİZİ MUTLU EDER; ERZURUM YOLLARINDA ÖLMEKTEN KURTULURUZ, AÇILACAK FALÜLTELER HANGİLERİDİR, AÇIKLARSANIZ YİNE BİR KARSLI OLARAK MUTLU OLACAĞIZ.

ORADA NELER OLUYOR?

krttv.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Cihan Güner de Twitter hesabından 'Orada neler oluyor?' diye sorarak şu paylaşımları yaptı:

Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 3 yıllık başhekimi Yakup Baykuş izne çıkınca, Muhammet Bora Başhekim vekili olarak görevlendirildi. Buraya kadar her şey normal... Normal olmayan ise, Muhammet Bora'nın veteriner hekim olmasıydı.

Sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla seslerini duyurmaya çalışan Karslılar, bu atamanın öncelikle akademik kadroya, sonra da kendilerine saygısızlık olduğunu dile getirdiler, günlerce açıklama beklediler.

İddialar karşısında bugün bir açıklama yapmak zorunda kalan KAÜ Rektörlüğü, dolambaçlı cümlelerle Muhammet Bora'nın doktorasından dem vurdu, Bora'nın veteriner hekim olduğu konusuna hiç girmedi, soruları ve iddiayı cevapsız bıraktı.

Hemen söyleyeyim; KAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne Başhekim Vekili olarak atanmış Muhammet Bora, Konya Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi mezunu. Doktorası, rektörlüğün iddiasındaki gibi olabilir ama bu hekimin mezunu olduğu fakülteyi değiştirmez.

"Veterineri tıp fakültesine başhekim yaptılar!" haberi, 25 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Veterineri tıp fakültesine başhekim yaptılar! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Veterineri tıp fakültesine başhekim yaptılar! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  2. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  3. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  4. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  5. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  6. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  7. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  8. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  9. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  10. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  11. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  12. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  13. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  14. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  15. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  16. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  17. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  18. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  19. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  20. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
Politika Haberleri