Vücudun savunma mekanizması: Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler!

Vücudun savunma mekanizması: Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler!

Vücudun savunma mekanizması: Bağışıklık sist... Bağışıklık sistemi, organizmayı çoğu hastalığa karşı koruyan tüm biyolojik yapı ve süreç sistemlerinden oluşur.

Bağışıklık sistemi, organizmayı çoğu hastalığa karşı koruyan tüm biyolojik yapı ve süreç sistemlerinden oluşur. Bağışıklık sistemi organizmanın vücudu için bir savunma sistemi gibidir; birçok farklı ajanın varlığını tespit eder ve bir kalkan gibi hareket eder.

Zayıf bağışıklık sistemine yol açan olası nedenler

Bağışıklık sistemimiz bizim sağlıklı kalmamızı sağlar; bizi korur. Eğer bir insan sık hastalanıyorsa, bu durum onun bağışıklık sisteminin zayıf olduğuna işaret eder; dolayısıyla sistemin güçlendirilmesi gerekir. Çevremizde zayıf bir bağışıklık sistemi nedeniyle mevsim değişimlerinde grip ve soğuk algınlığına yakalanan birçok insan vardır.

Susuz kalmak zayıf bir bağışıklık sisteminin başlıca nedenlerinden biri olabilir. Evet, vücudumuz düzenli aralıklarla toksinleri dışarı atmalıdır ve bunu yapabilmek için sıvıya gereksinim duyar, bunu yapamaması hastalıklara yol açar. Dolayısıyla bağışıklık sistemini güçlendirmek için bol miktarda su içilmelidir. Burada, bazılarımız çay ve kahvenin vücudun su ihtiyacını karşılamak için gerekli olan sıvılardan olmadığını anlamakta zorlanabilir. Aksine araştırmalar kahvenin vücudun susuz kalmasına neden olduğunu ortaya koymuştur. Yani kahve içtiğimiz günlerde daha fazla su içmemiz gerekir. Evet, eğer sade su içmek istemiyorsanız, her zaman taze meyve sularını tercih edebilir ve suyunuzun içine limon sıkabilirsiniz.

Bağışıklık sisteminizin güce ihtiyacı olduğunu nasıl anlarsınız?

Vücudun beyne neye ihtiyacı olduğunu söylediği birkaç belirti olabilir. Örneğin: Eğer bir insan sağlıksız bir yaşam sürüyor; sigara içiyor ve alkol kullanıyorsa (alkol susuz bırakan bir ajandır) aşikar olarak kişinin yapması gereken bu alışkanlıklarını hemen durdurmasıdır. Diğer belirtiler aşırı kilo, kirli su içmek ya da kişisel hijyene önem vermemek, stres vb. olarak sırlanabilir.

Eğer sürekli hasta oluyor ve her zaman burun akıntısı ya da ateşle mücadele ediyorsanız, bağışıklık sisteminize dikkat etmeniz gerekir. Aldığımız besinler ve yaşadığımız çevre bağışıklık sistemimizin durumunun başlıca belirleyicileridir.

Bağışıklık sisteminizi nasıl güçlendirebilirsiniz?

Aşağıda listelenen 9 gıdayı beslenmenize dahil ederek daha güçlü bağışıklık sistemine sahip olabilirsiniz:

Keten Tohumu:

En iyi bitkisel Omega 3 kaynağı olarak bilinen keten tohumu anti-oksidandır. Serbest radikallerin yol açtığı hasarı azaltarak bağışıklığınızı güçlendirir. Bir araştırma günde bir kaşık keten tohumu yağı içen çocukların, içmeyen akranlarına kıyasla daha az solunum yolu iltihabına yakalandığını göstermiştir.

Hindistan Cevizi:

Hindistan cevizi metabolizmayı hızlandırarak kilo vermenin yolunu açar. Araştırmalar hindistan cevizi yağında defne asidi bulunduğunu göstermiştir. Defne asidi tükürük ile temas ettiğinde monolorine (monolaurin) dönüşür. Anne sütünde de bulunan monolorin bağışıklık sistemi için oldukça faydalıdır.

Tatlı Patates:

Virüs ve bakterilere karşı kalkan oluşturabilmek için A vitamininden zengin bir besin örn: tatlı patates beslenmenize dahil edilmelidir. Cildimizin kirli maddeler içeren havayla ilk temas eden hücre olduğunu düşündüğümüzde cildi koruyan bir besin oldukça önemlidir. Tatlı patates cildi sağlıklı ve güçlü tutar. Taze tatlı patatesten kendinize nefis çiğ vegan noodle hazırlayabilirsiniz.

Mantar:

Mantarlar protein, lif, B ve C vitaminleri, kalsiyum ve mineraller içerdiklerinden bağışıklık sistemi için güç kaynağıdırlar. Ayrıca vücudu enfeksiyonlara karşı koruyan beyaz kan hücrelerinin üretimini de artırırlar.

Çay (Siyah, Yeşil, Hint fesleğeni):

Siyah ve yeşil çayda bulunan amino asit bağışıklık sistemini güçlendirmekten sorumludur. Virüslerle mücadelede yardımcıdır.Yeşil çay antioksidan C ve E vitaminlerine göre daha yararlıdır. Hint fesleğeni ayurveda tıpta sıkça kullanılan fesleğen bitkisinden gelir ve sağlık için çok faydalıdır.

Yaban Mersini: Kanser dahil birçok sağlık sorununu önlemede yardımcı olduğu bilinen yaban mersininin zengin bir besleyeci değeri var. Diğer meyvelere kıyasla yaban mersininin antioksidan kapasitesi daha yüksek. Şeker içeriği ise daha düşük olduğundan bağışıklık sistemine ciddi ölçüde güç kazandırabilir.

Karanfil ve Zerdeçal:

Zerdeçal iyileştirici özelliğiyle bilinir ve sıklıkla daha hızlı iyileşmesi için yaralar üstüne uygulanır. Antioksidan içeriğinden dolayı, aynı zamanda kanser karşıtı bir ajan olarak da kullanılabilir. Karanfil de öksürük ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur. Ayrıca, diş ve boğaz ağrılarına da iyi gelir.

Karnıbahar:

Yüksek antioksidan içeriği ile karnıbahar bağışıklık sisteminizi güçlendirerek tüm vücut işleyişini iyileştirir. Aynı zamanda içeriğinde kolin ve glutatyon bulunduğundan her türlü hastalığı uzak tutar ve sindirim sistemi sağlığını korumaya da yardımcı olur.

Greyfurt:

C Vitamininden zengin greyfurt, soğuk algınlığı, grip ve diğer benzer sorunlara karşı savaşmak için mükemmeldir. Aynı zamanda güçlü bir bağışıklık sistemi için vücudun ihtiyaç duyduğu diğer besinlere de sahiptir.

Hastalıkları önlemenin onları tedavi etmekten daha kolay olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle bağışıklık sisteminizi güçlü tutmanız büyük önem taşır. Hastalanmadan önce sizi koruyan kalkanınızı güçlendirmelisiniz.

"Vücudun savunma mekanizması: Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler!" haberi, 02 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Vücudun savunma mekanizması: Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Vücudun savunma mekanizması: Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  2. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  3. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  4. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  5. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  6. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  7. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  8. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  9. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  10. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  11. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  12. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  13. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  14. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  15. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  16. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  17. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  18. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  19. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  20. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
Yaşam Haberleri