Xiaomi Mi 9T 'ye yakından bakıyoruz

Xiaomi Mi 9T 'ye yakından bakıyoruz

Xiaomi Mi 9T 'ye yakından bakıyoruz Xiaomi’nin kısa süre önce görücüye çıkardığı yeni akıllı telefon modeli Xiaomi Mi 9T , büyük ekranı ve toplamda 4 kamerasıyla dikkat çekiyor.

Xiaomi’nin kısa süre önce görücüye çıkardığı yeni akıllı telefon modeli Xiaomi Mi 9T , büyük ekranı ve toplamda 4 kamerasıyla dikkat çekiyor.

Xiaomi Mi 9T , 8.8mm kalınlıkta ve 191 gram ağırlıkta. Ürünün yanlardan kıvrımlı, tek elde tutuşu kolay, göze hoş gelen bir tasarımı var. Cihazın ön tarafında fiziksel bir tuş yer almadığı gibi, selfie kamerası da ekranın altına gizlenmiş ve pop-up mekanizmayla karşımıza geliyor. Cihazın arka tarafında ise 3 kamera var ve bunlar neredeyse çıkıntısız tasarlanmış. Tabii bu parlak görünümün can sıkan tarafı da var, ki o da bir süre sonra kir ve parmak izi tutuyor oluşu.

Mi 9T’nin 6.39 inç değerde Amoled ekranı var. FHD+ çözünürlük sunan bu ekran, iç ve dış mekan kullanımlarına uygun parlaklık değerlerini sunabiliyor. Düşük ışıklı ortamlarda, daha rahat okuma yapabilmeniz için gözlerinizi yormayan modu da mevcut.

Üründe hem yüz tanıma sistemi hem de parmak izi okuyucu sensör var. Parmak izi okuyucu sensör, ekrana yedirilmiş ve genel olarak iyi çalışıyor. Yüz tanıma sistemi için de pop-up selfie kamera devreye giriyor. Tabii kameranın açılış sürecini de göz önüne alırsak, yüz tanıma sistemi iyi, ama biraz yavaş çalışıyor.

Snapdragon 730 çipsetinin bulunduğu ürün, 6GB RAM ve 64GB dahili depolamayla geliyor. Android 9 işletim sistemi ve sade bir arayüzü bulunan telefon, Google Play Store’daki pek çok oyun ve uygulamayı rahatlıkla çalıştırabiliyor. Ayrıca, büyük ekran sayesinde aynı anda iki uygulama kullanabilirsiniz. Örneğin, ekranın bir kısmında mesajlaşırken diğer kısmında da video izleyebilirsiniz.

Mi 9T’nin arka tarafında 3 kamera var. Ana kamera olarak Sony sensör kullanılarak hazırlanan 48MP’lik kamerayı görüyoruz. Ek olarak 13+8MP’lik kamera ikisi var. Böylece ister 2X optik zoom, isterseniz de 10X dijital zoom yaparak çekimler gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca, ultra geniş açılı çekim sayesinde pek çok detayı tek seferde elde etmeniz mümkün.

Video tarafına geldiğimizde, arka kameranın 4K 30FPS ve 1080p 60FPS gibi seçenekler var. Tabii hızlı ve ağır çekim seçenekleriniz de var. Ön tarafa baktığımızda ise, 20MP’lik pop-up kamera ile 1080p 30 FPS videolar çekebilirsiniz. İki kameranın da özellikle fotoğraf çekim kalitesini beğendiğimizi söylemeliyiz.

Telefon, 18w hızlı şarj değeri bulunan 4000mAh pille geliyor ve bu da tek şarj ile bir günü rahatlıkla çıkarabileceğiniz anlamına geliyor. Güç tasarruf modunu kullandığınız takdirde ikinci günü görmeniz de zor değil.

Samsung Galaxy S10 5G kaç adet sattı?

"Xiaomi Mi 9T 'ye yakından bakıyoruz" haberi, 26 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Xiaomi Mi 9T 'ye yakından bakıyoruz haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Xiaomi Mi 9T 'ye yakından bakıyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:20 Erkan Baş: Gökhan Zan, arkadaşlarımıza ‘Kendi geleceğimi düşünmem gerekir’ demiş
  2. 08:14 Aziz Yıldırım: Devlet 2015’te yaşanan kurşunlanma olayını çözmezse bu olaylar yaşanır
  3. 08:10 İsmail Saymaz: Gökhan, ‘Zan’ altında
  4. 08:07 Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler
  5. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı
  6. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  7. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  8. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  9. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  10. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  11. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  12. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  13. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  14. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  15. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  16. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  17. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  18. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  19. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  20. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
Teknoloji Haberleri