Yabancı dil Almanya'da oyunlarla öğretiliyor

Yabancı dil Almanya'da oyunlarla öğretiliyor

Yabancı dil Almanya'da oyunlarla öğretiliyor Almanya'nın Ahlen şehrindeki en büyük ve aktif sosyal kurumlardan biri olan Innosozial adlı kuruluş bu yıl da bir ''Dil Kampı'' kurdu. 23 Ağustosa

Almanya'nın Ahlen şehrindeki en büyük ve aktif sosyal kurumlardan biri olan Innosozial adlı kuruluş bu yıl da bir ''Dil Kampı'' kurdu. 23 Ağustosa kadar sürecek dil kampında Ahlen‘deki ilkokul çağındaki 40 çocuğa tiyatro oyunları eşliğinde, doğayı tanıtarak dil öğretiliyor.

Mehmet Tanlı / ABC

Dil kampına katılan öğrencilerin arkadaşları farklı yerlerde tatillerini geçirirken bu 40 kişilik öğrenci grubu doğayla iç içe, tiyatro oyunlarıyla Almanca öğreniyorlar. Her gün 2 saat ders verilen ''Dil Kampını'' düzenleyen kurumun sorumlusu Burkhard Lensing ‚ ''Dil Kampını okula alternatif bir sistem olarak görmüyoruz, bilakis bir tatil programı olarak kabul edilmeli.'' diyor.

Ahlen'de eski Paul Gerhard Okulu'nun ek binasında gerçekleştirilen ''Dil Kampında'' 2 tiyatro pedagogu, 2 öğretmen toplam 5 yardımcı eğitmen görev alıyor. Dil Kampının müdürü Ergül Aydemir, 6-12 yaş grubunda olan çocukların büyük bir kısmının Türkiye'li olmakla birlikte, Rusya, Suriye ve Fas gibi ülkelerden çocukların olduğunu ifade etti. Yine Kamp'ta yabancı çocuklara dil öğreten Bielefeld Üniversitesi'nde öğretmenlik bölümünde öğrenime başlayacak olan 19 yaşındaki Julius Rubbert ise ''Kız ve erkek çocukların eşit dağılımla yer aldığı bu Dil Kampı'nın bir parçası olmaktan mutlu'' olduğunu ifade etti.

Rubbert : ''Burada yaptığım benim için bir staj fakat bu projede yer almakla aynı zamanda şimdiden ders veren bir öğretmenin yaşadığı heyecanı hissediyorum.'' dedi.

Dil, sosyal uyumun da anahtarıdır

Öğleden önce dil dersi gören, birlikte yenilen öğle yemeği sonrası kampın sonunda sahneye koyacakları oyun olan ''Radau im Wald'ı doğayla iç içe bir atmosferde prova eden çocuklar, geri kalan zamanda ise yardımcı eğitmenler gözetiminde gönüllerince oynuyor, eğleniyorlar.

Bu yıl da Ahlen'deki Dil Kampı'nı ziyarete gelen Ahlen Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger kendi eliyle Dil kampı'ndaki çocuklara dondurma dağıttı, bu örnek çalışmayı gerçekleştirdikleri için sorumlu ve yetkililere teşekkür etti.

Almanya'da göçmen ailelerin çocuklarının, okulda başarılı olabilmeleri, üniversite eğitimlerinde sorun yaşamamaları, meslek kurslarına gidebilmeleri, iş hayatlarında başarılı olabilmeleri için anadillerini unutmadan mutlaka Almanca'yı iyi öğrenmeleri gerekiyor. Almanca, topluma sosyal uyum sağlamada da kilit rol oynamaktadır. Bu anlamda Ahlen'deki Dil kampı iyi düşünümüş bir projedir.

"Yabancı dil Almanya'da oyunlarla öğretiliyor" haberi, 20 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Yabancı dil Almanya'da oyunlarla öğretiliyor haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yabancı dil Almanya'da oyunlarla öğretiliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 23:22 Emeklilere kötü haber geldi! Çalışan emeklinin maaşından ek kesinti yapılacak
    2. 23:22 Ürdün ve Almanya'dan Ortak Açıklama: İsrail-İran Gerilimi Ele Alındı
    3. 23:17 İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Gerginlikleri Görüştü
    4. 23:16 AB'den İran'a İsrail'e saldırısı nedeniyle yeni yaptırımlar olacak
    5. 23:12 Miçotakis'in Açıklamalarıyla Yunanistan'ın Deniz Parkı Planları Türkiye'den Tepki Aldı
    6. 23:10 Seçim Yenilgisi Yumuşattı: Erdoğan'dan Özgür Özel'e "Kapımız Açık"
    7. 23:02 Süper Lig’den 9 kulüp'ten o haber! Hepsi PFDK’ya sevk edildi!
    8. 22:58 Nesrin Cavadzade yeni aşka yürüdü!
    9. 22:52 Yeni Bulgular: Zihinsel Yaşlanma Süreci 30'lu Yaşlarda Başlıyor!
    10. 22:47 Powell ve Macklem: ABD ve Kanada Ekonomileri Değerlendirildi
    11. 22:42 Ukrayna Parlamentosu Askerlik Şartlarını Sıkılaştıran Yeni Yasayı Kabul Etti
    12. 22:24 Birleşmiş Milletler, Gazze için 2,8 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunacak
    13. 22:10 Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!
    14. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
    15. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
    16. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
    17. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
    18. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
    19. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
    20. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
    Dünya Haberleri