Yandaş medya çıldırdı!

Yandaş medya çıldırdı!

Yandaş medya çıldırdı! Yeni Akit gazetesi, daha Belediye Başkanı koltuğuna oturmadan, Kartal Belediyesi'nin üzerinde amblemi olan yapı için "CHP'nin yeniden kazandığı Kartal Belediyesi meydana 'haç' dikti!" başlığıyla provokatif bir habere imza attı.Oysa...

Yeni Akit gazetesi, daha Belediye Başkanı koltuğuna oturmadan, Kartal Belediyesi'nin üzerinde amblemi olan yapı için "CHP'nin yeniden kazandığı Kartal Belediyesi meydana 'haç' dikti!" başlığıyla provokatif bir habere imza attı.

Oysa iddia ettikleri şey Kartal Kazım Meydanı'ndaki bir reklam panosu. Panonun üst kısmı geçirilmeden önce çekilen bir fotoğraf.

Yandaş Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül de, seçimi, yıllarca birlikte çalıştıkları 'Paralel yapı'ya bağladı.

Prof.Burhan Kuzu da sessizliğini böyle bozdu.

Star isimli tetikçi gazete, 3 büyük kentte halkın iradesi sonucu seçimi kaybeden AKP ve Türkiye'nin darbeye maruz kaldığını iddia etti.

"Türkiye tıpkı Gezi kalkışması, 17-25 Aralık, 15 Temmuz’da olduğu gibi 31 Mart’ta da sandık üzerinden darbeye maruz kaldı" ifadelerinin kullandığını Star'ın haberinde "Organize hırsızlık ve hile yöntemiyle oylar üzerinden milli irade teslim alınmak istendi" dendi.

Star'daki haber aynen şöyle:

Organize bir şekilde AK Parti oylarının yok sayılmasını sağlayan tutanakları hazırlayanlar ile oyları başka partilere yazan kişiler incelenirken, on binlerce oy üzerinde oynanan oyunun arkasında hangi örgüt ya da isimler ise merak konusu oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti Adayı Binali Yıldırım’a verilen oyların gasp edildiğinin anlaşılması üzerine yapılan incelemeler sandıkta büyük bir provokasyon yapıldığını ortaya çıkardı. Geniş kapsamlı bir usulsüzlük ve hırsızlık organizasyonu ihmal ile birleşince ortaya izahı zor bir tablonun ortaya çıkmasına neden oldu.

150 kişi üç gün inceledi

İlçe seçimleri ile büyükşehir seçimleri arasındaki tutarsızlıklar ise oy hırsızlığının organize bir şekilde yapıldığını gözler önüne serdi. Üç gün boyunca150 kişilik bir ekibin binlerce sandık tutanağı üzerinde yaptığı incelme sonucu on binlerce oyun resmen gasp edildiğini tek tek belirledi.

Çalma yöntemleri aynı

Yapılan çalışmada en dikkat çeken nokta ise oyların gasp etme yönteminin birçok sandıkta benzerlikler gösterdiği ve bu işin bir hatadan çok organize bir yöntem olarak kullanıldığını kanıtladı. AK Parti’ye verilen oyların çalınması ile ilgili yapılan diğer tespitler ise beş aşamada şöyle sıralandı:

- Birçok sandıkta AKP’ye yüzlerce oy verilmesine rağmen sandık birleştirme tutanaklarına sıfır oy yazıldığı tespit edildi.

- Yüzlerce sandıkta ise AKP’ye verilen binlerce oy tutanaklara geçirilirken kasıtlı olarak satır kaydırılarak başka adaylara yazıldığı belirlendi.

- Yapılan bir diğer tespit ise AKP’ye verilen binlerce oyun Vatan, BBP ve CHP’nin adaylarının hanesine yazılarak çalındığı belirlendi.

- Tespit edilen ve AKP oylarının eksiltilmesine neden olan bir diğer gasp yöntemi ise eksik pusulanın verilmiş olduğu belirlendi.

- Haksız yere geçersiz sayılan oylar var. Asıl darbenin ise sandıkta AKP’ye verilen oyların geçersiz saymak için akıl almaz gerekçelere başvurulduğu anlaşıldı. Buna göre pusula zarfında muhtar adayına verilen oy yok diye kullanılan oyun tümden geçersiz sayıldığı gibi skandal örnekler olduğu kaydedildi.

Sandıkta kirli ittifak

Sandık başlarında da ittifak yapan CHP, İP, HDP ve SAADET müşahitlerinin AKP'li görevlilerini oyalayarak bu hileleri yaptığı, bazı yerlerde de AKP görevlilerini dışarı çıkartarak oy çalma operasyonu yaptıkları öğrenildi. Bu şekilde yaklaşık 20 bin oyun gasp edildiği öğrenilirken geçersiz sayılan oylarla birlikte yüz binlerce oyun çalındığı kaydediliyor.

Üst aklın örgütlü oyunu

Organize bir şekilde büyükşehir oylarının yok sayılmasını sağlayan tutanakları hazırlayanlar, oyları başka partilere yazan kişiler ve usulsüzce geçersiz sayılan on binlerce oy üzerinde incelemelere yönelik itirazlar yapılırken bu işin arkasında kim ya da hangi örgütlerin bulunduğu ise araştırılıyor.

Gazetenin ilk sayfası şöyle:

"Yandaş medya çıldırdı!" haberi, 03 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Yandaş medya çıldırdı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yandaş medya çıldırdı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
    2. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
    3. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
    4. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
    5. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
    6. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
    7. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
    8. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
    9. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
    10. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
    11. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
    12. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
    13. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
    14. 13:06 Şimşek'in ekonomik açıklamaları gündemde! Avrupa'dan getirilen ilaçlara vergi artışı
    15. 13:01 İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıda ölü ve yaralılar var
    16. 12:58 Hamas ve İslami Cihad, İsrail Saldırılarını Kınayarak Filistin Halkını Direnişe Çağırıyor
    17. 12:54 Hızlı ve Pratik: Pirinçle Avokado Olgunlaştırma Yöntemi!
    18. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
    19. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
    20. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
    Haberleri