Yandaşlar bile kabul etti, Erdoğan ısrarlı...

Yandaşlar bile kabul etti, Erdoğan ısrarlı...

Yandaşlar bile kabul etti, Erdoğan ısrarlı... AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen Hakkari mitinginde konuştu. Yandaşların bile 'yalan' diyerek özür dilediği ezan iddiasında Erdoğan ısrarlı... Erdoğan konuyla ilgili, "Ezanı yuhalayan,...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen Hakkari mitinginde konuştu. Yandaşların bile 'yalan' diyerek özür dilediği ezan iddiasında Erdoğan ısrarlı... Erdoğan konuyla ilgili, "Ezanı yuhalayan, ıslıklayan, düdük sesi ile bastırmaya çalışan edepsiz pankartları ile saygısızlıkta sınır tanımayan o güruhun arkasından kim var; CHP var, HDP var" ifadelerini kullandı.

Erdoğan Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen Hakkari mitinginde yandaşların bile 'yalan' diyerek özür dilediği ezan iddiasını yineledi. Erdoğan, "Ezanı yuhalayan, ıslıklayan, düdük sesi ile bastırmaya çalışan edepsiz pankartları ile saygısızlıkta sınır tanımayan o güruhun arkasından kim var; CHP var, HDP var" dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

“1,5 yıl aradan sonra yeniden Hakkari’deyiz. Size Şırnak’ın selamını getirdim. Şırnak’ta da bir coşku, heyecan vardı. 20 gün var şöyle el ele vereceğiz inşallah kalkınma yolunda kısa zamanda büyük mesafe almış olan Hakkari’yi daha da ileriye taşıyacağız.

‘Çukur terörünün izlerini silmiş, geleceğe umutla bakan bir Hakkari gördüm’

Çukur terörünün izlerini silmiş geleceğe umutla bakan bir Hakkari gördüm bugün. Kayyumlarımız ve kamu kurumlarımız gerçekten Hakkari’ye güzel hizmetler ettiler. Teröristlerin adeta enkaza çevirdiği bu güzel şehri ayağa kaldırdılar. Hakkarili kardeşlerimin tüm ihtiyaç duyduğu hizmetleri yerine getirdiler. Hakkari uzun yıllar hasretini çektiği yatırımlara kavuştu.

‘Hakkari son 5 yılda derin farkı gördü’

Belediye kamyonlarının teröristlere mühimmat taşımak yerine sizlere hizmet etmek için kullanıldığında nelerin başarıldığını gördünüz mü? Bu süreçte kimlik siyaseti yapanlarla eser siyaseti yapanlar arasındaki o büyük farkın ortaya çıktığına inanıyorum. Yavrularımızı Kandil’e kaldıranlara 31 Mart’ta hesap soruyor muyuz? Kandil’deki terör baronlarına hizmet edenlerle devletinin ve milletinin emrinde sizlere hizmet etmek için çalışanların ayrımının farkına varıldığına inanıyorum.

Son 5 senede Hakkari neler gördü neler. Aydınlığı da terör karanlığını da gördü. İnsanı büyüleyen şu güzelliğin Kandil’in kapı kulları tarafından kirletilmesine izin vermeyeceğiz. Hakkari’nin 31 Mart’ta karanlık yerine aydınlığı, baskı yerine özgürlüğü tercih edeceğine inanıyorum.

Şimdi ne diyorlar? Diyorlar ki, Cumhurbaşkanı HDP’ye oy verenler teröristtir. Benim ağzımdan siz böyle birşey duydunuz mu? Ben HDP’yi yönetenlere terörist diyorum. Çünkü onlar benim vatandaşımı aldattılar. Dağa kaçıranlar onlar değil mi? O yavrularımızı malesef oralarda o kendilerinin art niyetleri için kullananlar onlar değil mi?

‘Ezana düşmanlık eden bu ülkenin ve milletin tüm değerlerine de düşman demektir’

Ezanı yuhlayan, ıslıklayan edepsiz pankarkları ile saygısızlıkta sınır tanımayan o güruhun arkasında CHP, HDP var. Ezanımıza, bayrağımıza saygı göstermeyen hiç kimseye, kusura bakmasın, biz saygı da duymayız, fırsat da vermeyiz. 8 Mart Kadınlar Günü dediler Taksim’e yürüdüler dert seçim öncesi ülkeyi karıştırmak. HDP biliyorsunuz kongrelerinde İstiklal Marşı okutmaz. Onlar bayrağımızı yaktılar biz ise bayrağımızla yürüdük ve yürüyoruz. Ben şu anda Hakkarili kardeşlerimin şu ortaya koyduğu tablo nedeniyle şükranlarımı sunuyorum.

Şehadetleri dinimizin temeli olan ezanlarımızın yurdumuzun üstünde ebediyen okunmasına kimse engel olamayacaktır. Ezana düşmanlık eden bu ülkenin ve milletin tüm değerlerine de düşman demektir. Benim tanıdığım Hakkarili kardeşim meydanı bunlara bırakmaz.

‘Hiç kimse topraklarımız üzerinde ameliyat yapamaz’

Benim için Türk, Kürt aynı bakın yıllar yılı siyasetin içindeyim meydanlarda hep şunu söyledim. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Teröristler rahatsız olsa da biz etle tırnak gibiyiz. Hep birlikte Türkiye’yiz. Kimse bizim kardeşliğimizi hafife alamaz. Hiç kimse topraklarımız üzerinde ameliyat yapamaz.

İstiklal Marşı bizim kırmızı çizgimizdir. Hiç kimsenin kutsallarımıza, ortak değerlerimize hakaret etme lüksü yok. Bunların vatandaşın hayrına yapılan şeyleri destekleme dertleri yok.

Hiç kimseyi dışlamadık, ötekileştirmedik. Son 17 yılda demokrasimizin paçasından aşağı çeken yasaklara son verdik. HDP ile kol kola yürüyen CHP’ye rağmen hak ve özgürlüklere imza attık. Selahaddin Eyyubi Havalimanı’nı biz kazandırdık.

Benim Kürt kardeşlerimin menfaatini korumayanların onlar adına konuşmaya hakkı yok. Senelerdir gençlerin kanı üzerinden siyaset yapanlar şimdi yatırım yaptığımız için bizi eleştiriyor.”.

"Yandaşlar bile kabul etti, Erdoğan ısrarlı..." haberi, 11 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Yandaşlar bile kabul etti, Erdoğan ısrarlı... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yandaşlar bile kabul etti, Erdoğan ısrarlı... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  2. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  3. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  4. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  5. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  6. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  7. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  8. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  9. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  10. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  11. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  12. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  13. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  14. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  15. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  16. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  17. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  18. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  19. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  20. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
Politika Haberleri