2.13''lük boyuyla dünyanın en uzun kızı olan Rümeysa en büyük hayalini açıkladı

2.13''lük boyuyla dünyanın en uzun kızı olan Rümeysa en büyük hayalini açıkladı

2.13''lük boyuyla dünyanın en uzun kızı olan... Karabük''ün Safranbolu ilçesinde yaşayan ve 2 metre 13 santimetrelik boyu ile Guinness Rekorlar Kitabı''nda ''Dünyanın en uzun genç kızı'' unvanına sahip kişisi olan Rümeysa Gelgi, tatil için Aydın''ın Kuşadası ilçesine geldi. Özel tekerlekli sandalyesi ile sahilde geçerken kendisi ile hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenleri kırmayan Gergi, en büyük hayalinin üniversiteye gidebilmek olduğunu söyled

Dünyanın en uzun genç kızı 21 yaşındaki Rümeysa Gelgi, tatilini geçirmek üzere geldiği Kuşadası'nda yerli ve yabancı tatilcilerin ilgi odağı oldu. Karabük Safranbolu'da yaşayan Gelgi, 10'uncu kez geldiği ilçede sahilde gezip, stres attı. Sahilde gezerken yanına gelen sokak çalgıcısı, Gelgi'ye kemanıyla İzmir Marşı'nı çaldı. Sokak çalgıcısının bu jesti karşısında mutlu olan Gelgi, ona teşekkür etti. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri de kırmayan Gelgi,

Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesine neden olan 2 metre 13 santimetrelik boyu nedeniyle eğitim hayatında sık sık engellerle karşılaştığını belirterek Gelgi, 2004 yılında birinci sınıfı atlayarak ilkokula başladım. İlk ve ortaokulu evde eğitim ile bitirdim. İki yıl önce de lisenen mezun oldum. Şimdi en büyük hayalim olan üniversite için sınavlara hazırlanıyorum. Hedefim, yurt dışında bilgisayar biliminin bir dalında eğitim görmek dedi.

WEAVER SENDROMU HASTALIĞI VAR

Weaver Sendromu'nun tüm özelliklerini taşıdığına dikkat çeken Gelgi, şöyle konuştu

İri doğum, hızlı büyüme, ayrıca iri kulaklar, büyük dil, küçük çene, badem şeklinde gözler gibi atipik yüz şekli, uzun boy, büyük el ve ayaklar, zayıf kemik ve kaslara sahibim. Bu hastalığa tutulan Türkiye'de ilk, dünya genelinde de 27 kişiden biriyim. Bu özelliklerimle kısa bir süre önce beni Guinness Rekorlar Kitabı'nda 'Dünyanın en uzun boylu genç kızı' unvanıyla yer almama neden oldu.

Sürekli ve hızlı büyüme sorunum Marmara Üniversitesi Pediyatrik Endokrinoloji Bölümü'nde, 2003- 2006 yıları arasında 3 yıl süren tedaviyle durduruldu.

Rümeysa Gelgi

Aralık 2013'de bir hafta arayla iki kez skolyoz ameliyatı oldum. 65 derece olan omurga eğriliğim yaklaşık 25 dereceye kadar düşürüldü. Bununla beraber, kas gelişimimi arttırmak amacıyla fizyoterapi görüyorum. Tedavi başlangıcında 1 metre 72 metre boyunda ve 60 kilogram ağırlığındaydım. Şu an 21 yaşındayım, boyum 2 metre 13 santimetre kilom ise 80. İlaç tedavisi başarılı oldu ve şu an büyümem durdu.

Giysi problemi yaşamadığını ancak ayakkabıda sorunu olduğunu belirten Gelgi, Uzun elbiseleri tunik olarak kullanıyorum ve 51 numara ayakkabılarımı özel olarak yaptırıyorum. Yatağım özel olarak 2 metre 30 santimetre uzunluğunda ve 1 metre 40 santimetre eninde yapıldı. Nevresim takımı da özel dikiliyor diye konuştu. En büyük hobisinin gezip yeni yerler görmek olduğunu belirten Gelgi, Alışveriş yapmak, bilgisayarımla ve internetle uğraşmak, özellikle polisiye romanlar okumaktan da büyük keyif alıyorum. Hayata hep pozitif bakıyorum dedi.

"2.13''lük boyuyla dünyanın en uzun kızı olan Rümeysa en büyük hayalini açıkladı" haberi, 24 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 24 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan 2.13''lük boyuyla dünyanın en uzun kızı olan Rümeysa en büyük hayalini açıkladı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 2.13''lük boyuyla dünyanın en uzun kızı olan Rümeysa en büyük hayalini açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  2. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  3. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  4. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  5. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  6. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  7. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  8. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  9. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  10. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  11. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  12. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  13. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  14. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  15. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  16. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  17. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  18. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  19. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  20. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
Yaşam Haberleri