Munzur’un kızları şampiyona için İtalya sularında

Munzur’un kızları şampiyona için İtalya sularında

Munzur’un kızları şampiyona için İtalya sula... Tunceli’yi tanıtmak ve rafting sporunu geliştirmek için sadece 5 ay önce kurulan takım, kısa sürede başarılara imza attı. Rafting takımının üç sporcusu; Deniz Dinler, Tijda Yeşil ve Gözde Aksoy başarılarıyla ön plana çıkınca İtalya’da yapılacak Dünya Rafting Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmek üzere milli takıma seçildi.

Tunceli’nin Munzur Çayı, hem Türkiye’nin en iyi rafting parkurlarından biri hem de uluslararası standartlarda. Tunceli’yi tanıtmak, rafting sporunu geliştirmek için şubat ayında bir rafting takımı kuruldu: Pertek Belediyesi Rafting Spor Kulübü. Takım, 5 ay gibi kısa sürede, Türkiye Rafting Şampiyonası’nın önce Dalaman’da düzenlenen birinci ayağında sonra da Munzur’daki yarışlarında derece yaptı. Başarıları, Rafting Federasyonu’nun da gözünden kaçmadı. Takımın üç sporcusu; Deniz Dinler (18), Tijda Yeşil (20) ve Gözde Aksoy (18) başarılarıyla ön plana çıkınca İtalya’da 20-25 Temmuz’da düzenlenecek Dünya Rafting Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmek üzere milli takıma seçildi.

HALI ÇIRPARAK GÜÇLENEN KOLLAR

Hürriyet'ten Kardelen Koldaş'ın haberine göre, takımın çoğu spor lisesinden geliyor. Bu sayede farklı spor dallarında kendilerini geliştirmişler. Ovacıklı Deniz Dinler, spor hayatına atletizmle başlamış, hentbol ve raftingle devam etmiş. Dinler’in annesi ev hanımı babasıysa çiftçi. Beş kardeşinin hepsi de sporla uğraşıyor. Deniz Dinler, köyde yaptığı işlerin kendisine katkılarını şöyle anlattı: “Halı çırpan benim. Çift kişi bile yapmıyoruz tek ben silkeliyorum. Ben dışarı işindeyim, dağ tepe... Zaten köyde yaşadığım için hep çalışıyorum ya kol sıkıntım yoktu hani güçlüydüm. Ve yapılıyım, bayağı iri yapılıyım, sıkıntı çekmiyorum. Raftingde sadece teknik eksiğimiz vardı. Onu da hocamız sağ olsun öğretti.” Dinler, İtalya’ya gideceği için heyecanlı ve oradan başarıyla dönmek istiyor. Üniversitede Beden Eğitimi ve Spor okumayı arzulayan Dinler, bir de memleketi Ovacık’ta bir rafting tesisi açmayı düşlüyor.

Tijda Yeşil’in spor hayatı 3 yaşında tekvandoyla başlamış, sonra hentbol ve rafting eklenmiş. Raftingin kendisinde heyecan ve adrenalin duygusu uyandırdığını anlatan Yeşil’in hedefi İtalya’dan Dünya Kupası ile dönmek.

ÖDÜNÇ ALINAN KÜREKLERLE YARIŞ

Dalaman ve Tunceli’deki bu başarılar kolay gelmedi. Kışın Munzur’un buz gibi suyunda iklime göre ekipmanları olmadan antrenman yaptılar. On kişinin zor kaldırdığı rehber botuyla çalışmalara başladılar. Şimdiyse İl Spor Müdürlüğü’nün daha profesyonel bir botunu ödünç kullanıyorlar. Müsabakalarda, bu botu yüzdürdükleri kürekleri de ödünçtü. Pertek Belediye Spor Kulübü Yöneticisi Serhat Yıldız, “Biz kürekleri hep diğer takımlardan ödünç alarak yarıştık. Bizim küreğimiz PVC kürek, yaklaşık olarak 1 kilo 150 gram ağırlığında ama rakiplerimizin kürekleri tamamen karbon ve 250 gram ağırlığında” dedi. Yıldız, Dalaman’da Kazakistanlılardan, Tunceli’de Rizelilerden ödünç kürekle yarıştıklarını söyledi.

ATA’NIN İZİNDE

18 yaşındaki Gözde Aksoy’un annesi ev hanımı babasıysa memur. Aksoy, kayaktan voleybola, hentboldan raftinge birçok spor dalıyla uğraşmış. Lisede öğretmenlerinin yönlendirmesiyle raftinge başlamış. “Rafting sporu çok bambaşka” diye anlatan Aksoy, daha önce de rafting milli takıma seçilerek Gürcistan’a gitmiş. “Milli takıma tekrar girdiğimi duyunca duygulandım, heyecanlandım, çok gurur verici bir şey. Ailem de benimle gurur duyuyor, çok sevindiler” dedi. “İtalya’da derece yapmayı hedefliyoruz” diyen Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü: “‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ demiş Mustafa Kemal Atatürk. Biz de ona layık olmaya çalışıyoruz.”

"Munzur’un kızları şampiyona için İtalya sularında" haberi, 19 Temmuz 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Temmuz 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Munzur’un kızları şampiyona için İtalya sularında haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Munzur’un kızları şampiyona için İtalya sularında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:05 New York'ta Farelerle Bulaşan Hastalık Vakalarında Artış: Sağlık Yetkilileri Tedbir Alıyor
  2. 14:03 Grammy Ödüllü American Idol Şarkıcısı Mandisa Lynn Hundley 47 Yaşında Hayatını Kaybetti
  3. 14:01 Can Uzun'un Duygusal Anları: Penaltı Kaçırışı ve Gözyaşlarıyla Dolu Maç
  4. 13:57 Libya'dan ABD'nin Filistin BM Üyeliğini Veto Etmesine Tepki:İnsani Değerler ve Hukuka Saygı Çağrısı
  5. 13:53 Xiaomi, İlk Elektrikli Otomobilini Piyasaya Sürdü
  6. 13:53 Ev Yapımı Peynirli Börek Tarifi: Sofralarınıza Lezzet Katın!
  7. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
  8. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  9. 13:45 Beşiktaş'ta bir futbolcuyla yollar kesin olarak ayrıldı!
  10. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  11. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  12. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  13. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  14. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  15. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
  16. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
  17. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  18. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
  19. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
  20. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
Yaşam Haberleri